lees mee 35

Lees mee 35 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 35

Hebben jullie ook zo genoten van het heerlijke weer? Ik wel! Blij dat ik een beetje kon bijkleuren van spierwit naar een tintje donkerder. Alleen die hitte in de slaapkamer (en dan heb ik het over de letterlijke temperatuur)… Gelukkig heeft Linda van Mamaliefde daar deze week een handige oplossing voor! (Verderop in Lees mee 35)

Vorige week bezochten we de première van Verschrikkelijke Ikke 3 (vergeet niet dat ik maandag leuke Minion goodies mag weggeven!), schreef ik over de zin en onzin van tempolezen voor de Cito-toets en nam ik digitaal afscheid van twee jaar borstvoeding. Want morgen wordt May twee!

Genoeg over onze week. Hoe was die van jou? En heb jij nog iets bijzonders, ontroerends of hilarisch gelezen? Deel het vooral onder deze blog, dan kom ik zo snel mogelijk even langs.

Lees mee 35: mijn favorieten

Eigen bijdrage ziekenhuisbevalling afschaffen

Interessante discussie: moet de eigen bijdrage voor een vrijwillige ziekenhuisbevalling worden afgeschaft? Als je het mij vraagt, zou ik zeggen van niet. Als je zelf in het ziekenhuis wil bevallen, dan is dat je eigen keus. Daar mag best een prijskaartje aan hangen, zeker omdat het peperduur is. Hangt ook samen met de discussie of het wenselijk is om alle vrouwen massaal te stimuleren om in het ziekenhuis te gaan bevallen. Daar denk ik ook het mijne van. Josan schreef een scherp artikel naar aanleiding van dit hele verhaal. Wat denk jij?

Baby in een hete auto

Het verhaal over dat je baby’s niet in een hete auto moet achterlaten, kennen we maar al te goed. Maar wist je dat je op veel meer dingen moet letten? Wat dacht je van wegrijden in een opgewarmde auto? Of dat je kan voorkomen dat gespen en gordels veel te heet worden? Op Allinmom kan je hier alles over lezen! Ga deze kennis zeker meenemen.

Nieuwe generatie papa’s

Hoewel dit artikel ook bedoeld is om Pampers onder de aandacht te brengen, vind ik de boodschap heel mooi. Net als de feiten die in de blog staan. De nieuwe generatie papa’s is betrokken bij de kinderen én verschoont luiers. Daar word ik nou blij van!

Leuk joh, kinderen…

Die dag ging ik met June naar de drogist. In de hoeken hingen van die bolle spiegels, om te controleren of niemand iets zou stelen. ‘Mama, hier moet je oppassen! Ze kunnen via de spiegel zien of je stiekem iets pakt.’ Ik kon wel door de grond zakken van schaamte. Nog nooit iets gestolen, maar mijn dochter insinueerde dat ik professioneel dievegge was. Miriam verzamelde de gênantste uitspraken van kinderen (waardoor je zou wensen dat je Harry Potters invisable cloth tot je beschikking had). Tip: lees vooral ook de reacties onder de blog, ik heb een paar keer hardop zitten lachen.

Koel huis

Man wat is het warm ‘s nachts! Op zich niet erg hoor, ben allang blij dat we zo lekker van de zon kunnen genieten deze dagen. Maar in de nacht kom ik nauwelijks in slaap. Dat lukt niet zo goed zonder deken, maar met is het veel te warm. Gelukkig geeft Linda 5 tips om het huis koel te houden! Daar ga ik maar eens mee aan de slag.

Geen Lieve Lisette

Zoals jullie misschien wel weten, werd Lisette vooral bekend door de hilarische brieven die ze schreef aan Sylvie Meis. Maar helaas… Een ‘Lieve Lisette’ zit er voorlopig niet in. Hoe dat zit? Gastblogger Maartje legt het je op haar eigen, bijzonder grappige manier uit.

En nu jullie: wie of wat heb ik gemist afgelopen week?
Laat je het achter in een reactie onder Lees mee 35?

Vrouw leest in hangmat  – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “Lees mee 35 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Die tips over de te warme auto zijn echt goed. Zeker met het weer van de afgelopen dagen. Ik zet mn auto meestal al aan, airco op hoogste stand en wacht dan 5 min voor ik de kleine inlaad. Dan is het meestal lekker cool in de auto.
    Carrieremamma onlangs geplaatst…Carrieremamma: Saida!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge