lees mee 26

Lees mee 26 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 26

Vandaag, precies een halfjaar geleden, schreef ik mijn eerste Lees mee met daarin vijf blogs. Al snel hield ik me niet meer aan dat aantal en deel ik gewoon alle favorieten die ik tegenkwam in die week. Het heeft me veel opgeleverd: leuke reacties, goede tips en doordat ik veel bewuster las, ook de kennismaking met nieuwe blogs. Zonder te sentimenteel te willen gaan doen, wil ik jullie echt bedanken voor het meelezen en reageren! Hoewel ik een paar keer dacht te willen stoppen, zeg ik nu weer met frisse moed: op het komende halfjaar! Maar eerst Lees mee 26 natuurlijk. Aanvullingen blijven welkom!

Lees mee 26: mijn favorieten van afgelopen week

Regels voor mannen tijdens de bevalling

Ben je in verwachting en wil je je man alvast wat lesmateriaal geven? 😉 Laat hem dan deze blog lezen met daarin de tien gouden regels voor mannen tijdens de bevalling. Hanna vertelt over haar eigen bevalling, laat haar man aan het woord en geeft echt een paar handige tips. En nummer 9 is gewoon heel erg grappig!

Moeilijke gesprekken

We hebben eigenlijk geen ervaring met een onbekende oppas, maar ik kan me zo voorstellen dat het ontzettend lastig is als ze (ik ga er even vanuit dat het een meisje is) iets doet dat je niet leuk vindt. Gelukkig is daar Joyce met 8 tips voor een moeilijk gesprek met de oppas. En de tips kan je natuurlijk ook gebruiken bij andere situaties waarin iemand anders werkzaamheden voor jou uitvoert.

Als ik moeder ben…

…doe ik allemaal dingen die ik me totaal niet had voorgenomen. Ik denk dat bijna iedere ouder hierover kan meepraten. Wat had je mooie voornemens, maar wat kwam er weinig van terecht! En als je andere ouders bepaalde handelingen zag verrichten, werd je plaatsvervangend misselijk. Maar dan komt je eigen spruitje ter wereld en wis je de viezigheid van hun gezicht met een natte duim. Of ze spugen je volledig onder en je lacht nog steeds. Charlotte zette zes dingen op een rijtje die zij nooit had verwacht te gaan doen als moeder.

Mijlpaalkaarten

Ik vind ze zo leuk: mijlpaalkaarten om te laten zien wat je kindje al kan of doet. Maar nu zijn er ook draagkaarten, bedacht door Mary-Lou van Mamaloublogt. Binnenkort zal ik uitgebreider vertellen over de kaarten op mijn blog, maar je kan nu natuurlijk al kijken op die van haar.

Lieve papa

Ik werd echt diep geraakt door dit emotionele blog van Annemarel, één van de blogsters van Mamazijn. Ze moest haar vader begraven en schrijft over haar speech. Hoe ze anderen hoort snikken, vecht tegen haar tranen, maar dan toch breekt.

Hebben jullie nog mooie aanvullingen op deze Lees mee 26?

Lezend meisje – Shutterstock

 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “Lees mee 26 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge