lees mee 25

Lees mee 25 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 25

We zitten gelukkig weer op schema. Lees mee 25 staat vol interessante blogs die ik tegenkwam afgelopen week. Wat dacht je bijvoorbeeld van..

Als je hier voor de eerste keer bent: ik kan niet alles lezen, dus aanvullingen zijn altijd van harte welkom. Heb je zelf een fantastische blog geschreven of kwam je een onvergetelijk mooi stuk tegen bij iemand anders? Laat die dan vooral achter in de reacties!

Lees mee 25: mijn favorieten
Dat sommige dingen leuker worden als je mama bent

Geertje somt 7 momenten op die ze tegenwoordig een stuk leuker vindt dankzij haar mooie dochter Sarah. En dat is allemaal heel herkenbaar. Wat dacht je van een stuk gaan fietsen? Of opstaan, omdat je kindje zo vrolijk is in de morgen?

Vier kinderen maken de mens het gelukkigst

Dat is niet de strekking van Miryams artikel overigens, maar toch een interessante theorie. Waar het wel over gaat? In Nederland wonen de gelukkigste kinderen ter wereld, volgens onderzoek. Miryam vertelt waarom dat zo is! Leuk om te lezen. Mocht je gaan lezen en het leuk vinden, klik dan op het hartje links boven de blog.

Zindelijk, hoera! … toch?

Zolang je tot je oren in de luiers zit, verlang je naar dat moment dat je kleintje zindelijk wordt. Eindelijk geen gedoe, een besparing in de kosten… Tot je middenin een druk winkelcentrum staat en dochter/zoonlief moet per direct plassen. Sandra van Mamaplaneet vraagt zich af wat ook alweer de voordelen waren aan die zindelijkheid.

Minimaliseren kan je leren

Althans, ik schreef laatst nog een blog over minimalisme voor beginners. Akwardduckling schreef een artikel met daarin 5 handige tips om te minimaliseren met peuters en kleuters in huis. Een bijzondere uitdaging, omdat kinderen in deze fase best veel waarde aan hun spulletjes beginnen te hechten, maar zeker niet onmogelijk!

Weekendje weg

Een persoonlijk blog van Bregje. Ik hou van de manier waarop ze schrijft en de bijzondere wijze waarmee ze haar gevoelens heel treffend weet te verwoorden. Ook nu weer, een paar weken na het intens verdrietige verlies van haar vader. Lees zelf maar.

Lekker kletsen

Herkenbaar? Dat je zoon of dochter naar de sportvereniging gaat en de ouders blijven hangen om te kletsen? Dat kan op zichzelf al best ongemakkelijk zijn, zeker wanneer je verlegen bent en niet heel makkelijk praat. Maar wat nu als het andersom gebeurt? Romy maakte het mee en schreef er (uiteraard) een blog over.

Vaccinatie

Hebben hem weer: de vaccinatiediscussie. Dit keer kwam Saskia van Twinkelbella met de link naar een steengoed artikel van Ouders van Nu. Mocht je twijfelen, zeker een aanrader!

Ontzwangeren

De negen maanden af zijn niet direct een pretje, zo blijkt ook uit dit blog van Nicole. Met acht redenen vertelt ze waarom dit zo’n ellendige periode is. Heel herkenbaar!

Bullet journal

Ideaal als je fervent fan bent van lijstjes maken: een bullet journal is het ultieme lijstje. Eigenlijk een lijst in een lijst. Charlotte van Lovely Charlotte legt je in een paar duidelijke stappen uit hoe zij haar journal zelf bijhoudt (om jaloers op te worden).

Heb je aanvullingen voor Lees mee 25?
Ik lees ze graag!

Lezende vrouw – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

19 Replies to “Lees mee 25 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Leuk inderdaad dat je andere bloggers uitlicht! ik heb nog geen kinderen maar als ik ze wel heb kom ik zeker naar je blog om inspiratie op te doen!

  2. Leuke lijst! Ik vind zelf de post van de Bullet Journal heel interessant, ben ook echt een lijstjes maker en dan is zo’n journal echt handig! Nog fijn om te maken ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge