Lees mee 43

Lees mee 67 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 67

Er kwam even een weekendje tussendoor, maar we zijn er weer. Mét de leukste blogs van afgelopen week (die me onder ogen kwamen natuurlijk). Heb je toevoegingen, laat ze dan vooral achter in de comments. En wil je jouw blogs ook misschien terugzien in mijn wekelijkse overzicht, post dan in deze Facebookgroep je beste artikel van die week.

Mijn favorieten van afgelopen week (weken)

Over (over)winnen

Charlotte vertelt in een heel persoonlijke blog over haar drang om zichzelf te bewijzen. Over waar het vandaan kwam, maar ook waar ze nu staat. Zeker omdat ik haar persoonlijk ken, weet ik wat voor sterke, lieve en grappige vrouw ze is. En in deze blog komt dat nog maar eens naar voren.

Pinterest

Deze is vooral interessant voor bloggers. Heb jij weinig kaas gegeten van Pinterest of kan je kennis wel een boost gebruiken? Joyce zette de handigste Pinterest tips voor je op een rij. Haar bezoek steeg met 1000%. En ik denk: al haal je ‘maar’ de helft, dan is dat al een enorme winst. Snel even lezen dus!

Verschillen tussen jongens en meisjes

Genderneutraliteit is tegenwoordig een veel besproken onderwerp. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat je daarmee het verschil tussen jongens en meisjes uitvlakt. Dat is echter niet zo, en dat is maar goed ook – zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Linda zette alle verschillen voor je op een rijtje.

Ik had wel eerder kinderen willen krijgen

Ik lees Marijes blogs eigenlijk te weinig, besef ik bij dit mooie artikel dat gaat over het krijgen van kinderen en het ideale moment daarvoor. Zeker na afgelopen weekend: ik hoor haar de zinnen soms uitspreken en ze laat me lachen met haar nuchtere kijk op dingen, maar doet me ook weer beseffen dat je dankbaar mag zijn. Dit is zo’n blog die je gewoon zelf moet lezen en daarom wijd ik er niet te veel over uit 🙂

Ik heb je wel gezien…

Krystle ontving afgelopen week een wel heel bizar mailtje. Beter gezegd: een dreigmailtje. Nu wist ze gelukkig dat wat erin stond onmogelijk waar kon zijn en dat het een poging was om haar geld afhandig te maken, maar wat als je er wel intrapt? Alles dat je moet doen bij een dreigmail staat in de blog. En ik denk dan maar: better safe, than sorry.

The most wonderful time of the month

Hoe leg je aan je dochters uit dat je ongesteld wordt? En wat het precies inhoudt? Hier in huis is het helaas geen geheim meer, omdat de wc-deur te vaak openstaat (iets met kinderen die bij hard lawaai of stilte verdacht zijn – dus eigenlijk altijd) en May een keer kwam binnenwandelen. ‘Mama, is dat aardbei-jam?’ Ik denk dat we daar allemaal wel een keer tegenaan lopen, vaak eerder dan je denkt. Miriam schreef een hele grappige blog over de reactie van haar dochter Veerle bij het zien van de kraamverbanden (en daarna). Herkenbaar?

Complimenten: neem je ze aan of zwak je ze af?

Ik vond dit best een confronterend artikel. Want hoewel ik tegenwoordig best vaak dank je wel zeg, denk ik er achteraan: ‘Maar zoveel moeite koste het niet’ of ‘Zo bijzonder is het toch niet?’ Ik slik het in, maar het zit wel in mijn hoofd. Deze blog bevat ook een heel handig filmpje waardoor je misschien toch anders gaat nadenken over de ontvangst van een compliment.

Autostoeltjes en zitverhogers

Even praktisch: Cassandra schreef een goed stuk over autostoeltjes en zitverhogers in de auto. Er gaat komende tijd namelijk best wat veranderen en ik denk dat het altijd goed is om even te controleren hoe je ervoor staat. Haar blog deed weliswaar wat stof opwaaien, maar zit boordevol praktische informatie én de regels.

Spreek jij je medemens aan?

Nog een keer confronterend, al is het op een andere manier dan het vorige artikel hierboven. Want spreek ik anderen aan op naar gedrag? Nee, niet altijd. En kijkend naar de reacties ben ik zeker niet de enige. Misschien is het tijd om iets assertiever te worden? Zo eng is het toch niet? Bovendien maak je de wereld alleen maar een stukje mooier als je gewoon eerlijk bent. Denk ik. Wat denk jij?

Plannen om ZZP’er te worden, maar geen idee hoe?

Nicole helpt je op weg met dit uitgebreide artikel waarin ze uitlegt wat je allemaal moet doen voor je zzp’er kan worden. Heel handig, lekker uitgebreid en bovendien ook geschikt voor ondernemers die niets doen met bloggen.

Wat was jouw favoriet van afgelopen week?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “Lees mee 67 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Wat leuk dat je mijn Pinterest blog hebt uitgekozen deze week! Ik moet eerlijk bekennen dat ik door drukte vrij weinig blogs heb gelezen deze week. Oeps!

  2. Leuk dat je weer een van mijn blogs hebt uitgekozen. Ik heb ook weer nieuw leesvoer, want ik kende ze nog niet allemaal. En er zitten toch een paar bij die mij ook zeer de moeite waard lijken
    Marijke onlangs geplaatst…Apple DreamMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge