lees mee #8

Lees mee 8 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee #8

Nieuwe zaterdag, nieuwe blogs! Vandaag kun je lezen over de zorgwekkende toestanden op kinderdagverblijven, een superleuke serie over vaders achter de mamablogger, mensenangst en andere taboedoorbrekende onderwerpen. Ik heb afgelopen week weer met veel plezier zitten lezen in elk geval en hoop dat jullie met me mee doen. Aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom, je kan ze kwijt onder Lees Mee #8!

Situatie kinderdagverblijven zorgwekkend

De GGD is naar buiten gekomen met onderzoeksresultaten die het voor kersverse ouders niet direct makkelijker maakt hun kindjes achter te laten op het kinderdagverblijf. In de praktijk zag Leonie al vaker situaties voorbij komen die haar zorgen baarden. Wat te denken van losliggende eikels en kastanjes op pakhoogte in een groep waar ook dreumesen rondlopen?

Emancipatiebeleid faalt

Althans, dat is de conclusie die minister Bussemaker trekt. De afgelopen zes jaar hadden meerdere doelstellingen op dit gebied gehaald moeten worden, maar vrijwel niets is volledig gerealiseerd. Waar ligt dat aan? Linda trok de stoute schoenen aan en ondervroeg een aantal moeders. Hadden wij vrouwen meer ons best moeten doen? Of ligt de oorzaak toch gedeeltelijk ergens anders? Nu we trouwens toch aan het spammen zijn, ik schreef hier ook al eens een artikel over. Als afgestudeerde met MA diploma eindigde ik toch als thuisblijfmoeder. Waarom?

Mensenangst

Ken je Burgertrutjes al? Zo niet, ga eens kijken op hun blog. Heel ander genre, maar ook vaak heel herkenbaar. Zoals dit artikel over ‘mensenangst’. De gesloten houding naar de buitenwereld toe, vooroordelen… Volgens mij hebben we er allemaal weleens last van, op welke manier dan ook.

De man achter de blogger

Ben jij niet nieuwsgierig wie nu eigenlijk ‘de partner van’ is? Bij Niels van Tips voor Papa’s krijg je de kans ook eens de andere kant van het verhaal te horen. Hoe denken die mannen eigenlijk over al dat bloggen, wachten met je eten tot de juiste foto is gemaakt, uitstapjes maken, gesprekken die vooral over schrijven gaan. Deze week was Giorgio, de man van Geertje, aan de beurt, die wel een heel mooi antwoord geeft op de vraag: ‘Wat is jouw gouden tip voor succesvol vaderschap’.

Had je niet liever een jongen gewild?

Deze vraag werd best vaak aan me gevraagd. Niet gek, we hebben inmiddels drie meisjes rondlopen en zo’n gedachte zou heus niet raar zijn. Toch komen weinig mensen ervoor uit dat ze vooraf wel een voorkeur hadden. Er ligt een taboe op. ‘Als hij of zij maar gezond is’, hoor je regelmatig als antwoord op zo’n vraag. Nicole doorbreekt het zwijgen en vertelt recht voor zijn raap dat zij wel een voorkeur heeft. Maar ze nuanceert dit op zo’n mooie, respectvolle manier, dat ik niet anders kan dan me aansluiten bij wat ze zegt. En veel andere moeders met mij, als ik de reacties zo eens lees.

Waarom?

Romy’s dochter zit sinds kort in de waarom-fase. Ze schreef hier zo’n leuk artikel over uit het oogpunt van haar peuter en schuwt niet om zichzelf en haar man ook op de hak te nemen. Ik heb zitten lachen, ontzettend herkenbaar van June!

Jolly holidays?

Volgende week publiceer ik een blog met daarin 5 persoonlijke ervaringen met kerst, sommige grappig, andere ronduit tenenkrommend. Want hoe overleef je die avond met je verschrikkelijke schoonmoeder? Of hoe kijk je wanneer de schoonfamilie er heel andere tradities op na houdt dan jij? Karen van Dejlig kwam met een heel handig artikel: Kerststress door familieproblemen? Zo kom je de Kerstdagen door! Relatie- en gezinstherapeut Anita Terlouw geeft antwoord op vragen over stress en adviseert hoe je hiermee het best kunt omgaan.

Lieve Syl

Mocht je haar nog niet kennen, neem dan eens een kijkje op de website van Lisette. Haar onverholen humor komt fantastisch tot zijn recht in de rubriek ‘Lieve Syl’, waarin Lisette brieven schrijft aan Sylvie Meis. Deze laatste over de kerstgedachte is hilarisch. Ik wil niet te veel verklappen, behalve dat je hem echt moet lezen!

Brief aan Vala

Recentelijk verscheen op Me-to-we een artikel over bewust ouderschap. Vala vond dat het gepamper van nu (onder de noemer Attachment Parenting) de verwende nesten uit de toekomst veroorzaakt. Alsof troosten, dragen en luisteren naar je kind, inhouden dat je stopt met opvoeden. Ik lees Vala graag, maar dit vond ik een wat ongenuanceerde benadering. Gera schrijft op haar blog een heel mooie reactie.

Wie aanvullingen heeft, laat ze me weten in de reacties onder deze Lees mee #8 en ik kom snel even kijken!


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

16 Replies to “Lees mee 8 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge