Lees mee 43

Lees mee 58 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

School is weer begonnen en alles ‘draait weer’ om het zo maar te zeggen. Zo ook in de blogwereld. Ik heb het weer druk en kwam er bijna niet aan toe om nog spontaan te kunnen lezen bij anderen. Herkenbaar? Gelukkig voor jou zocht ik de mooiste verhalen uit, zodat je toch kan bijblijven zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. Lees je mee?

En voor bloggers: wil jij ook iets vaker in de spotlight staan? Word dan lid van mijn Lees Mee groep op Facebook. 

Mijn favorieten van afgelopen week

Vaccinatie

Zó herkenbaar! Mary-Lou beschrijft wat er door haar heen gaat wanneer ze op het consultatiebureau komen en de verpleegster zich klaar maakt voor een prikje. Dat schuldgevoel, ondanks dat je weet dat je er goed aan doet…

Waar sta jij in je leven?

Rory vraagt het zich af wanneer ze het bericht van een kennis leest die alles opgeeft en gaat reizen. Dat zet me aan het denken. Waar sta ik? Vind ik het jammer dat ik nooit die keus heb gemaakt? Of… Nou ja, goed voor een fijne dosis zelfreflectie dus. Misschien zelfs inspiratie voor een nieuwe blog, wie weet kom ik er nog op terug.

Zzp’en

We zijn bijna een halve maand onderweg en ik vind het eigenlijk nog steeds onwennig om te zeggen dat ik zelfstandig ondernemer ben. Maar het is echt zo. Marguerita van Marstyle houdt maandelijks bij in een overzicht hoe haar afgelopen maand verliep en is heel open over haar plannen, doelen en de huidige stand van zaken. Handig voor mezelf ook: een reminder om mijn eigen maanddoelen concreet te maken. Want ik wil vooruit.

Stressvrije ochtend

Een titel die aanspreekt toch? Ik wil dat ook (weer). Nadat ik deze blog van Tante Truus had gelezen, wist ik weer dat we hier terug moeten naar hoe ik het voorheen altijd deed. Alles valt en staat met je voorbereiding en even kunnen relaxen voor het huis ontwaakt, doet een mens ook meestal goed. Klik snel door als jij ook geen stress meer wil!

Earlybirds fotografie

Niet lezen als je zwanger bent! De Stichting Earlybirds Fotografie verricht prachtig werk. Ze geven ouders met zieke of premature kindjes foto’s waarmee ze kunnen terugkijken op een zware periode. Dit verhaal raakte me enorm.

Veerle vertelt

Ben jij ook nieuwsgierig hoe het er echt aan toe gaat bij bloggers thuis? Gastblogger Veerle (2) doet een eerlijk boekje over haar moeder Miriam…

Wat doe je als iemand ernstig ziek is?

Naarmate ik ouder word, hoor ik ook vaker dat anderen (leeftijdsgenoten of net iets ouder) te horen hebben gekregen dat ze ernstig, zo niet levensbedreigend, ziek zijn. Maar hoe ga je daarmee om? Soms brengt het een bepaalde mate van ongemakkelijkheid met zich mee: zitten ze wel op je hulp te wachten? Willen ze voor de zoveelste keer moeten praten over hun ziekte? En tegelijkertijd is niets doen of zeggen ook geen optie. Maaike vertelt hoe zij het graag had gezien.

Wat is de mooiste, grappigste of leukste blog die jij afgelopen week hebt gelezen?

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

4 Replies to “Lees mee 58 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge