Lees mee 43

Lees mee 52 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

LEES MEE – Daar zijn we dan: lees mee 52, het jaar rond. Wie had verwacht dat ik hem zou halen? Ik zeker niet! Er zijn tussendoor zelfs momenten geweest dat ik wilde stoppen, omdat ik me afvroeg hoeveel zin het nog had. Maar inmiddels heb ik weer nieuwe plannen en energie, dus we gaan nog even door. 

Volgende week wil ik graag een overzicht maken van jullie evergreens. Dus welke blog is voor jou het ontroerendst, persoonlijkst, grappigst of meest herkenbaar? Misschien maakte hij daardoor juist wel heel veel los of durfden lezers niets te zeggen? Plaats je link én een korte toelichting in de Facebookgroep en wie weet komt hij volgende week wel hier terug!

Lees mee 52

1 op de 6

Verhalen die me altijd raken: vrouwen die heel graag zwanger willen worden, maar bij wie het maar moeizaam lukt. Of zelfs helemaal niet. Zeker omdat je hiervoor vaak zoveel moet doorstaan in de vorm van ziekenhuisbehandelingen, verdriet en afwachten. Op Homebyaimee vind je een openhartig verhaal over het hebben van PCOS en de gevolgen daarvan voor zwanger raken.

Plannen

Wel een zakenvrouw (in wording), maar nog geen goede agenda? Nicole helpt je een handje op eg in haar overzicht met 4 planners. Net als hier staat de Purpuz trouwens ook vrij hoog in Nicoles lijstje, voor de andere drie moet je echt even naar haar site gaan om te zien wat je kunt verwachten.

Er is er één jarig…

Heb je geen idee welke uitnodigingen je toch moet gebruiken voor de verjaardag van je zoon of dochter? Maak ze zelf! Op Thuisleven.com vind je echt prachtige DIY voorbeelden in sprookjesthema. Ziet er zo leuk uit en lijkt me heel leuk om te krijgen.

Goede achterban

Ik hou van blogs die me aan het denken zetten en misschien zelfs met een andere blik laten kijken naar mijn eigen leven. Mariekes artikel over het hebben van een goede achterban is er zo één. Ze vertelt hoe moeilijk het soms is wanneer bepaalde factoren wegvallen en je daar geen steun aan hebt, maar hoe fijn het ook is wanneer uit onverwachte hoek hulp komt. Heel eerlijk geschreven!

Sinterklaas kapoentje!

Interessant om te zien hoe anderen tegen het Sinterklaasfeest aankijken! Waar ik onze kinderen juist dezelfde illusie en magie rondom Sint gun als ik vroeger ervoer, zien anderen het ook weleens als voorliegen. Op Webkonijn staat een interessant artikel waarin Emmy niet alleen haar standpunt uitlegt, maar ook ingaat op de verschillende elementen uit het Sinterklaasverhaal. Leerzaam, maar ook iets om even bij stil te staan. Je kunt het feest natuurlijk ook vieren door er je eigen draai aan te geven. En op Emmy’s manier hoef je niet per se af te doen aan de magie.

Genieten

Ken je dat gevoel van die overheersende drukte? Dat je altijd maar moet doorrennen en geïrrtieerd reageert op je medeweggebruikers? Ik wel. Zeker als ik een beetje aan de late kant ben en werkelijk alles lijkt tegen te zitten. Rory’s blog over genieten was naast één grote herkenning vooral ook weer even die reality check die je soms nodig hebt. Hebben we echt reden tot zeuren? Eigenlijk niet. Dus Rory, om je laatste vraag even te beantwoorden: ja je hebt je gevoel aan mij zeker weten over te dragen! Ik kreeg kippenvel tijdens het lezen.

Koeien knuffelen

Ergens is dit wel iets dat ik heel graag nog eens zou willen proberen. Helemaal na het lezen van de blog van Lien! Schijnt enorm goed te werken tegen stress (althans, zo las ik in de reacties, maar dat komt me wel logisch voor) en dat soort dingen, zelfde als bij boomknuffelen – al gaat me dat iets te ver. Zeker even lezen!

WIN VIERDAAGSE!

Even een berichtje van een heel andere orde: vanaf vandaag start ook de Win Vierdaagse op Lotus Writings! De Sint komt vanmiddag aan en ik mag namens hem vier toffe cadeaus weggeven als aanvulling op jullie Pakjesavond. Hou Lotus Writings dus goed in de gaten.

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

5 Replies to “Lees mee 52 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Oh wat lief dat je mij hebt opgenomen <3 ik heb net als elke keer weer veel interessante artikeltjes gelezen dankzij jou! Blijf zo verder doen!

  2. Wat een leuke maar ook persoonlijke blogs heb je uitgekozen zeg. Vooral het verhaal van HomebyAimee raakte me echt. Verder heel leuk om te lezen dat je mijn artikel over de uitnodigingen uitgekozen hebt, erg bedankt daarvoor 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge