lees mee 32

Lees mee 32 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 32

Terwijl de mussen dood van het dak vallen, las ik enthousiast door jullie blogs. En er zaten weer genoeg mooie tussen! In Lees mee 32 onder andere het schrijnende verhaal van Martine en de beste adviezen aan kersverse moeders. Twee uitersten, maar dat zorgt weer voor balans. Veel leesplezier! En je weet het: spam vooral je eigen favoriet in de reacties onder Lees Mee 32!

Lees mee 32: mijn favorieten

Bevooroordeeld

Rory schreef afgelopen week over een moeder en dochter en haar eigen vooroordeel. Het mooie aan deze blog is dat het je aan het denken zet. Denk ik ook immers niet regelmatig ergens het mijne van (al dan niet onterecht)? Tja… Ik zou graag zeggen dat ik heel tolerant en open in het leven sta, maar dat is nu eenmaal niet altijd zo. Toch blijf ik ernaar streven. Want, zeker na het lezen van deze blog, niet iedereen is hetzelfde en juist dát maakt de wereld mooier.

Drugs in de supermarkt

Marguerita’s dochter vond dichtbij school drugs, zonder het te weten. Zij zag alleen een glinsterende schat… Deze blog is een waarschuwing voor alle ouders!

Even er tussenuit

Als ouders ben je over het algemeen vooral bezig. Cassandra helpt je om je uit die sleur te trekken. Het is namelijk minstens zo belangrijk om af en toe samen weg te gaan. Ze geeft vier redenen waarom je de stoute schoenen moet aantrekken en een citytrip zou moeten boeken. Zonder kinderen dus.

Eco borstels

Lori heeft altijd handige tips als je je ecologische voetafdruk wil verkleinen. In deze blog vertelt ze over verschillende borstels die verantwoord zijn. Eerlijk gezegd had ik er nooit zo bij stil gestaan dat iets als een haar- of tandenborstel veel beter zou kunnen, maar nu ik het gelezen heb ben ik om.

Nagellak

Ik ben niet direct een make-upmeisje, maar met een fijne nagellak maak je me altijd blij. En toevallig las ik van de week dit blog op PinkIt, over nagellak van Little Ondine. Niet alleen vrij van allerlei chemische toevoegingen, maar ook makkelijk van je nagels af te trekken. Ideaal, lijkt me. Die wil ik ook!

No-nonsense baby uitzetlijst

Wil je écht weten wat je allemaal nodig hebt voor je kleintje als hij straks geboren is? Lees dan vooral deze no-nonsense baby uitzetlijst van Odile. Hij is precies goed. Geen navelbandjes of andere gekke dingen die je uiteindelijk nooit zal gebruiken. Eentje om op te slaan dus!

Vlinderkindje

Vrouwen die zwanger zijn en/of vol hormonen zitten, raad ik aan deze blog over een vlinderkindje even over te slaan. Hij staat op Mamaplaneet en is zo triest. Ik heb met tranen in mijn ogen zitten lezen. Je moet er niet aan denken dat dit je overkomt… Nou ja, lees zelf maar.

Maak eten leuk voor je kind(eren)!

Interessant blog waar menig peuterouder wel iets aan heeft. We kennen bijna allemaal wel het zeurderige kindje dat rond etenstijd zijn of haar kont keihard tegen de krib gooit, toch? Neem deze tips op Mamamag ter harte en wie weet wordt het nog iets 😉

Nog eventjes…

Nicole van Meisje-Eigenwijsje is er bijna. Met 39 weken kan haar baby nu elk moment geboren worden. Hierover schreef ze een blog die heel herkenbaar is; want wanneer begint het nu eigenlijk? Ik leef in elk geval met je mee!

Winacties

Als je wil weten waar de leukste winacties van deze week zijn, klik dan vooral even door naar het winactie-overzicht van Fleur! Met o.a. twee keer de DVD Nieuwe Buren, seizoen 2, een blender van Philips (of nee, sla die maar over want dan maak ik meer kans!), fotoshoot t.w.v. € 75,00 of twee kaartjes voor het Linda festival.

Advies van andere moeders

Ik ben eigenlijk groot voorstander van ‘vind je eigen weg’ etc. Maar toch zou ik alle aanstaande moeders willen aanraden eens te kijken bij Everyday-life. 7 moeders beantwoorden daar de vraag: wat is het beste advies dat je kan geven aan een kersverse moeder? En welk product is onmisbaar met een newborn? Doe er je voordeel mee!

Welke blogs heb ik gemist? Laat ze achter in een reactie onder Lees Mee 32!

Kinderen lezen op het dak – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “Lees mee 32 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge