lees mee 33

Lees mee 33 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 33

Hebben jullie ook zo moeten wennen aan die regen en storm van afgelopen week? Wij liepen de avondvierdaagse en ik kan je zeggen: ik heb het weleens lekkerder gehad tijdens de wandeling. Nu was het vooral dagelijks afwachten of het ‘s avonds weer droog zou zijn. Tussen de gezinsactiviteiten, het lopen en werken door las ik jullie blogs! Wel iets minder dan normaal, doordat ik nog steeds best moe ben, maar met evenveel plezier. In Lees mee 33 de favorieten van afgelopen week. Welke heb ik gemist? Laat je dat nog even onder deze Lees mee 33 achter?

Lees mee 33: mijn favorieten

Tiengemeten

Een beetje bevooroordeeld? Vast wel! Maar ik vond de blog van Mrs. Curly zo leuk dat hij zeker thuishoort in de favorieten. Sowieso lees ik haar graag (hoewel te weinig naar mijn zin). Ze neemt je mee op haar tochtje richting Tiengemeten. Alleen al om de prachtige foto’s mooi om te lezen!

Stresskippen

Op het Moederfront een goed stuk over de hedendaagse moeder. Of eigenlijk over het boek ‘Te Lijf’, maar met als basis de gedachte dat het feminisme een steek heeft laten vallen. Ik kan me hier wel in vinden. En jij?

Alles dat je wilde weten over thuisonderwijs

In deze 10 dingen die ik niet zeg over thuisonderwijs, vertelt Kimberley openhartig hoe het er bij hen thuis aan toe gaat. Heel levendig en interessant. Ik ken namelijk in mijn omgeving niemand die koos voor thuisonderwijs en ik had al veel bewondering voor Kimberley, nu nog meer.

Thuisblijfmoeder

Na veel wikken en wegen besluit Linda haar baan op te zeggen en zich voorlopig volledig te wijden aan de zorg van haar kinderen. Haar kleuter heeft autisme en ze vond het steeds moeilijker hem de juiste zorg te bieden zonder in te storten. Het gevoel dat ze iedereen teleurstelde, zorgde er uiteindelijk voor dat ze haar ontslag indiende. Ze vertelt openhartig over wat het met haar doet en hoe ze zich volgt nu de kogel door de kerk is.

Bij elkaar blijven vanwege de kinderen?

Josan schreef een blog over dit onderwerp en haar conclusie sprak me heel erg aan. Want moet je bij elkaar blijven voor de kinderen? Is dat daadwerkelijk beter voor ze? Ik sluit me (vooral vanwege mijn eigen ervaring) aan bij de algehele mening, maar hoe zit dat met jou?

Stiefmoederschap

Laatst vertelde Ro hoe hij het ervaart om een stiefdochter te hebben en dat het best weleens wennen kan zijn. Deze ontroerende, open brief aan haar ‘liefdochter’ van Esther raakte me. Zij verwoordt wat Ro me soms probeert uit te leggen: hoe het stiefouderschap voelt.

Wat je niet kunt zeggen tegen een hoogzwangere vrouw

Zo herkenbaar! Echt, we weten allemaal best dat het niet zo bedoeld is of was, maar man, wat kunnen buitenstaanders je soms kwetsen met hun goedbedoelde grapjes (ik neem maar even aan dat het zo bedoeld is). Leuk nieuws trouwens, Nicole is inmiddels bevallen van hun zoon! Gefeliciteerd!

Heb jij nog leuke aanvullingen op Lees mee 33?
(Voor de nieuwe lezers: deze mogen van jezelf zijn of van anderen!)

Vrouw leest – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

16 Replies to “Lees mee 33 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Ik heb heel veel liefde voor mijn liefdochter. Ik houd van haar alsof het mijn eigen kind. Ik heb 7 jaar full time ( van haar 10de tot 17de) voor haar gezorgd omdat haar moeder haar achterliet bij haar papa. Zij was toen 3 jaar. Het is ontzettend lastig en je kan het nooit goed doen. Gelukkig weet mijn lief dochter nu ze 22 jaar is wat ik allemaal voor haar gedaan heb en noemt ze mij trots haar tweede mama!
    Claudia onlangs geplaatst…Nonique Natuurlijke CosmeticaMy Profile

  2. Vooral de blog over het thuisonderwijs vond ik enorm interessant om te lezen. Ik twijfel ook soms over mijn schoolkeuze en mijn zoontje gaat pas vanaf Februari volgend jaar naar school maar toch zit mijn hoofd al vol zorgen.
    cindy onlangs geplaatst…Ockyz SweakersMy Profile

  3. Wat lief dat je mijn post noemt. Ik heb het met veel liefde geschreven, liefde voor mijn liefdochter en liefde voor de rol als stiefouder. Want potverdikkie wat is die lastig af en toe…Mooi dat het je helpt je man beter te begrijpen! Liefs!

    1. Dat spat van ieder woord af, echt supermooi. We hebben het er gisteravond toevallig nog over gehad 🙂 Snap dat die rol soms lastig kan zijn. Niet meer of minder liefdevol, maar wel anders dan bij je biologische kinderen. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge