Lees mee 45 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 45

Elke week vertel ik je welke mooie, ontroerende en/of grappige blogs ik afgelopen week weer gelezen heb. Sta je er niet bij? Meld je aan in de speciale Facebookgroep en deel daar jouw berichten. Je niche maakt niet uit! Ik deel ook niet mama-gerelateerde blogs.

Neutrale babyshower

Wat doe je met een babyshower voor ouders die het geslacht zelf ook nog niet weten? Stephanie werd verrast door haar zus en een bijzonder thema! Leuk om te lezen hoe het feestje precies bij de voorkeuren van de zwangere paste.

En als ik even aan schaamteloze zelfpromotie mag doen: dit past ook binnen de genderneutrale opvoeding, waarover komende donderdag een uitgebreide blog verschijnt.Β 

Je kindje achterlaten op het KDV

Ik zie nog zo voor me hoe June reageerde op de BSO. Huilend vroeg ze me niet te gaan. Ik moest wel gaan werken, maar wat had ik er moeite mee! Gelukkig ging het bij Nicole allemaal een stuk soepeler. Zij bracht zoontje Milo laatst voor het eerst naar het kinderdagverblijf en hij vond het allemaal best. Voor haarzelf daarentegen was het… verwarrend. Ze beschrijft in deze blog 10 gedachten die ze had.

Doorrijden na een ongeluk?

De hamvraag die Gera stelt in haar blog is: zou jij doorrijden na een ongeluk? En dan niet als je zelf de oorzaak was, maar wanneer je het ziet gebeuren. Een gewetensvraag, vind ik. Maar wel eentje waar ik volmondig nee op antwoord. Mits ik kan stoppen, zal ik dat doen om te zien of mensen hulp nodig hebben. En al kan ik dan niet veel EHBO toepassen, dat mobieltje weet ik nog net te bedienen πŸ˜‰ Wat zou jij doen?

Jeuk tijdens de zwangerschap

Nu ik dit benoem, weet ik zeker dat Ro ook weer nachtmerries krijgt bij de gedachte alleen al. Ik werd namelijk gillend gek van de jeuk tijdens mijn laatste twee zwangerschappen. Zo erg dat ik mijn huid openkrabde en soms blauwe plekken had ter grootte van een sinaasappel. Had ik deze blog van Janske dus maar eerder gelezen, waarin ze vertelt over dΓ© oplossing…

Gezonde ontbijtkoek

Nu heb ik op zich niet heel veel met gezond eten (denk maar aan de Snack Tag), maar dat een ontbijtkoek in de supermarkt voor een derde uit suiker bestaat vond ik eigenlijk best veel. Hier vind je een recept voor gezonde ontbijtkoek! Misschien toch maar eens proberen.

Noorwegen om 11 redenen

Als je me vraagt welk land ik altijd nog eens zou willen bezoeken, zou Noorwegen me niet direct te binnen schieten. Maar dan zie ik dit lijstje van Footprints Around the World (sowieso een aanrader om te volgen, alleen al om de fantastische foto’s – maar dat terzijde) en ik raak steeds nieuwsgieriger. Sterker nog, ik wil ook!

Maandelijkse periode…

Daar gaan we weer, dit keer niet over mezelf, maar over Roelina. Na haar derde zwangerschap kampt ze ook met de ellende die menstruatie kan zijn.

Cadeautjes en luizen

Vreemde combinatie, niet? Ik zal het even uitleggen: vorige week vertelde ik Linda dat ik nog een blog van haar zou delen wanneer ik daar tijd voor had. Die zaterdag was het echter enorm druk en ik vergat het, tot net. Daarom deze week twee blogs: die van de 4-cadeautjesregel (ideaal met de feestdagen) en eentje over luizen. Weliswaar is de laatste geschreven door yours truly, maar je kan het maar nodig hebben..

Wat was jouw favoriete blog van afgelopen week?

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

16 thoughts on “Lees mee 45 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Ja, de Facebook-groep! Daar ga ik snel eens wat mee doen. Het is een tikkeltje te druk de laatste tijd. Leuk je te hebben gezien bij het Griezel Kinderboekenweekfeest!

  2. Ooh ik snap je helemaal hoor wat je zegt over June voor het eerst weg brengen. Dat had ik met Fay ook. Ze was twee en huilen huilen huilen. Brak m’n hart. Nu was ik de enige πŸ˜‚

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten