lees mee 20

Lees mee 20 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 20

In alle hectiek heb ik afgelopen week weinig tijd gehad om jullie blogs te lezen. Het duurde dus even iets langer voor ik aan Lees Mee 20 kon beginnen, maar we zijn er weer! Als altijd: heb je aanvullingen, voel je vrij om ze met me te delen. Of het nu van jezelf is of de blog van een ander, ik vind het heel fijn om nieuwe blogs te leren kennen en/of te lezen. Dus je doet jezelf of de ander én mij een plezier 🙂

Onverwacht zwanger

Mij leek het altijd een sprookje: dat je pas met een week of 20 (of nog sterker, pas tijdens de bevalling) ontdekt zwanger te zijn. Vooral omdat ik mijn lichaam heel sterk aanvoel. Zo weet ik precies wanneer mijn eisprong plaatsvindt (oversharing, ik weet het) of dat ik morgen verkouden zal zijn. Toch ben ik afgelopen jaren overtuigd geraakt dat het voor andere vrouwen wel zo kan gaan. Onregelmatige menstruatie, tussentijdse bloedingen of anders wel een periode van heel veel stress kunnen de oorzaak zijn. Bijzonder is het verhaal van Francina, die zelf ook altijd sceptisch was.

Pubers!

Laatst schreef ik zelf over de pre-puberteit, de voorbode van het echte werk. Hanneke van Mama’s met thee woont inmiddels samen met een heuse puber en vertelt hoe dat eigenlijk is. Erg grappig, vooral omdat het eigenlijk heel herkenbaar is van mijn eigen puberteit.

Soft erotisch meidengroepje

Ik denk dat vrijwel elke meisjesmama op een zekere dag eens goed luisterde naar wat k3 nu eigenlijk zong. Om vervolgens in schok te constateren dat je bloedeigen dochter soft erotische liedjes staat mee te zingen alsof het gaat om Kabouter Spillebeen en zijn paddenstoel. Niet dus! Hittegolf in mijn hart, laat mij vanavond naar je kamer komen, duizend hete dromen – om maar een voorbeeld te geven. Mary-Lou uit haar verwondering in dit blog!

Tricot tieten

We blijven ogenschijnlijk nog even in de seksuele hoek, maar niets is minder waar. Tricot Tieten zijn namelijk gebreide borstprotheses. Een vrijwillig initiatief om vrouwen die borstkanker kregen en helaas een borstamputatie moesten ondergaan, te voorzien van een zachte prothese. Eén die veel prettiger draagt dan de (gebruikelijker) siliconen prothese. Echt een mooi initiatief. Bij Gera kan je meer lezen over het hoe en waarom – ook als je hier zelf aan wil bijdragen.

Als zelfs de leerkracht mee pest

Dit verhaal gaat door merg en been. Je voelt de pijn (gelukkig loopt het wel redelijk goed af en zit er bovendien een mooie les in het verhaal). Vanaf het moment dat Yonina’s dochter naar de basisschool gaat, wordt ze al snel gepest. Niet alleen door kinderen, ook de leerkrachten lijken het allemaal te gedogen. Wisselen van school mislukt, omdat de basisschool tegenwerkt. Het dieptepunt vindt plaats in groep 6. De klas gedraagt zich inmiddels redelijk, maar nu is het de leerkracht die ver over de grenzen gaat. Hoe het afloopt, lees je hier.

Originele zwangerschapsaankondiging

Iets luchtiger is Marjo’s blog over hun zwangerschapsaankondiging. Zelf vindt ze hem niet direct Pinterest-waardig, maar ik vind het echt heel lief en leuk bedacht. Dus voor wie nog zoekt naar een mooie manier, klik maar hier.

Zo liefdevol!

Een van de liefste blogs van afgelopen week, vond ik deze van Bregje. Ze beschrijft een ochtend waarop haar zoontje (3) lekker bij haar komt liggen en ze nog even samen kroelen. Over moederliefde en dat de tijd voorbij vliegt. En dan zijn zulke momentjes extra fijn.

Geld verdienen als prostituee

Bij de prostitutie heb ik, en waarschijnlijk velen met mij, toch een beeld van vrouwenhandel, drugsgebruik, onderdrukking en misschien zelfs mishandeling. Rosa koos echter zelf om dit werk te gaan doen. Mooi aan dit verhaal vind ik dat het je een heel andere kant laat zien van de prostitutie. Zo kan het dus ook.

Grootste miskopen babyuitzet

Voor je bevalling ben je als zwangere geneigd van alles in te slaan. Schrijft een tijdschrift iets voor, dan staat het op de babykamer. Want je moet navelbandjes in huis hebben (ja hallo, waarom zou het anders op die lijst staan!) en een overdosis hydrofiel washandjes schijnen ook makkelijk te zijn. Nou van beide dingen kan ik je vertellen dat ik nog steeds niet weet waarom het nut heeft. Cassandra zette de vijf grootste miskopen op een rij!

Vloeken waar je kind bij is

De meeste mensen roepen bij dit onderwerp om het hardst dat het not done is te vloeken in de buurt van een kind. Laat ik dan maar meteen eerlijk zijn: ik scheld weleens. Ben er niet trots op, maar ik bezit niet het vermogen om shit nog om te buigen in ‘chips’ wanneer ik mijn kleine teen stoot. Of dat we in de auto zitten en we worden bruut afgesneden. Dan vraag ik ook niet hardop of die ‘krotenkoker’ iets aan zijn ogen mankeert. Desalniettemin is het goed om bewust om te gaan met je woordkeuze. Deze blog (inclusief voorbeelden van scheldpotjes) is erg leuk!

Een spontane zwangerschap?

Heel verdrietig (dus als je gevoelig bent, misschien maar beter niet lezen), maar heel mooi omschreven is dit blog van Karen. Verschillende pogingen hielpen niet: na zo’n twee jaar lang proberen, was ze nog niet zwanger. In overleg met de arts nemen ze een maand pauze voor ze zullen starten met IVF. Zodoende geniet ze met Kerst en op oudejaarsavond extra van haar wijntje en de champagne. Maar dan blijft ineens haar menstruatie uit. Zou het toch?

Heb jij aanvullingen voor Lees Mee 20? Kom maar door!

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

5 Replies to “Lees mee 20 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge