Lees Mee 27 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 27

Door mijn opgelegde social media beperking ben ik eigenlijk niet heel veel online geweest. Althans, niet zoveel als gebruikelijk. Daardoor heb ik minder gelezen dan normaal. Maar gelukkig stonden er genoeg mooie blogs online waaruit ik onderstaande selectie maakte voor Lees mee 27. Sta je er niet bij? Of heb je zelf een pareltje voorbij zien komen die ik móet lezen? Laat die dan even achter in de reacties, dan kom ik snel even kijken.

Lees mee 27: mijn favorieten van afgelopen week

Minder interventies na de geboorte

In dit uitgebreide overzicht vind je verschillende interventies na de geboorte en hun alternatieven. Sommige hiervan deden wij zelf al na de geboorten van Rose en May (zoals laten uitkloppen van de navelstreng en wachten met wassen), andere waren nieuw voor me. Zoals het deel over Vitamine K, dat te denken geeft. Of het opzetten van een mutsje. Ook ik had de neiging om constant aan die babyhoofdjes te snuffelen. Ik snap nu waarom!

Genderneutraal opvoeden

Sinds kort is er een Baby Born jongetje op de markt, wat mij betreft een goede stap in de richting van genderneutraal opvoeden. Hoewel wij hier zelf eigenlijk niet bewust mee bezig zijn (we kopen vanuit onszelf toch schattige jurkjes of roze voor onze meisjes), vond ik het heel interessant om dit stuk van Gera te lezen. Ze schrijft sinds kort voor Website4mama en trapt meteen sterk af!

Vervelende juf

Op mijn blog liet ik al eens een moeder aan het woord wiens zoon vernederd werd door zijn eigen juf. Hij is niet de enige. Nora vertelt over haar ervaring op Mammiemammie.nl. De nieuwe invaljuf van haar zoon is namelijk zo vervelend dat haar zoon met buikpijn naar school gaat. Wat moet ze doen?

Overlopende emmer

Fleur vertelt in dit openhartige blog over de stress die ze ervaart. Aan de ene kant begint haar blog steeds verder te groeien en mag ze vaker naar evenementen, aan de andere kant kreeg ze het drukker op haar werk en daar bovenop heeft ze samen met haar vriend een gezin te runnen. Een mooi artikel over hoe het soms even te veel wordt en hoe je daarmee kan omgaan.

Besparen in het huishouden

Rory geeft je 8 handige tips. Heel veel meer hoef ik daarover niet te zeggen eigenlijk, want ze spreken volledig voor zich. Dus heb jij ook het gevoel dat je geld harder gaat dan de maand, lees dan dit blog en doe er je (financiële) voordeel mee!

Kolven op gekke plekken

De vreemdste plek waar ik ooit gekolfd heb? Aan de keukentafel volgens mij. Aangezien het geen succes was, hield ik er al snel mee op. Janske daarentegen ging kolven toen ze weer moest werken. En dat levert een paar bijzondere anekdotes op!

Een tweede postnatale depressie?

Als je weet dat een moeder al een postnatale depressie heeft gehad, vraag je je misschien weleens af of ze niet bang is nog eens hetzelfde te moeten meemaken. Nicole vertelt in dit persoonlijke blog over haar eigen ervaring en verwachtingen. Dapper dat ze zo open is en hopelijk een steun voor andere vrouwen.

NIPT

Persoonlijk was ik nog niet heel bekend met de NIPT, behalve dat ik er weleens iets over had gehoord. Miriam heeft hem echter laatst gedaan en vertelt helder wat de test inhoudt, hoe hij plaatsvindt en over hun uitslag.

Threenagers

Ook als je de bovenstaande term niet kent, weet je met een peuter in huis waarschijnlijk direct waar het om draait: de peuterpuber. Linda vertelt over de overeenkomsten tussen peuters en echte pubers. En aangezien we beide in huis hebben, kan ik haar alleen maar beamen. Bovendien is het heel handig om dit artikel te lezen, want je wordt weer even met je neus op de feiten gedrukt: nee, ze doen niet expres vervelend en ja, ze hebben je steun in deze fase juist heel hard nodig.

Vertel, wie heb ik gemist voor Lees Mee 27?

Meisje leest boek in de bibliotheek – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

22 thoughts on “Lees Mee 27 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Dank voor de vermelding Merel! Ik ga ook even wat andere blogs lezen. Ik was vorige week een weekje weg en dochter en manlief hebben mijn schermtijd ook beperkt. Tot twee uurtjes per dag maximaal. En eigenlijk vond ik dat superlekker en rustgevend. Zo gek nog niet dus 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten