lees mee #2

Lees mee 2 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Leuk! Mijn overzicht van vorige week is goed ontvangen. Bijkomend voordeel is dat ik zelf ook weer hele mooie blogs heb gelezen dankzij jullie! Bedankt daarvoor. Deze week licht ik opnieuw een aantal blogs uit in dit overzicht: Lees Mee #2. Aanvullingen zijn natuurlijk opnieuw van harte welkom (van jezelf of een ander)!

Mannen aan de pil?

Niet dus. Wat een oplossing zou kunnen zijn om vrouwen te ontzien in anticonceptie, ketste af op symptomen die vrouwen wereldwijd dagelijks ervaren vanwege inname van kunstmatige hormonen. Krom of krom? Lees hierover meer in het blog van Sandra, die helder betoogt hoe absurd de uitkomst van het onderzoek is. Wat vind jij hiervan?

Blogbedankje

Ramona riep een nieuwe Tag in het leven om bloggers te bedanken. Hoe lief is dat? En ik voel me natuurlijk heel vereerd dat ze mij ook in het zonnetje wil zetten. Ik zou zeggen: spread the love en neem de blog over!

Ik ben 1 op 6

Karen van Dejlig schrijft heel openhartig over het taboe dat ligt op verminderde vruchtbaarheid. Over frustraties, verdriet, de medische molen, hoop en teleurstelling. Ik vermoed dat dit heel herkenbaar is voor alle vrouwen die hier ooit mee te maken hebben gehad, daarom hoop ik ook dat dit blog goed gelezen wordt. Al is het maar om mensen bewust te maken van de ondoordachte, kwetsende uitspraken die ze soms doen.

Kwetsende opmerkingen na een keizersnee

Over kwetsende uitspraken gesproken: na het ondergaan van een keizersnee kunnen sommigen er ook wat van. Daphne schreef op Mynameismama.nl over de opmerkingen die zij te horen kreeg. Van ‘Je bent zeker wel teleurgesteld in je lichaam?’ tot ‘Je weet niet wat je mist, het is zo speciaal!’, waarbij volledig voorbij gegaan wordt aan het feit dat een keizersnede toch echt een operatie is.

Strikmuts

Een stuk positiever is de blog van Mary-Lou over het strikmutsje. Kende jij dit al? Het idee hierachter is dat je baby een stuk minder prikkels krijgt, doordat deze muts ze tegenhoudt. Mary-Lou geeft niet alleen informatie, maar legt ook helder uit hoe je een mutsje kunt strikken zonder je baby in gevaar te brengen.

Hoogsensitief moederschap

In dit blog vond ik zoveel herkenning. De drukte die je overvalt met de komst van het moederschap, proberen te balanceren tussen allerlei partijen die iets van je willen (gezin en huishouden, werk, vrienden, familie etc.) en niemand tekort willen doen. Bijna onmogelijke opgave, als je het mij vraagt. Zeker als je overal 100% wil geven.

Kinderopvang op korte termijn

Nicole van Meisje-Eigenwijsje vond een leuke baan, maar moest op korte termijn aan de slag kunnen. Dat was geen probleem; ze had al contact gehad met een gastouderbureau en die hadden toegezegd een plek te hebben voor haar dochter. De praktijk liep echter net even iets anders.

Marterschade en communicatie

Bregje op haar best. In dit grappige blog vertelt ze over haar verleden bij een callcenter. Daar nam ze zich heilig voor nooit te veranderen in een schreeuwende vrouw op de achtergrond die zich bemoeit met het telefoongesprek. Dat was toen ze nog geen marterschade aan eigen auto hadden. Wanneer de persoon aan de andere kant van de lijn laat vallen tegen haar vriend dat ze € 800 moeten betalen voor een schade die ze al eerder hadden moeten opmerken, knapt er iets bij Bregje.

Peuterpraat

De dochter van Romy is nu al lekker bijdehand. Ze geeft papa en mama ongevraagd advies over hoe ze zich moeten gedragen, is lekker ad rem en bijzonder wijs voor haar leeftijd. Dat levert natuurlijk een aantal hilarische uitspraken op (in elk geval… voor de lezer).

Wat is jouw favoriete blog van afgelopen week (van jezelf of een ander)? Deel ze in de reacties en ik kom zo snel mogelijk een kijkje nemen!

De foto van de lezende kinderen is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

11 Replies to “Lees mee 2 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Zo’n leuk rubriek dit. Sommige blogs had ik al gelezen. De blog van Daphne kende ik nog niet. Aangezien ik ook enkel met ks ben bevallen, even wezen kijken. Ik heb gelukkig nog nooit zulke rotopmerkingen gehad. Ik kan nu even niet op een blogtip komen, maar ik zal bij het lezen voortaan dit rubriek in mijn achterhoofd houden. Volgende keer weer een tip dus…
    Mary-Lou onlangs geplaatst…Een Noppies cadeauset als kraamcadeauMy Profile

    1. Ah ja die zag ik voorbij komen. Staat nog open op mijn telefoon, maar geen tijd meer voor gehad.

      En vond je artikel over het hacken ook zo goed.

    1. Dank je, ‘t is ook gewoon gelijk goed voor mij. Merkte dat ik anderen minder begon te lezen vanwege de drukte. Nu ben ik daar bewuster mee bezig. Vind dit toch wel één van de leukste dingen aan bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge