lees mee #4

Lees mee 4 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

In lees mee #4 neem ik je mee naar de beste blogs die ik afgelopen week las. De onderwerpen zijn uiteen lopen: van serieus naar luchtig. Maar het kan natuurlijk dat je aanvullingen hebt (van jezelf of een ander), voel je vrij om die onderaan deze Lees Mee #4 achter te laten in de reacties. Ik kom graag even kijken en probeer bij alle suggesties even te reageren!

Lees mee #4: mijn 13 favorieten

Bord leeg eten?

Mary-Lou schrijft over haar eigen haat-liefdeverhouding met eten: het bord moet leeg, het lekkerste bewaart ze tot het laatst… Ik had het zelf kunnen schrijven. In de opvoeding van hun kinderen zitten Mary-Lou en haar man Benjamin wat dit betreft niet volledig op één lijn. Hij vindt eigenlijk dat dochter Mila soms iets meer moet eten voor ze een toetje krijgt, zij denkt dat ze vooral moet luisteren naar haar eigen gevoel van verzadiging. Interessante discussie!

Voogdij

Iets minder luchtig, maar zeker belangrijk is het blog van Bregje over het regelen van voogdij. Hierin geeft ze een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat je hiervoor tegenwoordig ook kunt inloggen met je DigiD en dit kosteloos kunt vastleggen? Je kunt natuurlijk ook nog steeds naar de notaris gaan. In elk geval is het wel handig denk ik om te voorkomen dat de rechter uiteindelijk deze beslissing moet maken in samenspraak met de nabestaanden.

Veel te dure én overbodige babyproducten

Charlotte deelt een overzicht met babyproducten die eigenlijk stukken goedkoper kunnen. In de winkel laat je je misschien makkelijk verleiden door het ogenschijnlijk gemak of doordat de duurdere spullen er zo mooi uit zien, maar is het nodig? Lees mee en bespaar jezelf soms honderden euro’s!

Na tien jaar een wonderbaby

Maar liefst tien jaar lang probeerde Daphne zwanger te raken. Na drie jaar stapte ze met haar man de medische molen in en beleefde drie miskramen én drie mislukte IVF/ICSI pogingen. In april 2013 namen ze de hartverscheurende beslissing om het hierbij te laten. Anderhalf jaar later verkopen ze alle babyspulletjes die ze hadden en geven de rest weg. Hiermee denken ze het hoofdstuk af te sluiten, maar dan gebeurt een wonder waar niemand nog rekening mee had gehouden…

Met recht een oerbevalling!

Bevallen op de natuurlijke manier is helaas niet voor iedereen weggelegd. Maar het verhaal van Lori is wel heel speciaal. Zij beviel thuis in bad en liet zich volledig leiden door haar lichaam. In dit bijzondere verslag vertelt ze hoe de weeën rustig op gang kwamen, ze zich helemaal terugtrok in zichzelf en overgaf aan de bevalling. Ik heb nog nooit zo’n mooi bevallingsverhaal gelezen. Zo wens je hem toch iedereen toe?

Net als ik geen ochtendmens?

Lees dan snel de tips die Cassandra geeft voor een voorspoedig ochtendritueel! Het zijn er drie die je leven (en ochtendhumeur) voorgoed op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Vooral de laatste vind ik een heel handige, aangezien het daar nog weleens wil misgaan…

Stoppen met piekeren

Karen van Dejlig geeft in haar blog over piekeren vier handige tips hiermee te stoppen. Natuurlijk, je hebt niet alles onder controle, maar laat de zorgen voor morgen. Maak je alleen druk over wat je daadwerkelijk overkomt en als daaraan iets niet bevalt, probeer de situatie dan te veranderen.

Het vluchtkoffertje voor de bevalling

Een van mijn favoriete bloggers is Nicole, momenteel ruim 28 weken zwanger. Ze begint toe te leven naar de bevalling en is van plan dit jaar de juiste voorbereidingen te treffen. Daarom gaat ze in op het vluchtkoffertje: wat moet er absoluut mee? Handige checklist voor iedereen die nog moet bevallen.

Kraamfeest organiseren? Hoe dan?

Zelf kozen we voor een handvol kraamvisite, maar ik kan me best voorstellen dat anderen graag een kraamfeest organiseren. Zo ook Monique. In dit blog vertelt ze hoeveel voorbereidingen ze diende te treffen én natuurlijk waar je allemaal aan moet denken. Ze had ervaring met een kraamfeest voor haar dochter, waardoor ze nu nog beter voorbereid was. Overzichtelijk, duidelijk en vol handige tips!

10 slechte opvoedadviezen

Het moge duidelijk zijn: wanneer je moeder wordt, staat de hele wereld klaar om je te voorzien van slechte adviezen. ‘Lekker laten huilen, anders verwen je hem!’ over je pasgeboren baby is er eentje, maar er zijn nog veel meer opmerkingen waar je als kersverse moeder weinig mee kunt. Josan zette ze op een rijtje! Erg herkenbaar. Moraal van het verhaal is dan ook, volg lekker je eigen gevoel. Daar is niets mis mee.

Maak het negatieve positief

Een andere blogster die ik regelmatig en met veel plezier is Ilse. Zij geeft les in het voortgezet onderwijs, waar ze eens een hakenkruis tegenkwam op een tekening. Na de shock en een korte uitleg over het teken, maken ze van de situatie iets positiefs. Mooi toch? Als we dat nou allemaal doen, dan wordt de wereld er steeds wat beter op!

Niet missen aan zwanger zijn

Laatst schreef ik over 9 mooie momenten die ik mis uit de zwangerschap. Dat niet alles leuk is, vertelt Daisy. Zij benoemt vier dingen die ze absoluut niet zal missen! Ik snap het wel 🙂

Missed abortion

Gera ging nietsvermoedend naar de praktijk om voor het eerst kennis te maken met haar baby, toen deze anders verliep dan ze had verwacht. Ze bleek een missed abortion te hebben: een miskraam die onopgemerkt blijft door het lichaam, je voelt je namelijk nog gewoon zwanger. In dit blog vertelt ze openhartig over haar gevoel en de gebeurtenis zelf.

Zoals elke week stel ik ook nu weer de vraag: heb jij nog aanvullingen op lees mee #4? Dat mogen eigen blogs zijn, maar natuurlijk ook die van een ander. Laat ze achter in de reacties en ik lees graag mee!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

19 Replies to “Lees mee 4 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. <3 goed stuk, denk heel handig voor anderen die 'nog moeten'. Zeker omdat jij de ervaring al hebt en weet wat absoluut mee moet en wat gewoon thuis kan blijven.

  1. Graag gedaan, lees je blog graag. En kan me voorstellen dat je het idd dan te druk hebt voor het lezen 😉 Hopelijk kan je vanavond even ontspannen!

    1. 😊 gelukkig, voelde me echt even beetje stom. Geen idee ook hoe ik aan Astrid kom haha, lijkt niet eens op Daisy.
     Maar graag gedaan, vond het een verfrissende blog. En alle punten klopten wat mij betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge