lees mee 28

Lees mee 28 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 28

Goedemorgen! Daar zijn we weer met Lees Mee 28 en de favorieten van afgelopen week. Heb je aanvullingen op mijn lijstje? Dan lees ik ze graag terug in de reacties 🙂

Lees mee 28: mijn favorieten

Groene moeder in loedermoederland

Lori schrijft over haar verwoede pogingen zo groen mogelijk te leven. Maar dat lukt niet altijd. Dit beschrijft ze in haar blog over ‘Loedermoederland’. Herkenbaar en erg leuk geschreven, ook voor minder groene moeders! Ik denk namelijk dat we allemaal wel ons best willen doen en soms wat steken laten vallen.

Het is een fase

Een van de meest gehoorde clichĂ©s over ouderschap (en volgens mij bovendien het meest herhaalde mantra onder ouders): het is een fase. Natuurlijk is het een fase. Maar dat betekent niet dat je geen diepgewortelde verlangens mag koesteren naar die rol behang. Al is het maar om jezelf even achter te verschuilen tot die peuterdriftbui voorbij is…

Ideale kraamvisite

Bij Charlotte kan je alles lezen over de ideale kraamvisite. Dus ken je iemand die net bevallen is, doe dan vooral je voordeel met deze handige en eerlijke tips! Want het is echt zo (om maar een voorbeeld te noemen): te laat of te vroeg langskomen wanneer je met je pasgeboren baby aan een heel strak schema zit, is gewoon niet fijn.

Frozen 2

Mocht je inmiddels tureluurs worden van Let it go, dan heb ik min of meer goed nieuws voor je: Frozen 2 komt je verlossen. Kleine kanttekening: je moet er nog een jaar of twee op wachten, maar dan heb je ook wat. Lees meer over het langverwachte vervolg bij Saskia van Twinkelbella!

Je wordt je ouders

Volgens mij komt bijna iedere ouder dit moment een keer tegen: dat besef dat je je ouders hoort praten, terwijl ze niet in de kamer zijn. En nee, dan heb ik het niet over een paranormale ervaring, maar over jou: je zegt precies die dingen die je later heel anders zou gaan doen. Nicole vertelt over die ene die we allemaal weleens zeggen: ‘Omdat ik het zeg!

Je kleuter boodschappen laten doen

Ooit over nagedacht? Vroeger was het veel gebruikelijker dan nu om jonge kinderen even een boodschap te laten doen. Om je kind hiermee te leren omgaan, adviseert Mahwish 7 stappen. Bovendien kan je daarmee ook jezelf voorbereiden op deze vergrote zelfstandigheid. Je hoeft niet helemaal los te laten, maar soms mag het wel iets meer. In elk geval neem ik haar blog mee voor straks als Rose en May iets ouder zijn!

Menstruatieverlof

Romy schrijft in dit blog waarom ze de voorstanders van menstruatieverlof wel begrijpt. Ik ga hierin met haar mee. Bovendien is dit gelijk een mooi moment om een vooraankondiging te doen van mijn eigen blog over dit onderwerp. Komende dinsdag vertel ik jullie namelijk over het boek Men-struatie. Ook een mannenzaak. Erg interessant, want het schijnt een nieuw licht op de menstruatie zoals we hem nu kennen. En pleit dus ook voor verlof.

Wat zijn jouw aanvullingen op Lees Mee 28?

Moeder en dochter lezen in het park – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Lees mee 28 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Ik ben wel nieuwsgierig naar dat menstruatieverlof, dus die ga ik zo eens lezen.
    En als aanvulling: op mijn blog komen deze maand gastblogs, geschreven door mensen met EDS, omdat de maand mei EDS Awareness maand is. Deze week zijn er twee dames aan het woord geweest die ook op tv te zien zijn (geweest): Isis (Je Zal Het Maar Hebben) en Christel (vanavond bij de Mis(s)verkiezing).
    Jacqueline onlangs geplaatst…Gastblog ChristelMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge