Lees mee 43

Lees mee 62 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

LEES MEE 62 – Iets later dan je van me gewend bent, maar vol mooie blogs die ik tegenkwam bij anderen. Van een soulmate tot aan handige tips die je kan toepassen om iets meer rust te krijgen in je leven. Lees je mee? 

Lees mee 62

Culinaire barbaar

Wat een verfrissend artikel! Eindelijk iemand die net als ik niet begrijpt welke gedachte erachter steekt wanneer iemand rozijnen verwerkt in appeltaart, die heel lang nog het kindermenu bestelde en die absoluut geen koffie blieft. Culinaire barbaar Stephanie en ik kunnen nog eens samen uit eten 😉 Heb erg gelachen, vooral vanwege de herkenning.

De 6 belangrijkste regels voor kraambezoek

Ga je binnenkort op kraambezoek en weet je niet heel goed welke regels gelden in deze periode? Lees dan vooral Kimberly’s blog. Ze overlegde hiervoor met haar vriendinnen en schreef de meest gehoorde ergernissen op. En ik kan ze stuk voor stuk beamen. Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Zelf schreef ik over de kraamvisite die je liever niet ziet en van welke 10 gasten elke pas bevallen vrouw blij wordt.

Vieze oven

Ooit las ik de quote

Good moms have sticky floors, dirty ovens and happy kids

Nu ben ik niet per se een fan van quotes aan de muur, maar die zou ik toch wel graag in mijn keuken willen hebben. Mijn oven is namelijk niet de meest frisse plek van het huis. Net als Lisette heb ik er een hekel aan hem schoon te maken en ook hier werken grootmoeders tips voor geen meter. Maar nu heeft ze dus een fantastisch goedje gevonden dat de oven brandschoon kreeg. Goede tip voor wie ook niet blij wordt van ovens schoonmaken!

Suikertraktaties

Interessant onderwerp dat Miriam aansnijdt. Ze refereert aan een aflevering van De Luizenmoeder, inmiddels twee weken terug. Daar draaide het om o.a. de perenmuisjes van Floor die flinke kritiek kregen. Ze bevatten namelijk snoep en dat mag niet. Tot op zekere hoogte begrijp ik dat school graag wil begeleiden in een gezonde leefstijl en dat daar geen gesnoep bij hoort in de pauze. Maar je verjaardag? Wil je hierover meepraten? Praat dan mee wat jij de beste traktatie vindt!

Hete thee

Een blog waarvan ik de rillingen over mijn lijf kreeg: zoveel medelijden met de ouders en het jongetje, maar ook omdat het iedereen zou kunnen overkomen. Gastblogger Melek (van website4mama) zit in één van de afschuwelijkste rollercoasters die je maar kan treffen: haar zoontje van elf maanden kreeg hete thee over zich heen. In deze blog vertelt ze haar eerste verhaal. Als je de blog leest, wil je dan een lief berichtje achterlaten om haar een hart onder de riem te steken?

Verdrietige verjaardag

Als je gezonde kinderen hebt, sta je er waarschijnlijk niet altijd bij stil dat sommige ouders juist verdriet ervaren op de geboortedag van hun kind. Zoals Roelien, die twee weken na de geboorte haar dochter moest gaan begraven. Ze leed aan ACD, een vrij onbekende ziekte die bijna geen overlevingskansen biedt. Afgelopen week beleefden ze voor de vijfde keer Jasmijns geboortedag.

Leren van een burn-out

Alles dat in je leven voorbij komt, kan een leermoment zijn. Zo ook een burn-out. De blog van Tante Truus vond ik ook voor mezelf wel handig. Om maar een voorbeeld te noemen: net als zij ben ik niet dol op het zwembad, maar Ro wel. Na jarenlang mezelf toch dwingen in een situatie die me eigenlijk helemaal niet ligt, accepteerde ik mezelf en nu gaat hij meestal alleen. Dit artikel liet me aan de andere kant nieuwe leerpunten zien. Voor iedereen dus een aanrader!

Spaarbingo

In een jaar tijd € 2.500,00 sparen? Dat lukt toch niet? Misschien wel als je de methode van Nicole probeert. Zij heeft een spaarbingo op haar blog staan waarmee je elke week een bedrag apart legt. Dat kan variëren van een paar euro tot € 52,00. Aan jou welk bedrag je weglegt. Maar als je het consequent doet, dan heb je na een jaar een mooi bedrag apart liggen. Ideetje?

Samenleven op één salaris

Ook interessant vond ik de blog van Sandra, waarin ze vertelt hoe zij samenleven van één salaris. Het zijn soms de keuzes die je maakt (waarover ik zelf ook eerder schreef in de blog: Rondkomen van één salaris? Met deze 9 tips red je het wel) Interessant om te lezen hoe zij het aanpakken. Waar een verhuizing al niet toe kan leiden, om maar iets te noemen.

Schrikken door je kinderen

Kinderen kunnen je soms een fikse hartverzakking bezorgen, schreef ik laatst. Marguerita besloot zelf ook hand in eigen boezem te steken en schreef daarover een blog met 10 schrikmomenten door haar kinderen. Toch een opluchting dat we allemaal weleens zulke momenten meemaken!

Op vakantie met je peuter?

Als je naar het buitenland wil gaan met je peuter, dan is het handig om voor jezelf op een rijtje te hebben wat wel en niet mee moet. In deze blog van Amanda lees je allerlei tips om jezelf vast goed voor te bereiden op de komende vakantie!

IFFR

Heb je het IFFR gemist dit jaar? Gelukkig kan je dan in Yvonnes blog lezen welke pareltjes er voorbij kwamen! Ik ga niet te veel verklappen, maar leuk om te zien welke films de moeite waard zijn. Wil je even iets heel anders kijken? Dan is het Kdrama waar Nicole momenteel verslingerd aan is misschien wel iets voor je!

Welke blog van afgelopen week bleef jou het meest bij?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

15 Replies to “Lees mee 62 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Wat een uiteenlopende onderwerpen/blogs, ga er gauw nog een aantal lezen! En natuurlijk helemaal leuk dat ik er ook tussen sta, dank je wel! Fijn ook dat je je erin herkent, wij kunnen inderdaad eens een vorkje prikken. Bij de snackbar bijvoorbeeld, mmmm… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge