lees mee 38

Lees mee 38 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 38 – zomervakantie

Sinds het zomervakantie is, merk ik dat vrijwel alle tijd opgaat aan de kinderen en uitjes. Heel fijn natuurlijk, want ik geniet echt enorm en voel mezelf mentaal tot rust komen – ondanks dat ik me nu, tijdens het tikken, wel heel moe voel. Nadeel daarvan is dat ik bijna geen tijd meer heb om te lezen. Ik mis veel en had gisteren bijvoorbeeld geen tijd om nog even de overzichten door te nemen via Facebook, omdat we lekker in de Koninklijke Julianatoren zaten met het gezin. Daarom besloot ik het deze week even helemaal anders aan te pakken. In plaats van dat ik zelf aan de slag ga, wil ik nu eens graag van jullie horen:

 • Wat was jouw best gelezen blog?
 • Welke blog (bij een ander) maakte de meeste indruk op je, zette je aan het denken, liet je lachen, huilen of misschien zelfs allebei?

Laat jouw blog én die van een ander achter onder deze Lees Mee en ik kom zo snel mogelijk even bij je langs! 😊 Ik hoop dat jullie veel moois voor me hebben.

Lezende vrouw – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

16 Replies to “Lees mee 38 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

 1. Bij ons ook nog geen vakantie. En ik moet helaas ook gewoon doorwerken, dus ondanks iets minder stress wordt het wel veel plannen en iets verzinnen om op mijn vrije dagen te doen. Maar ik heb er wel veel zin aan hoor 🙂 en mijn jongens ook! ik schreef een goed gelezen blog over de 52-weken school van mijn zoontje: https://marykemondria.mamazijn.nl/op-vakantie-buiten-het-seizoen-dat-kan-dankzij-de-52-weken-school/

  Een mooie blog is die van schoonzus Miryam: https://miryamarntzen.mamazijn.nl/teacherlife-podiumvrees-en-shinen-on-stage/ (omdat ik vind dat ze niet zo moet zeuren, want ze kan alles)

 2. Mijn best gelezen was eigenlijk een niet zo’n leuk verhaal, een kindje dia kort geleden de diagnose Duchenne kreeg http://www.volgmama.nl/home/duchenne-spierdystrofie/

  Ik ben de link even kwijt maar de blog die het meeste indruk op mij maakte was “cadeautje uit de vriezer”, een blog die ik vandaag bij iemand online zag komen. Hierbij deed iemand haar overgebleven embryo’s cadeau een aan alleenstaande vrouw die kanker had overwonnen. Het heeft me echt geraakt.
  Volgmama onlangs geplaatst…De Zwarte Cross, onmeunig mooi en ook leuk voor kinderen!My Profile

 3. Blijkbaar hebben veel mensen rode bessen in de tuin en wil men niet alleen jam maken want mijn recept voor bessensap is verassend populair. http://www.patesserie.com/nl/dranken/bessensap-maken-van-aalbessen/

  En Esmee haar blog heb ik lange tijd gemist, maar gelukkig was ze er weer even met een heerlijk recept. Haar blogs zijn altijd zo leuk om te lezen, lekker kort en bondig met inspirerende recepten http://es-factory.nl/blog/2017/07/harissa-poussins-of-kip-uit-de-oven-recept/

 4. Best een leuk idee om de rollen eens om te draaien! Mijn best gelezen blog is: ‘Bruiloft met dresscode? Dit zijn de trends van 2017!’ (http://www.mindandbeauty.nl/2017/05/bruiloft-met-dresscode-dit-zijn-de-trends-van-2017/). Nu het trouwseizoen weer helemaal up and running is, zijn bruiloftgasten toch op zoek naar inspiratie voor hun kleding en dat vinden ze natuurlijk in deze blog!

  De blog waar ik deze maand onwijs veel aan heb gehad is: http://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/. Een heerlijk recept uit de Indonesische keuken wat gewoon weg niet kan mislukken en ook nog eens fantastisch smaakte. Absolute aanrader!
  Amanda onlangs geplaatst…Trouw trend – De bridal showerMy Profile

 5. Mijn best gelezen artikel deze week was http://mijnkindkandewasdoen.nl/2017/07/hoog-sensitief-conclusie-bestaat/ OverHoog sensitief en waarom ik vind dat dit bij deze maatschappij hoort en niet zozeer iets is waar sommigen last van hebben.

  En het artikel van Romy http://www.dochterlief.nl/mama-ik-wil-graag-een-zusje/ heeft indruk op mij gemaakt. Zij vertelt dat het medisch gezien een te groot risico is om nog een keer zwanger te worden, maar dat haar dochtertje wel een wens heeft om een zusje te krijgen.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mamachallenge 2017 | Zomerse OOTDMy Profile

  1. Beide artikelen gelezen en die vond ik inderdaad allebei erg goed. Was het helemaal met je eens, wat het hoogsensitieve betreft. En heel mooi van Romy! Zo open. Denk herkenbaar voor anderen.

 6. Mijn best gelezen blog is één van de eerste artikelen die ik op TwijfelMoeder schreef in 2013. Nu mijn situatie flink veranderd is, vroeg dat op een update: https://www.twijfelmoeder.nl/2013/05/waar-gaat-twijfelmoeder-over/

  Dit artikel van Karen wil ik jullie tippen. Ik gebruik ‘m zelf ook al een tijdje en ga daar later ook absoluut over bloggen. https://karenz.nl/telefoon-detox/
  Patricia onlangs geplaatst…WINNEN!!! Minion fans opgelet: Despicable Me 3 in de bioscoopMy Profile

  1. Bedankt voor je reactie! Heb meteen beide artikelen gelezen. Mooi dat je een update hebt geplaatst. Je situatie is natuurlijk enorm veranderd, maar je boodschap niet.

   En die is idd ook goed. Heb hem gelezen. Confronterend ook! Want hoewel het om werk gaat, zit je al snel te veel op dat ding. Ik denk dat ik die app ook maar eens ga downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge