lees mee 36

Lees mee 36 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 36

Vanmiddag verschijnt mijn allereerste weekoverzicht. Toch wil ik Lees mee 36 nog even starten met een persoonlijke boodschap: mijn zusje is namelijk 30 vandaag!

Gefeliciteerd lieve Sophie!
Ik ben ongelooflijk trots op je en hoop nog minstens
twee keer dertig jaar van je gezelschap te kunnen genieten. 

Afgelopen week was een beetje druk, dus lezen schoot er soms bij in – een boodschap die ik tegenwoordig nogal vaak gebruik in mijn overzichten. Maar goed, het is even niet anders. En ik heb toch een paar mooie blogs gevonden. Vooral die van Marieska vond ik steengoed. Welke aanvullingen heb jij op Lees mee 36? Ik zie ze graag terug in de reacties.

Lees mee 36: mijn favoriete blogs

De kraamweek

Nicole schrijft op haar eigen rauwe, eerlijke manier over de kraamweek zoals ze hem echt beleefde. En dat vind ik mooi. Van angst om te poepen tot kraamtranen en heftige stuwing. Alleen al om de foto bovenaan haar blog zou je hem even moeten gaan bekijken, prachtig!

Ruzie via social media

Of je kinderen nu wel of niet in de leeftijd zitten dat ze een smartphone hebben, ik denk dat het voor alle ouders wel goed is om deze blog te lezen. Van een ‘meisje’ dat in Minecraft dreigde zichzelf iets aan te doen als de dingen niet liepen zoals zij wilde tot een ‘knokploeg’. Iets met een gewaarschuwd mens…

Angst voor de wereld?

Ik kreeg kippenvel bij het lezen van deze brief die Marieska aan haar dochter schrijft. Het gaat om angst en de wereld van nu. Is die enger dan vroeger? Ze verwoordt precies wat ik een tijdje terug nog tegen June vertelde. Romantiseren van je eigen jeugd heeft geen zin als je de invloed van social media buiten beschouwing laat. Je wereld is nu kleiner, maar de wereld is nog steeds heel groot.

Kek emmertje

Normaal gesproken deel ik liever geen reviews, omdat ik dat niet vind thuishoren in Lees mee. Maar toen kwam ik deze tegen van de Scrunch buckets. Geweldig! Niet alleen leuk om te zien, maar ook nog eens ontzettend flexibel… Nou ja, lees zelf maar.

Voor wie doe jij het eigenlijk?

Zit je regelmatig (lees: veel te vaak) op social media? Begin je te denken in termen als #loedermoeder of praat je zelfs in hashtags? Dan is het misschien goed om eens te gaan leven. In het echte leven dus. En als dit je niet overtuigt, laat je dan in elk geval verleiden om eens te kijken wat Bregje over dit onderwerp te zeggen heeft. Al is het alleen maar voor die lach op je gezicht.

Oma tag

Afgelopen week kon je op mijn blog lezen wat mijn moeder allemaal te vertellen had over June en de betekenis die ze voor haar heeft in de oma tag. Miriam nam hem over en liet haar moeder aan het woord. Op sommige momenten hilarisch en dan weer ontroerend. Lees je mee in haar oma tag?

Wat is jouw favoriete blog van afgelopen week?
Laat hem achter in een reactie onder Lees mee 36!

Vrouw leest op het strand – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

16 Replies to “Lees mee 36 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge