lees mee 29

Lees mee 29 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 29

In Lees mee 29 uiteenlopende artikelen. Aan de ene kant luchtige blogs over het lopen van de avondvierdaagse en de 10 geboden voor kraamvisite. Aan de andere kant eentje die aanzet tot nadenken over hoe je anderen aanspreekt op hun gedrag en een ontroerend stuk over Youp die met nog geen halfjaar levenservaring een neuroblastoom bleek te hebben. Lees je weer mee? En als je aanvullingen hebt van jezelf of een ander, laat die dan vooral achter in de reacties onder Lees Mee 29. Dan kom ik zo snel mogelijk even kijken!

Lees mee 29: mijn favoriete blogs van afgelopen week

Neuroblastoom

Allereerst een blog die me aan het hart gaat. Afgelopen week deelde ik hem al op mijn Facebookpagina, maar nu ook hier. Ik hoop op die manier ook een steentje te kunnen bijdragen. Charlottes vriendin is net voor de tweede keer moeder als een neuroblastoom (kanker) wordt ontdekt bij haar jonge zoontje. Om geld op te halen voor Villa Joep gaat Charlotte meefietsen in een tocht van Groningen naar Maastricht. In dit blog kan je alles lezen: van het hartverscheurende verhaal van dit krachtige gezin tot de mogelijkheden om te doneren.

10 geboden voor kraamvisite

Lisette schreef een heel herkenbaar artikel over kraamvisite. Hou je aan deze 10 geboden en de kersverse moeder zal je eeuwig dankbaar zijn. En daarmee voorkom je gelijk dat je op deze lijst terechtkomt van kraamvisite die je het liefst nog even uitstelt.

Avondvierdaagse voor dummies

Inmiddels heb ik al een fiks aantal jaren wandelen op mijn conto kunnen schrijven (een interessante, nieuwe fase wanneer je kind in de bovenbouw zit), maar wie net begint heeft zeker wat aan dit artikel van Coole Ouders. Want wat moet je nu eigenlijk wel en niet meenemen? Astrid zette dit voor je op een rijtje.

Zeuren in het zwembad

Vooraf denk je nog dat jij niet zo’n moeder wordt die gaat klagen wanneer je kindje langer dan een paar maanden in badje 2 zit. Maar dan gebeurt het. Langzaam begint het je te storen dat jouw kind als enige lijkt achter te blijven en voilà, je staat met de juf te kletsen waarom het zolang duurt. Herkenbaar? (Als het niet met zwemmen is, dan misschien wel met andere sporten) Mathilde schreef hier een blog over.

Relaxter bij je tweede kindje

Je tweede kindje is een verademing, zo schrijft Nicole van Everyday-Life. En dat ben ik helemaal met haar eens. Naarmate je meer kinderen krijgt wordt je gewoon een stuk relaxter en zit je niet meer overal zo bovenop. En dat is best lekker!

Elkaar aanspreken

In dit mooie blog van Ilse vertelt ze hoe een vrouw alle regels aan haar laars lapt en met haar auto doorrijdt tot de deur van de kinderopvang. Wanneer Ilse behulpzaam probeert te zijn en haar attendeert op de parkeerplaats verderop, snauwt de vrouw haar toe. Dat leidde tot dit mooie artikel over fatsoen, regels en elkaar kunnen aanspreken op roekeloos gedrag.

Party of five

Nu Marjo zwanger is van haar derde kindje, overdenkt ze hoe het straks zal zijn wanneer hun gezin met vijf personen is. Vijf is oneven en daarmee soms een onhandig getal, maar zes zal er niet van komen… Als moeder met drie kinderen een heel herkenbaar verhaal: ook ik had die twijfels en gedachten toen ik zwanger was van May. Gelukkig is dat uiteindelijk helemaal goed gekomen!

Energietekort

Ik denk dat meerdere ouders kampen met energietekort. Maar het is niet nodig. Karen zette 10 punten op een rij waarmee je aan de slag kan om je energielevel op te krikken. En ik moet bekennen dat ik me niet overal even trouw aan houd, dus wat mij betreft is er absoluut nog werk aan de winkel!

Wolkjes

De trend met regenbogen, eenhoorns en wolkjes is helemaal aan mij besteed. Ik vind het echt geweldig! Nicole van Meisje-Eigenwijsje zette de 8 leukste wolkjes voor in de babykamer voor je op een rijtje. En ze kunnen nog makkelijk mee tot in de peuter- of kleuterleeftijd! Vooral het koffertje vind ik fantastisch.

Stop met kritisch zijn!

Vrouwen zijn koninginnen, wat zeg ik, keizerinnen in het kritisch zijn op zichzelf. Waarom eigenlijk? Waarom vertellen we onszelf niet dat het prima is hoe we eruit zien en omarmen we ons lichaam niet – ook als dat een paar kilo’s zwaarder is dan gewenst. Ik las hierover een sterke blog en kon niet anders dan hem met jullie delen natuurlijk!

Heb jij aanvullingen op Lees mee 29?

Vader en dochter lezen – Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

6 Replies to “Lees mee 29 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge