Lees mee 46 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Ken je dat gevoel dat je net klaar bent met alles en onderuitgezakt op bed wil ploffen om er voorlopig niet meer vanaf te komen? Tja, dat had ik zo’n vijf minuten geleden dus. Ik heb namelijk heel hard gewerkt vandaag en echt voor het eerst sinds tijden van alles afgerond én nog een beetje extra vooruit gewerkt. Ten koste van de Lees Mee van deze week. Oeps! Nou ja, dat jullie maar weten dat ik wel écht mijn best doe. Ook als het al 23.00 uur is dus haha.

Lees mee 46

Grotten van Han

‘Waarom naar de ballenbak als je ook de Grotten van Han kunt ontdekken’ dacht Lien. Originele invalshoek die leidde tot een leuke blog met mooie foto’s. Misschien niet helemaal naast de deur, maar als je toch in de buurt bent (en je hebt deze blog gelezen), weet je dat je hier zeker even moet kijken!

Sneeuwbol

Met de kerst in aantocht komen hier thuis de sneeuwbollen weer tevoorschijn. In navolging op mijn moeder vind ook ik ze magisch. Vroeger kon ik er uren naar blijven staren en nog steeds heeft het iets. Nou ja, lang verhaal nog langer: je kan dus ook je eigen sneeuwbol DIY-en. Is weliswaar een blog van vorige week, maar vond hem te leuk om niet te delen.

Genderneutraal? Niet per se

Ja, daar hebben we hem inderdaad weer. Afgelopen week schreef ik al over genderneutraal opvoeden. Daarvoor had ik Gera gevraagd om een stukje te schrijven over waarom zij hiervoor kiest. Maar haar antwoord ligt genuanceerd. En hoewel dat ook in mijn blog iets naar voren komt, kan je hier nog veel uitgebreider lezen hoe ze erover denkt. Heel herkenbaar (in elk geval, voor mij) en bovendien stof tot nadenken.

5 maanden ZZP’er

Ik ken Marguerita inmiddels al een ruim jaar en heb enorme bewondering voor haar veerkracht. Ze is ondernemend en pakt echt door, waar ik zeker van kan leren. Een aantal maanden geleden begon ze haar eigen bedrijf en in haar blog geeft ze de tussenstand na 5 maanden als ZZP er. Wellicht niet voor iedereen interessant, maar zeker wel voor bloggers die twijfelen om zichzelf te gaan inschrijven bij de KvK of dat net hebben gedaan. Kon hier zelf ook weer van leren!

Bewust Sinterklazen

Een jaar geleden publiceerde ik een blog met 5 alternatieven voor Pakjesavond. Het hoeft namelijk niet altijd groter, beter, meer en duurder. Bewust Sinterklaasvieren is minstens zo leuk. Bij Linda kan je verschillende opties kiezen, zoals een speurtocht of de vier cadeautjesregel. Tips die de overweging waard zijn!

Geen gezonde traktaties

Eigenlijk zijn Ro en ik vaak best bewust bezig met van alles. Zeker rondom feestjes. Zo schonken we geen alcohol tijdens de verjaardag van Rose en May en serveerden we voor de kinderen alleen fruit (watermeloen, druiven) en komkommer. Geen snoep dus. Maar toen las ik deze blog van Fleur over ongezond trakteren en dat deed me wel beseffen dat je soms niet te streng hoeft te zijn. Dat vind ik dus het leuke aan bloggen: je leert van iedereen wel wat.

Slechte nacht

Niks is zo vervelend als een slechte nacht. Wat zeg ik… Een aaneenschakeling van slechte nachten. Roelina vertelt erover in haar blog. Elke nacht de gezelligheid van je kinderen breekt je op natuurlijk. Ik weet helemaal wat ze bedoelt als ze zegt dat ze er de kracht niet voor heeft om ze elke nacht weer terug te brengen (June kroop ook elke nacht bij me in bed). Bij deze kan ik je vast vertellen: het gaat vanzelf over! Echt!

XL Hydrofielen

Van sommige dingen is het jammer dat je ze pas ontdekt als ze niet meer nodig zijn. Dat gaat zeker op voor de XL hydrofiele doeken. Heerlijk groot, comfortabel en zacht. Had me ideaal geleken. Helemaal na het lezen van Nicoles lijstje met voordelen.

Heb ik jou gemist?

Dat kan natuurlijk! Zeker na afgelopen week waarin ik wel meer gemist heb 😉 Mocht je graag je blogs willen delen in de speciale Facebookgroep, klik dan even hier en meld je aan! In de groep staat uitleg van wat er verwacht wordt en kan je ook lezen bij de anderen. Hopelijk tot ziens!

Wat is jouw favoriet van afgelopen week?

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

5 thoughts on “Lees mee 46 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Oh maar Merel die doeken kun je nu nog wel gebruiken joh als kleedje, om je meiden mee af te drogen (of jezelf) etc. Ze wegen minder dan een handdoek en kunt ze beter oprollen waardoor ze weinig plek innemen! 😉

    Je hebt er toch een mooi lijstje van gemaakt, ik kijk even bij Linda want dat vind ik wel interessant!

  2. Die vd traktaties, daar ben ik het helemaal mee eens! In een groep van 26 kinderen in mijn geval, betekent dat 26 keer iets ongezonds over een heel jaar. Ik vind dat dat moet kunnen. Als ouders ervoor kiezen dat hun kinderen suikervrij opgevoed worden of allergieën hebben, kunnen zij dit doorgeven, zodat ouders daar (evt) rekening mee kunnen houden.

    Het chocolaatje voor de leraar vind ik echt heel gek. Als leerkracht krijg je misschien wel 400 traktaties over een jaar, dat zou dan ook 400 chocolaatjes betekenen. Nu geef ik deze traktatie meestal aan de kinderen of ik moet de verleiding echt niet kunnen weerstaan 🙊. Maar in verhouding kunnen beter de leerkrachten de gezonde traktatie krijgen en kunnen de kinderen het gewoon houden bij iets ongezonds!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten