lees mee 15

Lees Mee 15 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees Mee 15

Daar is hij weer, deze week gewoon op tijd 😉 Lees Mee 15 is mijn vijftiende overzicht met favoriete blogs van deze week. Heb je aanvullingen (want ik heb natuurlijk niet de tijd om álles te lezen), laat die dan vooral achter in de reacties. Ik kom zodra ik tijd heb even meelezen.

Op weg naar meer zelfvertrouwen

Cassandra vertelt in haar openhartige blog dat zij vroeger heel onzeker was – iets waar meerdere vrouwen zichzelf waarschijnlijk in herkennen. Inmiddels is ze op de goede weg gelukkig en geeft daarvoor een aantal tips waar ze zelf ook veel aan heeft gehad.

Tweede trimester

Zelf herinnerde ik niet zoveel over mijn eigen tweede trimester (ik sliep vooral veel en hobbelde verder een beetje voort), tot ik dit blog las. Nicole weet er alles van. Ze zit er momenteel middenin en beschrijft het allemaal heel herkenbaar!

Een zoektocht naar geluk

Ik volg Leonie al veel langer met veel plezier en laatst begon ze aan een zoektocht die mooi aansluit op het voorgaande. In deze mooie serie neemt ze de lezer mee in haar zoektocht naar geluk. In deel 1 begon ze op de basisschool, deel 2 vertelde ze over haar verlegenheid en deze week stond deel drie online. Het onderwerp laat ik nog even geheim, maar ook dit keer weer mooi!

Werkende ouders zorgen voor ellende

Vorige week deelde ik al de blogs van Mary-Lou en Romy die als werkende ouders reageerden op de mening van mevrouw Feddema. Dit keer schrijft Gera hierover als thuisblijfmoeder. Ze schrijft over haar eigen keus en waarom ze die gemaakt heeft. En ze oordeelt niet over werkende moeders, maar geeft wel haar mening. Knap! Daarom één van mijn topfavorieten deze week!

Praten met pubers

Net als Lisette heb ik een dochter in groep 7. Dat brengt natuurlijk een nieuwe woordenschat in huis, al lijkt ‘cool’ voorlopig te volstaan. En die ken ik nog wel van vroeger, toen ik zelf jong was. Maar dan rijst de vraag: moet je dat wel willen? Ook goed zijn trouwens deze en deze blog.

Sharenting

De eeuwige discussie: wat deel je wel, wat deel je niet? Deze bijdrage van Patricia vond ik heel sterk. Blijft verstandig om bewust mee om te gaan, wat je ook doet.

Wat te doen tegen cyberpesten?

Een ander dilemma waar ouders van deze tijd mee worstelen: cyberpesten. Hoe ga je daarmee om? Het is zo ongrijpbaar en ook iets dat we niet kennen vanuit onze jeugd, dus zo’n vaag grijs gebied. Melissa geeft meerdere tips en schreef hierover een uitgebreid artikel.

Review

Ja je leest het goed, ik deel ook een review deze week. Normaal doe ik dat eigenlijk niet, omdat je vaak alleen interesse in zo’n recensie krijgt wanneer je het product wil aanschaffen. Nu las ik echter de blog waardoor ik het wil kopen. En dan doe je het als blogger volgens mij heel erg goed. Waar ik het over heb? Het boek ‘Stukjes Hemelblauw’, review geschreven door Josan van GoodGirlsCompany. Alleen dit blog is al ontroerend…

Schudden of vegen?

Ja, de vraag der vragen op gebied van plassen: leer je jongetjes staan of zitten, laat je ze alleen schudden of moeten ze ook vegen met een papiertje? Mannen en vrouwen denken hier allebei anders over, zo blijkt ook uit het blog van Krystle.

Heb je aanvullingen voor Lees Mee 15?
Voeg ze vooral toe, eigen blog of die van een ander! Ik kom z.s.m. kijken.


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

12 Replies to “Lees Mee 15 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

    1. Ja, nogmaals, echt een goed stuk. Brengt de discussie weer een beetje in evenwicht; waren uiteindelijk vooral werkende moeders die reageerden. Veel plezier met lezen straks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge