lees mee 23

Lees mee 23 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 23

Vorige week was ik op bloggersweekend naar Zuid-Vaals en dus kwam mijn overzicht er even niet van. Ter compensatie vandaag dus eerst Lees mee 23 en morgen 24. Zelfde als altijd: heb je aanvullingen op het overzicht, laat me dat dan weten in de reacties (en die mogen zowel van jezelf als een ander zijn). Ik kom dan snel een keertje langs om te lezen.

Lees hier Lees mee 22

Lees mee 23: mijn favorieten

Onzekerheid

Tessa’s dochter lijkt helemaal gezond met de twintig-wekenecho. Een ruime maand later gaat ze op controle bij een vervangende verloskundige, die meent dat haar meisje iets achter lijkt te lopen in de groei. Ze vertrouwt het niet, evenals haar eigen verloskundige. Het stel belandt bij de gynaecoloog waar ze van de ene onzekerheid in de andere vallen. Wat is er precies aan de hand? En nog belangrijker: gaat hun kindje het overleven?

Papa’s

Misschien moet je deze twee blogs maar niet lezen als je op het moment heel emotioneel bent. Ze zijn namelijk beide heel mooi geschreven, maar ontroeren tegelijkertijd enorm. De eerste blog waarover ik het heb is van Nancy, gastblogger voor Momambition. Zij verloor haar vader op de jonge leeftijd van 17 maanden en heeft dus nooit écht kunnen opgroeien met hem. Ze vraagt verdrietig om 10 minuten… En dan is daar Bregje, wiens vader al langer ziek was. Ze verloor hem een paar weken geleden en schreef daar deze mooie tekst over.

Geboortebord

Iets luchtiger is dit blog van Charlotte. Na de geboorte van hun mooie tweede dochter Emmi maakte Charlotte een geboortebord voor in de tuin. Ze legt bovendien uit hoe jij ook zo’n bord kan maken. We kennen het hier in het Westen des lands niet zo, maar eigenlijk vind ik het wel superleuk! Dus zegt het voort, weer eens wat anders dan een opgeblazen ooievaar door de voorruit!

Stoppen met borstvoeding?

Een tijdje terug schreef ik hier zelf ook over: het stoppen met borstvoeding kan namelijk emotioneel gezien (mits je geen lichamelijke klachten ervaart) best lastig zijn. Dat ervaart ook Monique van Moonoloog. Inmiddels voedt ze haar zoon Quinn niet meer fulltime, maar helemaal opgeven wil en kan ze nog niet.

Zwangerschapsverlof slecht voor je

Bij zwangerschapsverlof stel je je voor hoe je dagenlang in een soort zen-stemming bijkomt van de bevalling en geniet van je pasgeboren baby (en eventueel andere kinderen). Maar dat deze periode ook bijzonder slecht voor je (bankrekening) kan zijn? Nicole vertelt je er meer over. Met een knipoog uiteraard!

Wat niemand je vertelt…

Hoewel we tegenwoordig best open zijn, worden sommige dingen je gewoon niet verteld over de periode na de bevalling. En daardoor kan het dus best schrikken zijn als je plots niet alleen de baby naar buiten perst, er een bloedstolling ter grootte van een sinaasappel in het toilet valt of je geen roze wolk ervaart. Charlotte zette deze punten voor alle mama’s in spe even op een rijtje, zodat jij wél voorbereid bent wanneer één van deze dingen je overkomt. Je kan maar voorbereid zijn…

Avonturen uit de Rosse buurt

Deze blog raakte me. Ik wil eigenlijk ook niet te veel verklappen, het is beter om hem zelf te lezen. Enige dat ik wel vast vertel, is dat de tekst gaat over de Rosse buurt.

Handletteren

Helemaal hip! Jacqueline ging een uitdaging aan en maakte ‘de meest oninspirerende tekst’ in mooie letters. Ik vind het geniaal!

Wat is jouw aanvulling op Lees mee 23? Ik lees het graag!

Boek en koffie – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “Lees mee 23 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge