Lees mee 28 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 28

Goedemorgen! Daar zijn we weer met Lees Mee 28 en de favorieten van afgelopen week. Heb je aanvullingen op mijn lijstje? Dan lees ik ze graag terug in de reacties 🙂

Lees mee 28: mijn favorieten

Groene moeder in loedermoederland

Lori schrijft over haar verwoede pogingen zo groen mogelijk te leven. Maar dat lukt niet altijd. Dit beschrijft ze in haar blog over ‘Loedermoederland’. Herkenbaar en erg leuk geschreven, ook voor minder groene moeders! Ik denk namelijk dat we allemaal wel ons best willen doen en soms wat steken laten vallen.

Het is een fase

Een van de meest gehoorde clichés over ouderschap (en volgens mij bovendien het meest herhaalde mantra onder ouders): het is een fase. Natuurlijk is het een fase. Maar dat betekent niet dat je geen diepgewortelde verlangens mag koesteren naar die rol behang. Al is het maar om jezelf even achter te verschuilen tot die peuterdriftbui voorbij is…

Ideale kraamvisite

Bij Charlotte kan je alles lezen over de ideale kraamvisite. Dus ken je iemand die net bevallen is, doe dan vooral je voordeel met deze handige en eerlijke tips! Want het is echt zo (om maar een voorbeeld te noemen): te laat of te vroeg langskomen wanneer je met je pasgeboren baby aan een heel strak schema zit, is gewoon niet fijn.

Frozen 2

Mocht je inmiddels tureluurs worden van Let it go, dan heb ik min of meer goed nieuws voor je: Frozen 2 komt je verlossen. Kleine kanttekening: je moet er nog een jaar of twee op wachten, maar dan heb je ook wat. Lees meer over het langverwachte vervolg bij Saskia van Twinkelbella!

Je wordt je ouders

Volgens mij komt bijna iedere ouder dit moment een keer tegen: dat besef dat je je ouders hoort praten, terwijl ze niet in de kamer zijn. En nee, dan heb ik het niet over een paranormale ervaring, maar over jou: je zegt precies die dingen die je later heel anders zou gaan doen. Nicole vertelt over die ene die we allemaal weleens zeggen: ‘Omdat ik het zeg!

Je kleuter boodschappen laten doen

Ooit over nagedacht? Vroeger was het veel gebruikelijker dan nu om jonge kinderen even een boodschap te laten doen. Om je kind hiermee te leren omgaan, adviseert Mahwish 7 stappen. Bovendien kan je daarmee ook jezelf voorbereiden op deze vergrote zelfstandigheid. Je hoeft niet helemaal los te laten, maar soms mag het wel iets meer. In elk geval neem ik haar blog mee voor straks als Rose en May iets ouder zijn!

Menstruatieverlof

Romy schrijft in dit blog waarom ze de voorstanders van menstruatieverlof wel begrijpt. Ik ga hierin met haar mee. Bovendien is dit gelijk een mooi moment om een vooraankondiging te doen van mijn eigen blog over dit onderwerp. Komende dinsdag vertel ik jullie namelijk over het boek Men-struatie. Ook een mannenzaak. Erg interessant, want het schijnt een nieuw licht op de menstruatie zoals we hem nu kennen. En pleit dus ook voor verlof.

Wat zijn jouw aanvullingen op Lees Mee 28?

Moeder en dochter lezen in het park – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

6 thoughts on “Lees mee 28 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Fijne rubriek! En leuk weer een blog van mezelf erin te zien.. Kinderen boodschap laten doen lijkt me heel spannend haha.. Maar wij wonen ook aan een mega drukke weg!

  2. Ik ben wel nieuwsgierig naar dat menstruatieverlof, dus die ga ik zo eens lezen.
    En als aanvulling: op mijn blog komen deze maand gastblogs, geschreven door mensen met EDS, omdat de maand mei EDS Awareness maand is. Deze week zijn er twee dames aan het woord geweest die ook op tv te zien zijn (geweest): Isis (Je Zal Het Maar Hebben) en Christel (vanavond bij de Mis(s)verkiezing).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten