Lees mee 65 | Mijn favoriete blogs van afgelopen weken

LEES MEE 65 – Het mocht even duren, maar daar is weer een nieuw overzicht. Vandaag vertel ik over mijn twijfel om te stoppen met deze goed gelezen rubriek én geef je natuurlijk weer een mooi overzicht. Lees je weer mee met de favorieten van afgelopen week? 

Waarom duurde het zolang?

Het heeft even geduurd voor ik weer een nieuw overzicht maakte, dat klopt. Drie weken om precies te zijn. Drie weken waarin ik sterk twijfelde of ik er niet mee zou moeten stoppen: het kost allemaal veel tijd en levert me eigenlijk niet zoveel op. Juist dat laatste vond ik vervelend. Ik begon ooit met de overzichten voor mezelf: oprecht, het delen van mooie blogs die raken en zonder dat ik daar iets voor terug hoefde. Het feit dat iets begon te wringen, vond ik jammer.

Daarbij merkte ik dat soms mensen wilden aansluiten in de groep (op Facebook) die dat puur deden om een extra podium te krijgen (en extra linkwaarde). Dat is echter nooit mijn insteek geweest en dat wil ik ook niet worden. Weet niet of ik het nu goed onder woorden kan brengen hoor, maar ik heb er gewoon een hekel aan als mensen je ‘goedheid’ gebruiken voor eigen gewin. Sterker nog: daar ben ik allergisch voor. En dat alles zorgde bij mij voor diepe twijfel. Het haalde de oprechtheid een beetje van mijn overzichten af.

Maar goed, toen ik een paar weken verder was en weer prachtige blogs tegenkwam, wist ik dat stoppen geen optie was. Ik wil gewoon verdergaan met het delen van jullie verhalen, omdat die het verdienen om extra gelezen te worden. Alleen zal ik dus wel iets kritischer worden. Niet alleen op wie ik toelaat in de groep, maar ook wie ik erin hou. Just saying!

Overzicht van deze keer

Genoeg negativiteit 😉 Als je er nog bent, nodig ik je graag uit om verder te lezen. Ik vond namelijk een paar prachtige, ontroerende en grappige blogs. Lees je mee?

Lees mee 65

Ome Dick

Afgelopen woensdag was het Wereld Down Syndroomdag. Daarom schreef Kimberly een ode aan haar ome Dick: de liefste oom van de wereld! Prachtig geschreven 🙂 Een andere mooie blog van haar gaat over Drempelvrees. Iets dat ik maar al te goed herken. Om andere vrouwen te laten zien dat ze niet alleen zijn, bedacht ze daarom het idee om via Instagram allemaal #shamelessselfies te plaatsen. Overigens kan je met die hashtag ook allerlei vunzige plaatjes verwachten haha, schrik niet. En moeders dus, die een keurige selfie online hebben gezet. Doe je mee? Tag mij (@lotus_writings) of Kim (@beebsandmoms)!

Wereld Waterdag

Over dagen gesproken: de dag na Wereld Down Syndroomdag was het Wereld Waterdag. Om kinderen bewuster te maken van water en zuinigheid, besloot de school van Emmy’s zoontje om gezamenlijk een wandeltocht af te leggen die kinderen in armere landen ook vaak moeten maken voor schoon drinkwater. Heel mooi dat ze hier op deze manier aandacht aan schenken! Meer over het initiatief lees je in de blog.

Stappen als huismoeder

Hoe het is om op pad te gaan als huismoeder? Lisette beschrijft haar laatste stapavond in 69 gedachten. Van het overwegen van glitterspray tot je afvragen of je je voormalige oppaskindje niet even moet waarschuwen tegen de gevolgen van roken 😉

Alles over borstkanker

Controleer jij jezelf regelmatig op borstkanker? Zeker als vrouw is het belangrijk hier bij stil te staan. Amanda vertelt in haar blog alles over de feiten en fabels rondom borstkanker. Heel interessant, aangezien ik bepaalde dingen helemaal niet wist. Zo is een relatief klein percentage (1 op de 5) van de gevallen met borstkanker te wijten aan een erfelijke oorzaak. Ik dacht altijd dat het veel meer zou zijn. Daarnaast krijgt 1 op de 8 vrouwen hier in haar leven mee te maken. Zeker even lezen dus!

Yoga

Iets luchtiger: Stephanie vertelt over haar passie voor yoga. Iets dat al tijdenlang borrelt, maar op de één of andere manier totaal niet werkt zoals ze had gehoopt. Grappig om te lezen en vooral herkenbaar ook.

Help, de schoolfoto!

Persoonlijk vind ik de schoolfotograaf een ramp. Ten eerste vergeet ik nog weleens wanneer ze langskomt, ten tweede betaal je je blauw en ten derde starten onze dochters de ochtend strak in hun kleding en kapsel en eindigen verwilderd. En precies dan komt ze langs om wat kiekjes te schieten. Nou ja, ik heb de picture perfect versie maar opgegeven: ze zijn zoals ze zijn. En toch moet het een keertje lukken! Met deze tips voor de schoolfoto van Sandra krijg ik weer vertrouwen!

Waarom we dingen kopen die we niet nodig hebben?

In deze blog vind je het antwoord op die vraag. Weet ik meteen waarom ik dus de afgelopen keer bij Ikea eindigde met een vloerkleed, nieuwe kaars, bad- en toiletmatjes en andere dingen die totaal niet op mijn lijstje stonden. Ik ging namelijk alleen voor een witte kunststof bak om de wasmiddelen netjes in op te bergen… Interessant en goed om in gedachten te houden als je opnieuw naar Action, Xenos, Ikea of iets in die richting gaat.

Kleine klussers

Marguerita zit op het moment niet bepaald in de leukste fase, maar ze slaat zich er krachtig doorheen. Samen met haar knappe meisjes. Ze is trots op hen en vertelt in deze blog hoe ze haar dochters betrekt bij de verhuizing die ze binnenkort gaan maken. Daarnaast denk ik trouwens ook dat ze hartstikke trots op zichzelf mag zijn: dat haar dochters zo goed reageren, heeft ook alles te maken met hoe ze zich hier doorheen slaat.

Meerdere kinderen vervoeren zonder auto?

Wanneer je meerdere kleine kinderen hebt die nog niet zelfstandig kunnen fietsen, zal je moeten zoeken naar andere oplossingen. Gelukkig heeft Mary-Lou dat al voor je gedaan. In haar overzicht vind je verschillende alternatieven met daarbij de voor- en nadelen!

Wat was jouw favoriete blog afgelopen week (weken)?

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

12 thoughts on “Lees mee 65 | Mijn favoriete blogs van afgelopen weken

 1. Kan me voorstellen dat er veel tijd in zit voor jou. En ondertussen klikt iedereen hier maar weg naar een andere site, ipv dat ze hier blijven hangen. 😉
  Maar ik waardeer je overzichten wel heel erg, dus ik hoop dat je het blijft doen. Soms heb ik artikelen ergens anders voorbij zien komen, maar er niet op geklikt, omdat het me op dat moment niet zo aansprak. Maar als ik ‘m hier dan nog een keer voorbij zie komen, ga ik toch vaak alsnog een kijkje nemen.

 2. Wat fijn dat je er toch mee bent doorgegaan. Dankzij jou lees ik bij of lees ik dingen die ik anders niet had gelezen. Dank je wel dat ik er tussen sta! ❤

 3. Door jouw overzichten leer ik weer nieuwe blogs kennen, dus ik zeg zeker doorgaan! Maar aan de andere kant, als het niet goed voelt zeker naar je gevoel luisteren! En kritisch zijn is nooit verkeerd 😉

 4. Nee joh gewoon doorgaan, ik ontdek zo toch weer nieuwe blogs en sta er deze ronde zelfs 2x in. Dat unieke moment ga ik natuurlijk nu nooit meer halen 😢

 5. Ik vind het vooral leuk om via jouw rubriek zelf weer boeiende dingen te vinden zoals waarom je dingen koopt die je niet nodig hebt of hoe je zonder auto dingen regelt.

  Alleen daarom zou ik het al jammer vinden mocht je stoppen ermee.

  Dikke merci voor jouw volhoudvermogen 💋

 6. Snap je twijfel heel goed, vooral als je soms het gevoel hebt dat mensen er misbruik van maken. Ik vind het wel leuk dat hij weer terug is. Niet alleen omdat ik er tussensta (dank je!), maar ook vanwege het leuke overzicht in het oerwoud van blogs elke week. Ik moest erg lachen om de ‘stappen als huismoeder’ blog. Een aantal andere artikelen ga ik zo nog even lezen.

 7. Thanks lieve Merel. Ik heb meteen de shamelessselfie op insta gepost, dacht dat je er lomp op moest staan maar ik zie (die van mij uitgezonderd) alleen maar foto’s van mama’s die zelfs nog tijd hadden om een makeupje op te doen. Nou ja, ik zit idd niet in de leukste fase en het komt allemaal wel weer. Gelukkig heb ik lieve vriendinnen <3 Fijn dat je rubriek doorgaat, doordeweeks is het momenteel een gekkenhuis en dankzij jouw rubriek weet ik waar ik nog even een kijkje moet nemen.

  1. Nee hoor! Ik droeg ook geen make-up en een slobberige trui (en een zwart-witfilter tegen de wallen). En je ziet er gewoon goed uit, ook zonder make-up en met stoffilter 🙂

   Dank je wel! <3

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten