Lekkerder koken? Met deze tips ben jij ook een chef!

Ok, heel eerlijk? De titel is misschien iets te veelbelovend, maar dat je met een paar simpele tips lekkere gerechten kan neerzetten? Dat mag zeker zijn! Met dit artikel leer je makkelijker en beter koken in een handomdraai.

Anders eten

Ergens in de afgelopen weken was ik ons standaard weekmenu ineens een beetje zat. Want hoewel ik zeker niet de enige ben die regelmatig dezelfde gerechten kookt (zo bleek de eerderheid van mijn volgers op Instagram ook nogal van hetzelfde te zijn), maakt het er niet leuker op. De kinderen konden het weekmenu al zo’n beetje uittekenen en heel gevarieerd was het ook niet.

Dat moest anders, besloot ik. En nu, met twee weken achter de rug, kan ik niet anders zeggen dan dat het eindelijk een succes is. Daarom besloot ik mijn beste tips met jullie te delen!

De 3 beste tips om beter te koken

Gebruik wat je hebt

Je hoeft niet altijd voor elke handeling een apart apparaat in huis te hebben. Met een goede basis kan je namelijk ook al heel veel. Zo kwam ik erachter dat onze heteluchtoven veel meer kon dan ik eigenlijk wist. Laatst maakte ik bijvoorbeeld een pastasaus met als belangrijkste ingrediënten puntpaprika en snoeptomaatjes. Die legde ik op een bakplaat, ongeveer twintig minuten in de oven en vervolgens maakte ik er saus van met de staafmixer. Meer dan dat was het niet. En het smaakte oprecht heel lekker.

De oven hadden we natuurlijk al lang in huis, maar echt gebruiken? Nee, hoogstens voor de croissantjes tijdens kerst en Pasen. Hoogstens een stokbroodje bij de soep. Maar zoiets simpels kan je wel meer kookplezier opleveren.

Zoek simpele recepten

Nu is dit misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe vaak ik tot nu toe geen recepten zocht op internet en eindigde met een flauwe hap waar niemand met plezier van at… Mijn huidige geheim is de website van Jumbo (de supermarkt dus). Daar staan recepten op uit ‘Wat eten we?’ – bekend van 24Kitchen.

Het leuke is ook dat je daardoor groenten eet die je normaal niet snel op het menu zou zetten. Zo hadden we laatst wraps met bonen en maïs – iets dat ik voor de kinderen waarschijnlijk nooit in huis had gehaald. Maar ze aten het allemaal met smaak op. En tot nu toe is ook alles echt lekker. Aanrader dus! Wat ik ook nog steeds wil proberen is trouwens deze spruitjesquiche. Schijnt zelfs een hit te zijn bij kinderen die er niet van houden…

Gebruik knoflook, kruiden en specerijen

Wat je ook doet, breng het altijd op smaak. Gewone aardappelen met vlees en groenten proeven toch echt anders wanneer je er een beetje zout overheen doet, wat peper gebruikt of – in het geval van vlees – specerijen. Bij pasta is een laurierblaadje in de saus en een goede teen knoflook nooit weg.

Wat is jouw keukengeheim?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, VH-Studio – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *