lees mee 21

Lees mee 21 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 21

Voor wie hier voor de allereerste keer komt: elke week publiceer ik een overzicht met daarin mijn favoriete blogs. Nu Lees Mee 21, met onder andere een pleidooi voor scholen zonder rapport en het einde van een tijdperk.

Nooit meer rapporten?

Als het aan Linda ligt, zou het schoolsysteem best mogen hervormen tot het Finse. En dat betekent ook stoppen met het uitreiken van rapporten. Tja, volgens mij weten ze in Scandinavië heel goed hoe ze met kinderen moeten omgaan. Heel liefdevol en bewust, mooi! Dus een school zonder rapporten? Ja, wat mij betreft een prima plan!

Hitkrant stopt!

Voor generatiegenoten is dit artikel van Patricia heel erg herkenbaar. Want even serieus, waar halen de tieners van nu dan hun posters vandaan?!

10 jaar, hoera!

Tien is een bijzondere mijlpaal in het leven van je kind. Wij gaven een jubileumboek aan June vol mooie herinneringen. Maar als je daar geen zin in of tijd voor hebt, staat in deze lijst van Nathalie vast wel een goed alternatief waar je iets mee kan.

Rocky Road

Tot afgelopen week had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord van een Rocky Road. Maar gisterochtend begon mijn zusje erover en later die dag besefte ik er van de week over gelezen te hebben. Bij Miryam om precies te zijn. Ze wil graag haar recept geven, maar schrijft uiteindelijk over relaties en waarom dat soms gewoon keihard werken is. Maar ook waarom het resultaat dat gelukkig vaak wel waard is. Nou ja, lees zelf maar. Mooie blog, lekker recept!

Nog maar een keertje snuiven

Wist jij dat je verslaafd kunt raken aan neusspray? Ik had weleens van het fenomeen gehoord, maar nu las ik ook een blog over dit onderwerp bij Mamsatwork. Het heeft te maken met één van de bestanddelen. Voor meer informatie raad ik je aan het artikel zelf te lezen. Een gewaarschuwd mens telt in elk geval voor twee!

Al zouden we naakt lopen!

Geertje verwoordt treffend waar elke vrouw met mooie benen in de zomer tegenaan loopt: fluitende mannen, nare opmerkingen, bedreigende situaties zelfs. Waarom? Al zouden we naakt lopen! Alleen omdat ze zich niet verhullen in een oversized T-shirt en bijpassende joggingbroek vinden (sommige!) mannen dat ze het recht hebben zich te gedragen als holbewoners. Zo gaat het al eeuwen en ondanks dat ‘de man’ in positieve zin aan het veranderen is, valt hier nog een heleboel werk te verrichten.

Kindje met Down

Kort na het eerste trimester mag je een onderzoek laten doen waaruit de verloskundige/arts kan concluderen of je kindje Down heeft. We hebben het er destijds ook over gehad: wat nu als? Maar volgens mij kan je je daar niet echt op voorbereiden. Angela vertelt haar verhaal bij Mama is Thuis.

Dat was hem alweer! Heb jij aanvullingen op Lees mee 21?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

8 Replies to “Lees mee 21 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Mooi stuk over de rapporten! Herkenbaar! Wat leuk is voor jou als toevoeging is onderzoek doen naar hoe geef je feedback. Ik heb nog wel wat interessante artikels

    1. Ja ik moest ook meteen aan jou denken en onze discussie laatst. Erg interessant. Sta er inmiddels dus ook gematigder in haha 😀 Lijkt me leuk om die artikelen te krijgen van je, ik app nog wel. Misschien leuk voor Merel Onderzoekt van begin april! 🙂 Thnx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge