lees mee 24

Lees mee 24 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 24 kreeg wat vertraging…

Eigenlijk wilde ik afgelopen vrijdagmiddag om stipt 17.00 uur twee edities van Lees Mee hebben klaar staan. Maar goed, er kwamen wat betaalde freelance opdrachten tussendoor en ik had nog wat blogs te schrijven. En toen was het zaterdag (volgeplande dag, kwam ook niets van), daarna zondag en heel zonnig… Kortom, planning overboord. Daarom duurde het iets langer voor Lees mee 24 online kwam. Maar wees niet teleurgesteld, ik heb echt hele mooie én handige blogs gelezen afgelopen week. En trouwens ook een heel slechte voor je gezondheid, waar je van gaat kwijlen zodra je hem leest (even voor iedereen die meedoet met de lijnpogingen van Linda: niet lezen).

Lees hier Lees mee 23

Lees mee 24

Geluk is te koop

Ja echt. Ook voor mensen die er een minimalistische levensstijl op nahouden. In deze blog lees je namelijk drie heerlijke recepten met Nutella. Vooral de cheesecake lijkt me werkelijk fantastisch! Misschien maar eens proberen binnenkort!

Vlekkenkampioen

Wie dacht dat ik het over Witte Reus had, heeft het mis. Met Vlekkenkampioen bedoel ik namelijk Fleur, die in haar blog vijf heel handige tips voor je op een rijtje zet. Alle meest voorkomende zomervlekken staan erin: zomerfruit, chocola, gras… Echt eentje om op te slaan, want ik durf bijna te wedden dat je hem komende zomer nog nodig gaat hebben.

Bekeerd tot de Islam

Ben je nieuwsgierig waarom een Nederlandse vrouw zichzelf bekeert tot de Islam? Fatima Michelle vertelt haar verhaal bij Karenz. Ik geloof niet dat ik al te veel moet verklappen; behalve dan dat ik het hartstikke mooi vind dat zij haar geloof heeft gevonden en ze zich gelukkig voelt.

Rellende peuters?

Als jij ook last hebt van een rellende peuter en je even met je handen in het haar zit, kan je deze methode misschien een keer proberen. Sinds ik erover las bij Marjo heb ik hem een aantal keer geprobeerd en – zowaar – het werkt. Uiteraard niet altijd, maar soms dus wel. Hou hem in gedachten, zou ik zeggen!

5 uitspraken waar werkende moeders niet blij van worden

Cassandra zette ze voor je op een rijtje. En ik kan me goed voorstellen dat je hier als werkende moeder geen boodschap aan hebt. Laten we ons allemaal iets meer met onszelf en iets minder met de anderen bemoeien. Uiteindelijk bega je geen misdaad door financieel op eigen benen te willen staan! #justsaying

Nooit Disney?

Veel ouders hebben een enorme weerzin tegen kleding met een lichaamsgrote Hello Kitty of prominent aanwezige spiderman. Romy snapt dat eigenlijk niet zo. Ik heb ook weinig moeite met schreeuwerige prints. June droeg jarenlang Hello Kitty kleding en eigenlijk vond ik het soms nog best leuk. Yup, I said it.

Geen roze wolk 1

Het afgelopen jaar raakt de ene na de andere blogger in verwachting. In al die vrolijkheid kan je weleens vergeten hoe moeilijk dit voor anderen kan zijn. Geertje schreef (wederom) een mooi blog over hoe het voelt wanneer je zelf nooit een roze wolk hebt ervaren in de kraamperiode. Heel openhartig! En ik denk zeker voor sommige vrouwen heel herkenbaar. Jaloezie mag er soms ook zijn.

Geen roze wolk 2

Charlotte is één van de vrouwen die zwanger raakte. Een paar weken terug beviel ze van dochter Emmi en alles leek een roze glitterwolk. Tot haar kleine meisje verhoging kreeg en later zelfs koorts. Hoe het afliep, moet je hier zelf maar lezen!

Op stap met drie kinderen

Als je drie kinderen hebt, hoor je regelmatig: ‘Hoe doe je het? Knap hoor! Ik moet er niet aan denken, die drukte…’ Maar soms kan het dus ook weleens even heel relaxed zijn, getuige dit blog van Mary-Lou!

Speelkamer

Rommelhok over en werkelijk geen idee wat je ermee kan of moet doen? Wat dacht je van een speelkamer voor de kinderen? En als je dan nog geen beeld hebt van hoe je dat kan aanpakken, lees dan vooral dit blog. Bij Krystle thuis toverden ze een extra kamer om tot een waar paradijsje!

Gekste plek waar je ooit geslapen hebt?

Als je het mij zou vragen, zou het toch echt het Aerobed in de achtertuin zijn. En dat was maar van korte duur, omdat het bed halverwege de nacht zo lek als een mandje bleek. Janske heeft een veel avontuurlijker leven! Zij sliep op tien wel heel bijzondere plekken, zoals onderaan een roltrap en … Nou ja, lees zelf maar!

Vasospasmen

Nooit van vasospasmen gehoord? In het kort is het pijnlijk. Iets uitgebreider: verschrikkelijke pijn die je ervaart tijdens het geven van borstvoeding. Nicole heeft hier last van en vertelt erover in haar blog. Alleen daarom al ontzettend knap dat ze het de eerste keer 3 maanden volhield en nu 10 dagen. Ik weet niet of ik het haar had nagedaan!

Niet solliciteren omdat je zwanger bent?

Onnodig, meent Josan. Zij vertelt hoe je een sollicitatiegesprek het best kunt aanpakken wanneer je in verwachting bent en laat andere moeders aan het woord over hun ervaringen. Eyeopener!

Wat zijn jouw favoriete blogs van afgelopen week?
Heb je aanvullingen voor Lees mee 24? Laat ze dan achter in de reacties!

Jongen leest boek – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

11 Replies to “Lees mee 24 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge