lees mee 42

Lees mee 42 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 42

Iets later dan je gewend bent misschien, maar ook vandaag weer een overzicht met mijn favoriete blogs van afgelopen week. Er was veel te doen om de hele watertoestand in Tilburg, waarbij ouders dit schooljaar verplicht water mee moeten nemen in plaats van frisdrank en energiedrankjes. Kijk vooral even via Facebook bij Mamaplaneet of Baby Banjo als je hun mening wil lezen! Voor Lees mee 42 heb ik een selectie gemaakt van iets minder actuele berichten.

Lees mee 42: mijn favorieten

Autisme

Recht uit het hart! Gera’s zoon heeft autisme en beschrijft op zo’n mooie manier welke kwaliteiten haar zoon heeft dankzij de autisme. Haar blog is echt eentje om te lezen en over na te denken. Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht, alleen al door de liefde die doorklinkt ieder woord. Hopelijk jij ook!

Slechte slaper?

Ik denk dat bijna elke ouder weleens te maken krijgt met een slecht slapertje. En nu is dat op zich niet zo’n ramp, maar als het allemaal te lang gaat duren, raak je als ouders ook wanhopig. Charlotte beschrijft hier het stappenplan dat haar bij beide dochters heeft geholpen. We kennen de methode hier ook en het helpt echt. Dus mocht je thuis met je handen in het haar zitten omdat je dochter zo slecht slaapt? Lees dan vooral deze blog even!

Gratis babydoos

Waarschijnlijk kent iedereen de Blije Doos wel (al is het maar om de naam), maar wist je dat Jumbo nu ook een gratis babydoos heeft? Nicole wel en zij haalde hem op voor zoontje Milo. In deze blog én vlog laat ze zien wat erin zit.

Slechte eetgewoonten?

Waar baby’s nog weleens weigeren te slapen, kan een peuter je tot het uiterste drijven door gewoonweg te stoppen met eten. Of met een vies gezicht de champignons uit de pastasaus te vissen. Gelukkig is daar redster in nood Cassandra die je met deze tien tips op weg helpt naar een betere eter!

Gordelroos

Dat waterpokken en gordelroos nauw aan elkaar verwant zijn, wist ik. Maar dat je van een kindje met waterpokken zelf gordelroos kunt krijgen, dat dan weer niet. Mirjam vertelt hoe haar man ineens thuis kwam met pijnlijke blaasjes en eigenlijk alles dat je verder nog moet weten.

Bevallen met 22 weken

Voor iedereen die nog zwanger is, moet bevallen of op een andere manier last heeft van hormonen, heel emotioneel is en/of niet goed tegen dit soort verhalen kan: laat dit maar even voor wat het is. De rest raad ik wel aan deze blog te lezen. Hij is zo mooi, puur en komt keihard binnen. Het doet je even weer beseffen hoe bijzonder en kwetsbaar een zwangerschap eigenlijk is.

Heb ik jou gemist afgelopen week?

Door het algoritme op Facebook mis ik nog weleens een blog hier en daar. Ook de drukte die toeneemt, helpt daar niet bij natuurlijk. Daarom heb ik een speciale Facebookgroepfollow aangemaakt voor iedereen die het leuk vindt zijn blogs te delen. Ik zeg vooraf: dat je hier je blogs deelt is geen garantie op plaatsing, maar maakt de kans wel groter. Bovendien bereik je misschien weer een nieuw publiek en wie weet deelt een andere blogger jouw verhaal op zijn/haar pagina. Je hoeft geen mamablogger te zijn trouwens, ik heb een heel brede smaak, dus kom maar op!

Wat is jouw toevoeging op Lees mee 42?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

One Reply to “Lees mee 42 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge