Waarom ik uit principe geen lekken banden verwissel

lekke band

Plat als een dubbeltje

Zodra Rose en June op school afgeleverd zijn, kan ik door met mijn eigen planning. May en ik gaan namelijk even winkelen op Alexandrium! Voor het eerst sinds tijden weer echt shoppen voor mezelf, ik kijk er naar uit. Ik klap de kinderwagen in elkaar, zet hem in de achterbak en wil binnen nog even wat spullen pakken, als mijn oog op de achterband valt. Plat als een dubbeltje. Shit! Heel even overweeg ik de optie om mijn moeder te vragen of ik haar auto niet kan lenen zodat ik toch kan shoppen, maar duty calls. Die lekke band zal toch gemaakt moeten worden. Dag mooie kerstjurk, hallo ‘gedoe’!

Ken je die mop van Merel die haar band verwisselde?

Ik vind hem ook grappig. Dat gaat dus niet gebeuren. Hoewel ik vroeger vaak zei: ‘Waarom heeft God anders de man geschapen?’, vind ik dat de man inmiddels te kort doen. Ro kan namelijk ook heel goed koken 😉 Nee, maar nu even serieus. Als ik een band zou moeten verwisselen, vrees ik voor de situatie waarbij ik onderweg mijn eigen wiel voorbij zie rijden. Lijkt me voor mezelf, de kinderen en de mensheid in zijn algemeen geen goed plan. Laat mij mijn eigen kwaliteiten maar koesteren, denk ik dan. Zo’n lekke band hoort daar in elk geval niet bij.

Gelukkig weet Ro dat

Hij helpt me uit de brand door langs te komen en het reservewiel te monteren. Vervolgens gaan May en ik langs een speciaalzaak voor banden, waar ze vrij vlot de achterband repareren. We maken maar gelijk een afspraak om de voorbanden te vervangen, is dat maar geregeld.

Het hele verhaal deed me alleen wel beseffen hoe afhankelijk deze houding me maakt. Door uit principe/zelfkennis te weigeren om zo’n band te verwisselen, is de kans aanwezig dat ik ooit misschien langs de snelweg sta te vernikkelen van de kou. Puur omdat ik gewoon echt geen idee heb wat te doen. Aan de andere kant, om op cursus te gaan, trekt me ook niet. Ik ben er dus nog niet uit wat ik moet doen met dit besef.

Hoe zit dat met jullie: kan jij een lekke band verwisselen?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

18 thoughts on “Waarom ik uit principe geen lekken banden verwissel

 1. Hahaha ik heb precies t zelfde. Zie ook mn wiel al voorbij rollen.
  Helaas zijn de wegen hier niet al te best en heb ik in minder dan een jaar tijd al 5 kapotte banden gehad. Gelukkig wel maar 1 keer zonder man erbij. Toen ben ik maar heel hulpeloos langs de weg gaan staan. En hoe slecht de wegen zijn, zo vriendelijk en behulpzaam zijn de mensen hier. Dus al snel stopte een vriendelijke man om me te helpen.

 2. Ook ik vond een paar jaar geleden dat ik zelfvoorzienend moest zijn, ik kon moeilijk voor iedere spijker mijn vader bellen… Dus ik kan schroeven en boren en sjouwen en behangen en schilderen en een kast in elkaar zetten. Maar een band verwisselen gaat me toch echt te ver, er zijn grenzen 😉 En daarnaast, die ene keer in je leven dat dat gebeurt, om daar nou een cursus voor te volgen, de ANWB is je beste vriend 😉

  1. Precies hoe ik erin stond ja, alhoewel mijn vader dan geen technicus is haha, maar wel dat ik het allemaal zelf wilde kunnen.
   Ja de ANWB is een heel fijne vriend!

 3. Ik heb het weleens geprobeerd, jaren geleden, om een band te verwisselen. Ik was er echt niet sterk genoeg voor. Het maakt mij inderdaad wel afhankelijk maar dat vind ik niet zo erg. Ook ik vind ik meer een mannending.

 4. Ik heb geen rijbewijs, maar kan wel een band verwisselen. Heb het ooit zelfs in de sneeuw gedaan, omdat mijn ex het niet kon en toch naar zijn werk moest. Het is heel simpel, de beste tutorials kan je gewoon online vinden. ? Zolang je de krik maar op het juiste punt vastzet kan er helemaal niks aan mis gaan.

  1. Ik twijfel nog steeds. Vind het stoer dat je het gewoon hebt gedaan in elk geval en misschien moet ik het toch maar eens proberen (wel als het warmer is trouwens haha)

 5. Ooit met een klapband langs de A16 gestaan. Ik belde de wegenwacht. Die adviseerde om nooit zelf een band te vervangen langs de snelweg. Dus doe ik dat niet, al doe ik het voor de deur ook niet. Vind dat toch echt een mannendingetje. Overigens heb ik niet de kracht in armen en benen om een wiel los of vast te maken.

  1. Nee haha daar zit eigenlijk best heel veel wijsheid in, langs de snelweg. Maar jij doet het voor de deur dus ook niet? Ik moet zelfs zeggen dat ik de anwb een keer belde voor een klapband voor de deur, dat voelde zo decadent maar ik kon het echt niet zelf.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten