Lees mee 19 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 19

Goedemorgen, in lees mee 19 neem ik jullie weer mee naar mijn favorieten van afgelopen week. Veel vrolijks dit keer! Bij één blog rolden de tranen van het lachen zelfs over mijn wangen. Dat belooft dus wat! Lees je met me mee? En als altijd geldt: heb je aanvullingen op het rijtje van Lees mee 19, van jezelf of een ander, laat die dan achter in de reacties!

Rectificatie

Wat thuisblijfmoederschap met je kan doen

Vorige week attendeerde Gera van Huismama me op deze blog. Ik vond hem erg herkenbaar, sloeg hem op en vergat hem vervolgens toe te voegen aan overzicht nummer 18. Om het goed te maken daarom deze week een eervolle vermelding voor dit blog: ‘Hoe mijn wereld kleiner werd toen ik kinderen kreeg’.

Wanneer komt de volgende?

Als een moeder schrijft dat ze het soms kwetsend vindt dat anderen vragen wanneer de volgende komt, reageren lezers vaak verbolgen. Hoe durven mensen zoiets persoonlijks te vragen? Ook ik. Misschien vraag of vroeg ik het zelf ook weleens, maar inmiddels weet ik vanuit mijn omgeving hoe pijnlijk die vraag kan zijn. Om dat nog maar eens te benadrukken, zou ik iedereen willen uitnodigen dit blog van Cassandra te lezen. Mooi!

Groene vingers

Soms fantaseer ik weleens hoe het zou gaan als ik wel groene vingers heb. Bij Ramona daarentegen ontspruiten de mooiste bloemen en planten aan haar handen. Ik lees graag mee. Meestal gaat het goed, maar helaas… Zelfs de groenste vingers konden het leed niet voorkomen dat twee dreumesvoetjes laatst veroorzaakten.

Trots!

Gistermiddag linkte ik al naar dit artikel van Romy, dat ik als altijd weer heel goed vond. Het gaat over zelfkritiek en waarom moeders daar eens mee moeten stoppen. (Ook ik dus!)

Schoolzwemmen moet terug, toch?

Wist je dat vorig jaar meer kinderen verdronken doordat ze zichzelf niet konden redden? Ze hadden geen zwemdiploma. Daarom pleit de reddingsbrigade voor terugkeer van zwemles op de basisschool. Nicole schreef hier een blog over waarin ze, ook vanuit haar werk als invalkracht in het basisonderwijs, haar mening geeft. Wat denk jij?

Anticonceptie

Moet de pil weer terug in de basisverzekering? Wat mij betreft wel. Bij Saskia kan je lezen dat het aantal abortussen stijgt en ik vind dat net als haar zorgwekkend. Uiteindelijk denk ik dat het belangrijk is dat je moet stimuleren om abortussen te voorkomen, dat kan bijvoorbeeld door de pil gratis te verschaffen en daarmee toegankelijker te maken.

Sigaretje lenen

Karen is op bezoek bij haar neef in Amerika, als een afro-Amerikaan op het raampje tikt. Hij is boomlang, intimiderend met zijn tattoos, gekleurd haar en gouden tanden. Haar neef gebaart haar gehoor te geven aan zijn verzoek

De groep verlaten

Ik heb keihard zitten lachen om dit herkenbare artikel. Mary-Lou op haar best 🙂 Verder mag je het zelf gaan lezen!

Pinterest imperfect

Ook hilarisch is deze blog van Bab’s up Next. In beeld laat ze zien dat het gezinsleven met drie kinderen heus niet altijd perfect is. En dat is maar goed ook 🙂

Kinderliedjes

Laatst vroeg ik me af of kinderen van tegenwoordig de kinderliedjes nog kennen. Het is immers zo leuk om dat stukje jeugdsentiment door te kunnen geven… Toch? Lees snel bij Geertje hoe zij erover denkt en binnen een paar alinea’s stromen de tranen over je wangen van het lachen. Althans, bij mij wel!

Geen beperkte schermtijd

Waar iedereen spreekt over het beperken van schermtijd, gooit Sofie bijna alle regels overboord. Interessant om eens een tegengeluid te horen. Hoe zij dit aanpakken en welke gevolgen dat heeft voor het gezin zelf, lees je hier!

Ultieme geluksmomentjes

Mooi, lief blog van Lovely Charlotte over de geluksmomenten die haar leven mooier maken.

After life

Ik lees regelmatig mee bij Marije van Mooi Leven. Dit blog is in het Engels, maar de moeite van lezen zeker waard. Ze schrijft over bepaalde gebeurtenissen na het overlijden van zowel haar vader als schoonmoeder, die alles op zijn plek doen vallen.

Welke toevoegingen heb jij op Lees mee 19?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

14 thoughts on “Lees mee 19 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

 1. Wat lief dat je benadrukt hoe moeilijk die vraag over een tweede soms kan zijn. Super lief dat je hebt gelinkt! <3 Vind het toch altijd wel een eer als ik in je lijstje sta <3

 2. Hey, bedankt voor de vermelding! Leuk om te horen dat ik jullie aan het lachen bracht… dat maakt mijn weekend!

  Babs

 3. Oh, wat lief dat je mijn blogpost een eervolle vermelding geeft! Heel precies genomen ben ik niet een thuisblijfmoeder – ik werk 20 uur per week – maar de tijd met mijn kinderen voelden rijker dan de tijd op kantoor.
  Het moederschap ervaar ik als de allermooiste carrière.

  1. Maakt niet uit toch, ik ben wel thuisblijfmoeder en daarom zette ik deze titel erboven. Denk dat veel thuisblijfmoeders zich erin herkennen 😊
   Heb de link trouwens aangepast, niet over nagedacht!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten