lees mee #6

Lees mee 6 | Mijn favorieten van afgelopen week

Lees Mee #6

Zoals elke zaterdag: vandaag Lees Mee #6 en weer zou ik graag van jullie horen welke blogs ik heb gemist afgelopen week. Hieronder weer een uitgebreid overzicht van blogs die me ontroerden, lieten lachen of nadenken. Lees je mee?

Digital Detox?

Marjo schreef naar aanleiding van de allereerste vlog van Tanya Jess een blog over afstand doen van je digitale leven. En dan ook echt alle schermen, inclusief televisie. Ga er maar aan staan! 24 uur deed Marjo met haar mee, wat ik zelf best knap vind. Ze ontdekte dat het als blogger een lastige beproeving is, maar aan de andere kant ook dat je hierdoor veel meer gedaan krijgt. Ik vond het iets om over na te denken! Zou jij het kunnen?

Surprisestress

Heel herkenbaar en grappig stuk is van Lisette, die wijst op overijverige ouders die tegenwoordig van simpele surprises extreme kunstwerken maken. Allemaal Pinterest-proof. En eerlijk, ik heb ook weleens een surprise gemaakt voor June, maar gelukkig kon die prima door als creatie van een basisschoolleerling. Gelukkig heeft ze dit jaar vrijwel wel alles zelf geregeld. Een blik in de gemiddelde klas leert je dat dit niet voor iedereen geldt 😉

Emancipatieproof speelgoed

LEGO komt met nieuwe poppetjes op de markt, zo laat Nicole weten op Het Moederfront: de thuisblijfvader, inclusief hipsterbaard en geblokt overhemd. Interessante ontwikkeling, vond ik! Wat vind jij ervan?

Iedere zwangerschap is anders

Dat merkt ook Charlotte, inmiddels zwanger van haar tweede. Door beide zwangerschappen eens naast elkaar te leggen, laat ze duidelijk zien wat de onderlinge verschillen zijn tussen haar eerste en deze tweede keer. Erg leuk om te lezen! Ook grappig (en herkenbaar) is trouwens haar overzicht van de dingen die niemand je vertelt over zwanger zijn 😉

Ontroerend!

Ik lees Kimberley al heel lang met veel plezier. Haar oudste zoon heeft autisme, gilles de la tourette en ontwikkelingsdysfasie. Op gebied van zijn ontwikkeling en op sociaal-emotioneel vlak kan hij grote sprongen maken. ‘Het ene moment lijkt hij een kleine volwassene […], het andere moment wil hij op de paardenmolen,’ zo schrijft ze. Toch blijken buitenstaanders daar moeite mee te hebben, een jongen van 8 die dolblij is wanneer hij in het vliegtuigje zit. Hierover schreef ze een ontroerend mooie blog. Ik deel deze graag in de hoop bewustwording te creëren; waarom oordelen over iemand die zo intens geniet? Willen we dat niet allemaal?

Hilarisch en herkenbaar

Deze was kennelijk zó herkenbaar dat Ro me appte met de link van Nicoles lijstje: 20 typische vrouwendingen. En dat terwijl ik er vaak prat op ga best mannelijk gedrag te vertonen. Niet dus! Volgens mij herkenbaar voor bijna elke vrouw.

Consuminderen? Begin bij jezelf!

Mary-Lou schreef van de week een mooi blog over haar zolder vol herinneringen. En toevallig kwam Lori met de ideale oplossing voor iedereen die van zijn babykleertjes en overdaad aan speelgoed af wil. Daar bestaat namelijk een heel handige app voor. Mary-Lou heeft hier misschien niets meer aan, maar jij mogelijk wel. Echt een aanrader!

Bloopers bij het borstvoeden

Dat borstvoeding niet altijd over rozen gaat, wist je waarschijnlijk wel. Nathalie somde een aantal grappige bloopers op die heel herkenbaar waren!

Welke blogs vind je dat ik echt nog moet lezen (van jezelf of anderen)?
Deel ze in de reacties op Lees Mee #6 en ik kom even langs!


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

5 Replies to “Lees mee 6 | Mijn favorieten van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge