Lees mee 7 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee #7

Afgelopen week was nogal chaotisch: Rose besloot niet meer te willen doorslapen, ik ben af en aan grieperig en op gebied van werk leek alles samen te komen. Maar goed, ik heb toch een lijstje Lees mee #7 kunnen maken met favoriete blogs. Ben benieuwd wat die van jullie zijn! Laat je ze achter in de reacties?

Help, mijn peuter zet zichzelf op de gang

Mirjam van MetMirjam lees ik al langer met veel plezier. Haar laatste blog die ik las was ook weer heel leuk: haar peuterdochter zet zichzelf weleens op de gang, wanneer ze door heeft dat ze iets deed dat niet mocht. Dat vind ik zo mooi aan peuters: je ziet de ontwikkeling terug in hun gedrag. Maakt het soms wel moeilijk om met een stalen gezicht te blijven toekijken!

Dineren in het donker

Toen ik de titel van het bericht las, dacht ik nog: ‘Wat leuk, origineel ook!’ Eenmaal aan het lezen bleek wat de insteek van dit wel heel bijzondere uitje was. Cindy en haar man gingen eten in het donker, een initiatief dat meer begrip voor blinden en slechtzienden moet creëren. Haar bevindingen van deze avond verraste me. En eigenlijk ben ik nu ook wel heel nieuwsgierig geworden hoe ik het zou ervaren.

Is jouw dochter vrij in haar partnerkeuze?

Waarschijnlijk is je eerste reactie ja. Natuurlijk mag ze thuiskomen met wie ze wil; we leven in 2016! Maar denk maar eens dieper na en je komt daar misschien toch wel op terug. Althans, ik kon het niet meer eens zijn met Josan die (zoals altijd) een sterk artikel schreef. Denk maar eens aan die lapzwans die je dochter als oud vuil behandelt. Of sta jij hier toch anders in?

Stapje terug

Na de zwangerschapsgolf in blogland, zie ik een nieuwe tendens. Een paar van mijn favorieten lijken één voor één een stapje terug te willen doen: eerst Channa, vervolgens Romy, Tamara (gelukkig tijdelijk!) en ook Nicole blogt minder frequent. Overigens alle begrip voor, maar ik mis ze toch. Daarom schrok ik een beetje bij het zien van de laatste blog van Charlotte: ‘Een stapje terug?‘ Haar artikel is erg herkenbaar volgens mij voor de meeste zwangere vrouwen. Vroeg of laat loop je toch tegen die muur op.

‘Borstvoeding is in het begin fucking irritant’

Aldus Lori die heel openhartig schrijft over de frustratie die ze voelt tijdens deze eerste weken. Schreef ze eerder heel mooi over haar bevalling, nu dus een heel herkenbaar en eerlijk blog. Althans, voor mij. Die roze wolk miste ik nogal tijdens de eerste periode, waardoor ik bij June en Rose het voeden niet langer dan zes weken volhield. Hoe ervoer jij dat?

Kerstblog challenge

Even geen idee wat je moet schrijven rondom het thema kerst? Neem dan eens een kijkje op Simones blog. Zij bedacht speciaal voor kerst deze speciale challenge. Je kan het natuurlijk precies invullen zoals je zelf wilt. Van kerstkoekjes bakken tot de ramen decoreren. Ik vond ze zo leuk, ze staan op mijn lijstje in elk geval.

Dikke doei!

Dit artikel van Mynd (van dezelfde dames als Me-to-we) vond ik wel een mooie om mee te nemen in de aanloop naar oud & nieuw. Goede voornemens bedenken is niet nodig, deze lijst volstaat wel. Voor mij, maar waarschijnlijk voor veel anderen ook. Daarom kun je hier lezen waar ik ook dikke doei tegen ga zeggen!

Mooie wensen voor 2017?

Over die overgang naar 2017 gesproken… Bregje van BregBlogt kiest een heel andere manier om de jaarwisseling te benaderen. Zal ze net als voorgaande jaren een lijst met wensen opstellen voor het komende jaar? Of pakt ze dit anders aan? Lees vooral verder wat ze hier zelf over schrijft.

Verslaving aan de iPad

Dat we over het algemeen geen elektronica geven aan de kinderen, is inmiddels wel duidelijk geloof ik. Dit artikel van Moeders Natuurlijk deel ik niet om onze opvattingen te onderstrepen (iedereen staat het vrij te doen wat hij/zij verstandig acht en het ene kind is het andere niet), maar vooral om eens te laten zien welk effect een iPad kan hebben. Herken jij dit van je eigen kindje(s) of juist helemaal niet?

Online feuilleton

Vroeger verscheen in kranten soms een feuilleton (chique woord voor vervolgverhaal). Wist je bijvoorbeeld dat de verhalen van Jip en Janneke in eerste instantie ook zo werden gepubliceerd? Tamara koos ervoor dit online te doen. In zeventien delen verschijnt haar korte verhaal over Maartje op haar website; inmiddels kun je al lezen tot en met deel 13. Meer verklap ik natuurlijk niet, het is veel leuker om zelf te lezen. Klik hier voor deel 1.

Wat en wie heb ik gemist? Laat het achter onder deze Lees Mee #7 en ik kom zo snel mogelijk even lezen!


De foto van de jongen in de boot is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

8 thoughts on “Lees mee 7 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Ik bleef hangen bij die van Josan. Wat heeft het voor zin om bij voorbaat te zeggen dat je dochter ergens niet mee thuis mag komen? Het heeft mij alleen maar stress opgeleverd toen ik hoorde dat ik bijvoorbeeld niet met buitenlanders thuis mocht komen. Het begint als een grapje, maar je weet dat je ouders het menen. Onwijs niet handig. Ik beveel het niet aan te zeggen wat ze niet mag kiezen. Ook niet non-verbaal. Leer ze in ieder geval zich gelukkig te voelen. Wat daar bij vervolgens past moeten ze zelf ervaren. Toch? Sorry dat ik afdwaal :s

    1. Ja en nee, althans ik ben het niet geheel met je eens. Als zo’n jongen slecht voor een van onze meiden zorgt, hoop ik wel echt dat ze die relatie verbreken. Dat is het enige criterium dat ik stel aan de partnerkeuze. Uiterlijk of afkomst doet er niet toe. Maar ik hoop van harte dat ze genoeg zelfrespect hebben.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten