de leukste momenten met een dreumes

Dreumesperikelen | 5 fantastische momenten met je kleintje

Toegegeven, ik vind de dreumestijd soms best een lastige. Aan de ene kant wil je kindje heel veel, aan de andere kant lukt het meestal niet. Maar tegelijkertijd is deze leeftijdsfase fantastisch. Daarom zette ik de 5 leukste momenten met een dreumes voor je op een rijtje!

Bijzondere tijd

Een tijdje terug schreef ik over de dreumespuberteit. May zat er op dat moment middenin. Ze wilde van alles en had ook heel veel te vertellen, maar ze kon zich niet goed uiten met woorden. Dat liet ze vooral zien met driftbuien en gegil. Zulke dagen kunnen behoorlijk vermoeiend zijn, hoeveel je ook van je kind houdt. Je zou bijna vergeten dat het ook een fantastische leeftijd is vol bijzondere momenten. Kinderen staan op deze leeftijd aan het begin van hun ontwikkeling tot een mini-mensje, zoals je straks in de peutertijd nog veel beter zal gaan zien.

Lees ook: Dreumespuberen: zo’ n kleintje opvoeden is een vak apart

De 5 leukste momenten met een dreumes

Heel veel knuffelen

Ze leren gaandeweg dat nee ook een antwoord is, maar ik merk aan May dat ze regelmatig nog lekker bij me komt kroelen. Soms in de draagzak, maar vaker ook gewoon als ik op de bank zit of iets in de keuken doe. Niet alleen is het hartstikke goed voor mijn rechterbiceps, maar natuurlijk minstens zo stimulerend als het gaat om mijn oxytocinegehalte.

Leergierigheid

Deze fase staat bol van de nieuwsgierig- en leergierigheid. Alleen al waar het de woordenschat betreft, kan je urenlang bezig zijn. Aanwijzen van voorwerpen, onderweg planten en dieren benoemen en de verschillende onderdelen van je gezicht aanraken en de naam uitspreken. Maar in huis leert ze net zo goed van alles. We maken bijvoorbeeld samen schoon – iets waar ze, in tegenstelling tot haar oudere zussen en moeder – veel plezier uit haalt. Of ik leer haar hoe je kan mixen, wanneer we koekjes bakken. Ze mag haar boterham smeren en ontdekt langzaam hoe je bestek gebruikt. Het maakt ons echt enorm trots zodra ze iets onder de knie krijgt.

Onvoorwaardelijke liefde

Zo knorrig als May soms ook kan rondlopen, zo onvoorwaardelijk toont ze haar liefde. De blik in haar ogen wanneer ze vermoedt dat Ro binnenkomt, is zo mooi. Haar liefde voor ons gaat veel dieper dan wat dan ook ter wereld. Ze is nog zo open en puur. En als ik dat zie, maakt me dat intens gelukkig. Zo simpel en bijzonder op hetzelfde moment.

Samen lachen

May heeft echt de aanstekelijkste lach ooit. Zodra je haar kietelt of een gek spelletje speelt, giert ze het uit. Wanneer ik dat hoor, moet ik zelf ook lachen. Na zo’n slappe lachbui knuffelen we altijd nog even, dat zijn echt onbetaalbare momenten.

Spelletjes spelen

Misschien is dat ook wel het voordeel van oudere zussen hebben: May doet veel sneller mee aan spelletjes, waarvoor we haar anders waarschijnlijk te jong zouden vinden. Annemaria Koekoek vindt ze fantastisch! Vooral het naar de muur rennen, ongeacht of ze gezien wordt of niet. Met de bal overrollen en lekker stoeien met haar zussen of ‘klaar aan de start, rennen maar’ (Rose’ favoriete spelletje) doet ze ook lekker mee.

Dit zijn mijn 5 leukste momenten met een dreumes. Wat zijn die van jou?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

5 Replies to “Dreumesperikelen | 5 fantastische momenten met je kleintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge