lees mee 18

Lees mee 18 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 18

In Lees mee 18 kan je lezen over het loslaten van tieners, waarom een beetje verveling heus niet erg is en dat de huidige regeling voor senioren in het verkeer misschien best scherper zou kunnen.

Loslaten, lastigste dat er is!

Waarschijnlijk herkenbaar voor alle moeders met tieners: de bezorgdheid die komt kijken bij dat hele proces van loslaten. Verschrikkelijk! Achter elke straathoek zou een vies, oud mannetje kunnen staan. Of wat te denken van groepen jongens die meisjes lastigvallen? Het blijft dan toch je kleine meisje en je zou ze het liefst constant als een stalkende chaperonne op de hielen zitten. Helaas kan dat niet. Gelukkig zijn er dan andere oplossingen, waarna je merkt dat het uiteindelijk toch blijkt mee te vallen – zoals je hier kan lezen.

Kotsen tot je niet meer kan

Gek, normaal gebruik ik liever het woord overgeven op mijn blog. Nou ja, natuurlijk liever helemaal niet. Maar in dit geval gaat het echt om kotsen tot je erbij neervalt (tijdens de zwangerschap welteverstaan). Het overkwam Lisanne die negen maanden lang misselijk bleef. Een ziekenhuisopname bleek onvermijdelijk en, zoals ze zelf schrijft, alles deed zeer. Lees bij Mamsatwork hoe dit afliep.

Opa’s en oma’s achter het stuur

Niet zolang geleden verongelukte een half gezin doordat een oudere man van 87 op de verkeerde weghelft raakte en een aanrijding veroorzaakte. Zelf overleefde hij het ongeluk ook niet. Twee families bleven achter met een gat dat niet meer gevuld kon worden. Marjolein van Olivette vraagt zich terecht af waarom keuringen slechts om de vijf jaar plaatsvinden. En of we hier niet met zijn allen iets aan kunnen doen?

17 manieren om vaseline te gebruiken

En voor de dirty minds onder ons: dat staat er net niet bij. Maar wel zeventien andere handige tips. Wist je bijvoorbeeld dat een dun laagje vaseline onder je voeten zorgt voor isolatie en dus warmere voeten? Handig voor die koude winternachten! (Nou ja, voor extreme koukleumen als ikzelf in het algemeen – misschien moet ik me maar van top tot teen insmeren…)

Verhuizen!

Voorlopig zit het hier niet in de planning, maar ik kan me zo voorstellen dat je goed voorbereid wil zijn wanneer je besluit te verhuizen met kinderen. Het is immers een hele stap. Niet alleen voor jullie, maar zeker ook voor die kleintjes. Als je wil weten hoe je dit het best kan aanpakken, zoek dan niet verder en lees deze tips van Linda!

Bergstein

Ken je die leuke laarsjes voor kinderen van het merk Bergstein? Fantastisch toch? Net als Janske zou ik het liefst een flinke collectie hebben in alle kleuren van de regenboog. Maar, eerlijk is eerlijk, waar ze om vraagt in haar open brief aan meneer of mevrouw Bergstein, zou ik ook best willen!

Vervelen

Voor een beetje lamlendig kind hoef je echt niet de complete verveelpot uit de kast te trekken (die is echt alleen voor noodgevallen). Soms is het juist goed, een beetje lanterfanten. Daarom is het ook geen beste ontwikkeling dat jonge kinderen al constant van hot naar her worden gesleept. Romy vertelt over een gesprek dat ze had met een schooldirecteur en hoe hij haar aan het denken zette.

Dat was hem weer: lees mee 18.
Heb je aanvullingen (van jezelf of een ander)? Dan kom ik snel even langs!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

13 Replies to “Lees mee 18 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge