lees mee #9

Lees mee 9 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee #9

Beetje later op de dag dan jullie gewend zijn, maar we hebben een zieke thuis en dus is alles een beetje opgeschoven. Al tikkend blijkt dit een vrij medische week met veel nieuws over pijnklachten, een nieuwe extra echo en onrustige cellen. Aan de andere kant staan hier gelukkig ook een aantal luchtiger onderwerpen tegenover zoals een wel heel herkenbaar en hilarisch verslag over een IKEA-bezoek en vijftien punten waaraan je kunt merken dat je ouder wordt. Lees mee #9 laat je zien welke leuke blogs ik afgelopen week las (en als altijd: feel free to spam!)

Kerstdiner en IKEA

Ik volg Lisette al langer met plezier en heb haar vaker genoemd in mijn overzichten. Vandaag weer twee pareltjes van haar hand: een tegengeluid voor alle perfecte plaatjes rondom kerst en een hilarisch verslag over een dagje IKEA. Voor mij echt heel herkenbaar, het bekende verhaal dat je gaat voor een bureau en terugkeert met een boedelbak vol extra spullen.

Zin in een kerstwandeling?

Sneeuw of geen sneeuw, voor kinderen is het altijd wel goed om lekker naar buiten te gaan. Maar als je er tegenop ziet omdat ze altijd net de verkeerde kant op lijken te rennen of slecht luisteren, dan heeft Sofie van MamaABC dé oplossing voor je. In dit blog kun je verschillende tips lezen om het wandelen leuk te houden.

15 signalen dat je toch echt ouder wordt

Geertje omschrijft op hilarische wijze waaraan ze merkt dat ze ouder begint te worden en ik herken vrijwel alle punten. Ook ik vind het soms lastig wanneer een jongen van 20 al ‘u’ tegen me zegt: zie ik er zo oud uit? Tja, kennelijk wel. Mag ook wel, ik ga richting de 33, maar dat strookt alsnog niet met mijn eigen gevoel. Lees mee voor een feest der herkenning!

Kapotte mondhoeken

Rory vraagt zich af of dit geen gevalletje oversharing is. Ik denk zelf van niet. Volgens mij is ze niet de enige die kampt met kapotte mondhoeken in deze tijd van het jaar en daarom is het goed er aandacht aan te besteden. Binnenkort kom ik trouwens met een handige oplossing in de vorm van Dr. Leenarts’ lippenbalsem, maar tot die tijd kunnen jullie in elk geval haar blog lezen om te zien waarom je niet te lang moet wachten voor je naar de huisarts gaat.

Fybriomalgie

Langzaam krijgt deze aandoening meer bekendheid, maar veel mensen weten niet goed wat het inhoudt (heel simpel gezegd is het een chronische vorm van reuma – corrigeer me als ik het verkeerd uitleg!). Hanneke van Mama’s met thee heeft hier last van en schrijft over een nieuwe aanpak: ze gaat proberen te ontzuren. Hoe en waarom, kun je hier lezen.

Toetjes!

Even iets luchtigers. Heb je geen zin in dagenlang zwoegen op een kalkoen en verlang je vooral naar je eigengemaakte chocolademousse? Wat dacht je dan van een toetjesdiner? Alleen maar lekkers op tafel! Fleur vertelt hier meer over (klinkt heerlijk!)

Blogpauze

Romy van Dochterlief hield tijdelijk een blogpauze. Welgeteld 8 dagen kon ze zonder iets te schrijven, maar deze tijd bleek toch heel waardevol. Ik schreef laatst zelf al over een writer’s block, en hoewel ik inmiddels genezen lijk doordat ik even afstand nam, vond ik haar artikel heel inspirerend. Romy vertelt over de vier lessen die ze leerde van deze pauze en daar kon ik zelf ook weer wat mee.

PAP

Misschien ken je de term al omdat je jezelf in uitstrijkjes en controle op baarmoederhalskanker hebt verdiept. Of omdat je er triest genoeg zelf mee te maken kreeg. Esther vertelt waarom het zo ontzettend belangrijk is om die controles te blijven doen. Zij kreeg te maken met onrustige cellen en vertelt daar heel openhartig over. Doet me gelijk denken dat ik zelf ook een afspraak moet maken bij de dokter.

13-wekenecho

Interessant nieuws: de gezondheidsraad heeft de Tweede Kamer geadviseerd om zwangere vrouwen een extra echo te geven met dertien weken. Dat komt omdat de helft van alle afwijkingen die je kunt zien met de 20-wekenecho ook al bij dertien weken kunt ontdekken. Saskia vertelt hier meer over.

Gender Reveal Party

Over echo’s gesproken: Nicole van Meisje-Eigenwijsje weet inmiddels of haar wens uitkomt. Je kunt lezen over haar gender reveal party en kunt een filmpje bekijken met haar reactie. Onbetaalbaar mooi! Ik heb zitten genieten achter de laptop.

Superhandig voor mannen zonder planning

Bregje schreef een speciale ‘Spoedcursus kerstshoppen voor mannen!’ Doe er je voordeel mee of lees hem gewoon omdat hij leuk is, ook voor vrouwen.

RS-virus bij baby’s

Het is de tijd van het jaar, dus met een pasgeboren baby moet je uitkijken voor het RS-virus. Dit verraderlijke verkoudheidsvirus kan lelijk toeslaan en uiteindelijk kun je zelfs met je kindje in het ziekenhuis belanden. Nanouk overkwam dit. Zij schreef voor Alweereennieuwemoederblog hoe deze dagen voelden, over de schrik en het verloop. Een gewaarschuwd mens…

Heb jij nog aanvullingen voor deze Lees Mee #9?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Lees mee 9 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Dank voor de vermelding lieve Merel! En dankzij een lezeres ben ik nu aan de Purol gegaan … werkt als een tierelier! Natuurlijk had ik wel eerst de combi miconazol/cortisone nodig om het eczeem / de schimmelinfectie weg te krijgen. Maar van Purol word ik (en mijn mond) helemaal blij!
    Rory onlangs geplaatst…Omdat je het (altijd) waard bentMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge