Lees mee 3 | Mijn favoriete blogs van de afgelopen week

Alweer Lees Mee #3! Mooie bijkomstigheid is dat ik weer veel meer ben gaan lezen bij anderen; iets dat ik ongemerkt steeds minder begon te doen. Daar mag best verandering in komen en ik hoop dat jullie mij daarbij willen helpen. Daarom weer hetzelfde riedeltje als voorgaande keren: ik deel hier mijn favorieten van afgelopen week en hoop dat jullie hetzelfde met mij willen doen 🙂

Lees Mee #3, welke blogs waren favoriet?

Adoptie

Je hebt misschien wel meegekregen in het nieuws dat er nogal wat commentaar is op adoptie. Een zogeheten deskundige meent dat het verstandig is om kinderen in eigen land te laten opvangen. Terecht? Karen van Dejlig en Josan van Good Girls Company zijn het hier niet mee eens, wat je kunt lezen in hun blogs (Geachte mevrouw Calkoen (open brief aan de RSJ betreft haar conclusie) ; Zeg dan gewoon eerlijk dat je alle adoptiekinderen doodwenst). In vervolg op deze (toch al dubieuze) uitspraken, deed dhr. Hoksbergen hier een schepje bovenop door geadopteerde kinderen te bestempelen als ‘kneusje’. Serieus? Daarom slaan Karen en Josan de handen ineen op social media! #adoptionrocks

Pakjesavonddilemma

Ik lees Tamara van The Mommy Diaries al een tijd met veel plezier. Gisteren verscheen een blog waarin ze zich afvraagt of je als ouders rekening moet houden met anderen bij het kopen van cadeaus. Wat nu als het ene kind overladen wordt met de nieuwste Playstation en wat spellen, terwijl de ander niet meer kreeg dan een kleurboek. Is dat andere kindje dan minder lief? Wat denk jij?

Keizersnede

In de vele discussies die zich afspelen rondom ouderschap, staat ook de keizersnede nog weleens centraal (zo ook in mijn vorige overzicht). Er wordt weleens gezegd dat het lekker makkelijk is om voor die keizersnede te ‘kiezen’. Denise is het hier absoluut niet mee eens. Ze geeft daarom 10 redenen waarom vrouwen NIET voor een keizersnede kiezen.

Respect

Rory haalt in haar blogs regelmatig serieuze onderwerpen aan. Zo geeft ze ook haar kijk op ‘respect’. In Metro verscheen laatst een column die haar raakte: over mensen die dwars door de rouwstoet rijden, gehaast doorgaan met hun eigen leven terwijl nabestaanden rouwen om een leven dat stopte. Misschien kennen we het allemaal wel. Als er (in de column) vanuit onverwachte hoek een teken van respect komt, raakt de schrijfster dat. Rory ook, mij ook. Hoe denk jij hierover?

Dankbaarheid

In deze wat sombere week vind ik het goed om even een flinke dosis positiviteit te verspreiden. Daarom vond ik dit lijstje van Saskia zo mooi. Zij schrijft in dit blog over de dingen die haar leven net iets mooier maken en de zon even harder doet stralen. De kusjes die haar dochter (1) ineens vanuit zichzelf geeft. Hoe lief is dat? Een ander goed stuk van Saskia gaat trouwens over borstvoeding in het openbaar.

Stotteren

Wat als je kind ineens hapert tijdens het praten? Charlotte merkte dat Aukje af en toe moeite begon te krijgen met bepaalde woorden. Ook het kinderdagverblijf gaf het bij haar aan. Ze besloot contact te leggen met een logopediste, die haar voorzag van handige tips! Goed om te weten voor (alle) ouders met een peuter.

Kraamzorg: yay or nay?

Waar de één dol is op haar kraamverzorgster en bijna huilend aan haar enkels hangt zodra ze weer vertrekt, heeft een ander meer moeite met die vreemde vrouw in huis die het reilen en zeilen van je huishouden overneemt. Gera schreef hierover een (voor mij) herkenbaar blog. Na de geboorte hadden zij en haar man alles zo strak georganiseerd, dat de kraamzorg eigenlijk nauwelijks nog nodig was. Knap!

Het groot gezin uit het poortje

Dat ik Ramona erg leuk vind schrijven, mag duidelijk zijn. Afgelopen week verscheen in mijn ogen weer een pareltje. In Annie M.G. Schmidt-stijl beschrijft ze hoe haar gezin elke dag pogingen doet op tijd te zijn. De ene keer iets soepeler dan de andere; in elk geval hebben de senioren tegenover hun huis iets om naar te kijken!

Wat doen we met de placenta?

Ik zie nog voor me hoe de verloskundige me toonde waar Rose afgelopen maanden van gegeten had. Wat een ding! ‘Weggooien!’ was onze nuchtere reactie. Ik had weleens gehoord van opbakken, begraven onder een boom en meeslepen tot de navelstreng loslaat, maar capsuleren? Lori wist hier wel van. Zij liet haar placenta omzetten in capsules. Hoewel de wetenschappelijke resultaten nog geen uitsluitsel geven, klinkt het aannemelijk dat het goed zou kunnen zijn voor je gezondheid. Ik ben in elk geval heel benieuwd hoe Lori dit zal ervaren en hou haar website goed in de gaten!

Zwangerschappen

Insiders weten het wel; er is een grote babyboom aan de gang in blogland. Niet alleen zijn de vrouw van Niels, Charlotte, Mary-Lou en Nicole zwanger, daar kwamen deze week nog een paar fijne mededelingen bij: Nicole van Meisje-Eigenwijsje deelde heel mooi nieuws, net als Debbie van Day-dreamer. Toch fantastisch? Gefeliciteerd!

Heb je een leuke toevoeging aan deze Lees Mee #3? Spam jouw blog of die van een ander dan in de reacties! Ik kom graag een kijkje nemen.

De foto van de lezende vrouw bij Lees Mee #3 is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

24 thoughts on “Lees mee 3 | Mijn favoriete blogs van de afgelopen week

 1. Ik lees niet zo snel over deze thema’s, maar moet zeggen dat er wel interessante onderwerpen tussen zitten precies.

  1. Ja dat is eigenlijk het leukste onderdeel naast bloggen zelf: anderen lezen. En ja die stukken vind ik ook heel goed. Belangrijk ook om bij stil te staan.

 2. Hi Merel,
  Dankjewel voor de vermelding! En ik zie zelf behoorlijk wat leesvoer. Ik wil het dit weekend wat rustiger aan gaan doen (drukke en belangrijke week in het vooruitzicht). Mooi moment om mij weer even in te lezen.
  Liefs, Rory

 3. Zitten weer leuke blogs bij!

  Ik heb zelf vandaag de laatste van vier artikelen over zelfredzaamheid gepost. Onderwerpen waar ik in mijn les aandacht aan besteed, maar die ook buiten school goed van pas komen.
  Vandaag dus over optimisme. 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten