Lees mee 68 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

LEES MEE 68 – Afgelopen week had ik niet heel veel tijd om bij te lezen, maar gelukkig heb ik toch een paar mooie blogs gezien. Vandaag neem ik je weer mee met mijn overzicht. Heb je zelf een leuke, grappige, inspirerende of ontroerende blog gelezen of geschreven? Deel die dan in de reacties! 

Lees mee 68

Voorjaarsmoeheid

Na de winterdip kunnen we weer verder chagrijnen dankzij de voorjaarsmoeheid. Normaliter zou ik dit misschien kunnen afdoen als een nieuwe hype, ware het niet dat ik de afgelopen weken zelf niet te genieten was. Doodop, knorrig, lusteloos en makkelijk uit de tent te lokken. Niet de beste versie van mezelf dus. Maar toen las ik Fleurs blog over dit onderwerp en dat stemde me voor het eerst sinds tijden weer wat milder. Het gebrek aan zonlicht, lichaamsbeweging en buitenlucht zou de oorzaak zijn. En ik moet persoonlijk zeggen dat elke avond onder je warme dekentje op de bank ook niet bijdraagt aan je huidige staat van levensvreugde 😉 Laten we hopen dat het komende weken in elk geval aangenamer blijft en de voorjaarsmoeheid vanzelf weer verdwijnt…

Narrig, narriger, narrigst

Deze blog van Rory past wel lekker in het thema 😉 Ze vraagt zich af in hoeverre een bepaalde narrigheid samenhangt met ouder worden. Of die prikkelbaarheid inderdaad komt met de leeftijd weet ik niet. Misschien wel, maar dan ben ik waarschijnlijk al jong oud haha. Ik herkende me namelijk volledig!

De vertrutting ten top

Esmée ziet regelmatig hoe moeders elkaar bijna in de virtuele haren vliegen, omdat ze er andere ideeën op nahouden wat de opvoeding betreft. Zo onzinnig natuurlijk: waarom zou jij er persoonlijk last van hebben dat moeder X haar kindje niet in de draagzak heeft gehad? En waarom zou je subiet ontsporen als je nooit borstvoeding kreeg? Natuurlijk mag je soms discussiëren, maar dat kan toch nog wel met respect voor andermans keus? Gelukkig werken niet alle moeders fulltime en blijven we ook niet massaal thuis zitten poetsen. Een beetje vanne dit en een beetje vanne dat, zong Vulcano al in dat irritante, catchy liedje uit de jaren 80. Maar het klopt wel, dus stop de vertrutting! Zolang niemand mishandelt wordt, valt het allemaal wel mee.

Reanimatie bij kinderen

Het lijkt er niet vrolijker op te worden, sorry 😉 Maar dit onderwerp vond ik te belangrijk om te laten liggen. Amanda schrijft over reanimatie bij kinderen en hoe je dat precies aanpakt. Altijd belangrijk om in je favorieten te hebben staan, opdat je het maar nooit nodig hoeft te hebben.

Weekendje weg met vriendinnen

Gelukkig is niet deze hele Lees Mee zo zwaarmoedig – als je het al tot hier gered hebt natuurlijk. Lisette heeft namelijk een grappige blog geschreven over waarom je soms gewoon even een weekendje weg moet (met vriendinnen) en waarom je bij thuiskomst al direct weer kan terug verlangen.

Kinderen laten meehelpen in het huishouden

Eerlijk gezegd was ik best een beetje verbaasd toen ik las dat sommige mensen negatief reageerden op Mellanies dochter, die op de foto stond met een kinderdweil. Ik vind het namelijk wel goed als kinderen meehelpen in het huishouden. Niet in de laatste plaats omdat ze hier in huis allemaal een broertje dood hebben aan schoonmaken (van wie zouden ze het toch hebben…?) Jong geleerd is uiteindelijk oud gedaan en ik ken niemand die een trauma overhield aan af en toe vrijblijvend en gezellig mee poetsen. Wil je weten welke klusjes jouw kind al kan oppakken? Klik dan snel door! Ik zie mogelijkheden! 

Jarig

Miriams moeder schrijft – tot mijn grote plezier – regelmatig een blog mee op haar website. Zo ook over de verjaardag van haar middelste kleindochter (van Miriams kant, althans). Die werd namelijk drie. Een ontroerend, lief stuk door de ogen van oma.

Welke blog heb ik gemist?

 

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

3 thoughts on “Lees mee 68 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Heerlijk verhelderend weer deze artikelen! Enne, die van ons is 2,5 en ‘moet’ ook gewoon ‘helpen’. Hij kan bést zelf z’n bordje op het aanrecht zetten… En dat doet ie dan ook braaf 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten