lees mee 41

Lees mee 41 | Mijn favoriete blogs van de afgelopen week

Lees mee 41

Het is even stil geweest. Ik merkte dat ik in de vakantie namelijk vaak helemaal geen tijd had om nog blogs te lezen en raakte hopeloos achter op mijn voornemen om iedereen te bezoeken. Het schoot niet helemaal op en daarom duurde het even voor Lees mee 41 online kwam. Maar we zijn weer terug met een opsomming van mijn favorieten. Ik ben benieuwd naar die van jou!

Lees mee 41: mijn favorieten

Abortus, omdat ze geen andere keus had

Eerlijk gezegd ben ik best uitgesproken in mijn mening omtrent abortussen. Maar niet altijd: er zijn situaties waarin de moeder en/of het kindje beter af is, hoe cru de oplossing ook is. Zo ook het verhaal van Arlette, die op Mamaplaneet vertelt waarom zij een abortus pleegde op haar achttiende. Ze kon niet anders. Omdat de meningen online nogal fel kunnen zijn, wil ze eens de andere kant van het verhaal laten horen. Ik was diep onder de indruk!

Halotherapie

Kende jij het? Ik heb er nog nooit van gehoord, net als veel anderen in Nederland. En dat terwijl deze vorm van therapie goede resultaten lijkt te boeken. Als je last hebt van je luchtwegen, schijnen een paar uurtjes in een zoutkamer je goed te doen. Marguerita probeerde het eens uit, samen met haar moeder. En het had effect op beiden! Wil je meer weten? Lees hier dan snel verder!

Baby met koorts?

Ik schrok nogal toen ik dit bericht van Gera las. De baby van een goede vriendin werd opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze al een paar keer koorts had. Het kleine meisje kreeg een infuus en werd helemaal gecheckt, maar bleek gelukkig gewoon gezond. Wat er dan wel mis was?

De laatste eerste keren

Zo herkenbaar! Ik denk dat alle ouders wel snappen wat Nicole bedoelt met haar blog. Als je voor de laatste keer bevallen bent, neem je met alle eerste keren een beetje afscheid. En hoewel dat logisch is en erbij hoort, kan dat best een beetje wennen zijn. Emotioneel gezien ook. Dus nee, Nicole, je bent niet de enige!

Ook leuk om te lezen: de dochter van Annemarel is inmiddels zes en zij vertelt op haar blog hoe snel de tijd soms vliegt. Heel herkenbaar!

Slaaptekort

Na de geboorte van May duurde het zo’n anderhalf jaar voor ze een beetje fatsoenlijk begon door te slapen. Het is een wonder wat je allemaal nog kan met zo weinig energie trouwens. In sommige gevallen gaat dat slaaptekort ook op latere leeftijd nog door. Zo ook bij Melek thuis, wiens zoontje van ruim twee al een jaar lang elke nacht wakker wordt. Ze probeerde acupunctuur en, hoewel haar man en zijzelf enigszins kritisch het verhaal ingingen, dat bleek handiger dan verwacht.

Moeder zijn

Dat moeder zijn een proces is dat continu verandert, laat Mary-Lou zien in deze blog van afgelopen week. Heb er niet te veel aan toe te voegen, lees zelf maar!

Verdrinken

Zwaar onderwerp, maar erg belangrijk. Dat bleek toen afgelopen vakantie een jongetje van vijf het leven liet in het Zuid-Hollandse Bodegraven. Ilse schreef een heel openhartig blog over dit onderwerp, om maar weer even te benadrukken dat het toch echt iedereen kan overkomen.

Zwemmen

Wanneer begin je eigenlijk met zwemlessen? En wat kan je eigenlijk verwachten als je voor de eerste keer in dat benauwde zwembad zit? Lees er alles over bij Linda!

Buitenspelen met schermpjes

Een methode waar ik persoonlijk helemaal niets mee heb: kinderen laten buitenspelen met een tablet of telefoon, waarop apps zitten die het buitenspelen moeten stimuleren. Maar kennelijk is het voor sommige kinderen nodig en dan denk ik weer: whatever works! Wat vind jij? Amanda legt alles uit in haar blog.

Eén kind is geen kind?

Helaas bestaat er nog steeds het sneue vooroordeel dat je geen gezin bent als je maar één kindje hebt. Cassandra schrijft daarom op haar eigen, eerlijke en oprechte, manier waarom dat dus dikke vette onzin is. En ik geef haar helemaal gelijk!

Heb ik jou gemist afgelopen week?

Door het algoritme op Facebook mis ik nog weleens een blog hier en daar. Ook de drukte die toeneemt, helpt daar niet bij natuurlijk. Daarom heb ik een speciale Facebookgroep aangemaakt voor iedereen die het leuk vindt zijn blogs te delen. Ik zeg vooraf: dat je hier je blogs deelt is geen garantie op plaatsing, maar maakt de kans wel groter. Bovendien bereik je misschien weer een nieuw publiek en wie weet deelt een andere blogger jouw verhaal op zijn/haar pagina. Je hoeft geen mamablogger te zijn trouwens, ik heb een heel brede smaak, dus kom maar op!

Wat is jouw toevoeging op Lees Mee 41?

Lezen – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “Lees mee 41 | Mijn favoriete blogs van de afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge