Lees Mee 15 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees Mee 15

Daar is hij weer, deze week gewoon op tijd ๐Ÿ˜‰ Lees Mee 15 is mijn vijftiende overzicht met favoriete blogs van deze week. Heb je aanvullingen (want ik heb natuurlijk niet de tijd om รกlles te lezen), laat die dan vooral achter in de reacties. Ik kom zodra ik tijd heb even meelezen.

Op weg naar meer zelfvertrouwen

Cassandra vertelt in haar openhartige blog dat zij vroeger heel onzeker was – iets waar meerdere vrouwen zichzelf waarschijnlijk in herkennen. Inmiddels is ze op de goede weg gelukkig en geeft daarvoor een aantal tips waar ze zelf ook veel aan heeft gehad.

Tweede trimester

Zelf herinnerde ik niet zoveel over mijn eigen tweede trimester (ik sliep vooral veel en hobbelde verder een beetje voort), tot ik dit blog las. Nicole weet er alles van. Ze zit er momenteel middeninย en beschrijft het allemaal heel herkenbaar!

Een zoektocht naar geluk

Ik volg Leonie al veel langer met veel plezier en laatst begon ze aan een zoektocht die mooi aansluit op het voorgaande. In deze mooie serie neemt ze de lezer mee in haar zoektocht naar geluk. In deel 1 begon ze op de basisschool, deel 2 vertelde ze over haar verlegenheid en deze week stond deel drie online. Het onderwerp laat ik nog even geheim, maar ook dit keer weer mooi!

Werkende ouders zorgen voor ellende

Vorige week deelde ik al de blogs van Mary-Lou en Romy die als werkende ouders reageerden op de mening van mevrouw Feddema. Dit keer schrijft Gera hierover als thuisblijfmoeder. Ze schrijft over haar eigen keus en waarom ze die gemaakt heeft. En ze oordeelt niet over werkende moeders, maar geeft wel haar mening.ย Knap! Daarom รฉรฉn van mijn topfavorieten deze week!

Praten met pubers

Net als Lisette heb ik een dochter in groep 7. Dat brengt natuurlijk een nieuwe woordenschat in huis, al lijkt ‘cool’ย voorlopig te volstaan. En die ken ik nog wel van vroeger, toen ik zelf jong was. Maar dan rijst de vraag: moet je dat wel willen? Ook goed zijn trouwens deze en deze blog.

Sharenting

De eeuwige discussie: wat deel je wel, wat deel je niet? Deze bijdrage van Patricia vond ik heel sterk. Blijft verstandig om bewust mee om te gaan, wat je ook doet.

Wat te doen tegen cyberpesten?

Een ander dilemma waar ouders van deze tijd mee worstelen: cyberpesten. Hoe ga je daarmee om? Het is zo ongrijpbaar en ook iets dat we niet kennen vanuit onze jeugd, dus zo’n vaag grijs gebied. Melissa geeft meerdere tips en schreef hierover een uitgebreid artikel.

Review

Ja je leest het goed, ik deel ook een review deze week. Normaal doe ik dat eigenlijk niet, omdat je vaak alleen interesse in zo’n recensie krijgt wanneer je het product wil aanschaffen. Nu las ik echter de blog waardoor ik het wil kopen. En dan doe je het als blogger volgens mij heel erg goed. Waar ik het over heb? Het boekย ‘Stukjes Hemelblauw’, review geschreven door Josan van GoodGirlsCompany. Alleen dit blog is al ontroerend…

Schudden of vegen?

Ja, de vraag der vragen op gebied van plassen: leer je jongetjes staan of zitten, laat je ze alleen schudden of moeten ze ook vegen met een papiertje? Mannen en vrouwen denken hier allebei anders over, zo blijkt ook uit het blog van Krystle.

Heb je aanvullingen voor Lees Mee 15?
Voeg ze vooral toe, eigen blog of die van een ander! Ik kom z.s.m. kijken.


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

12 thoughts on “Lees Mee 15 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

    1. Ja, nogmaals, echt een goed stuk. Brengt de discussie weer een beetje in evenwicht; waren uiteindelijk vooral werkende moeders die reageerden. Veel plezier met lezen straks.

  1. Wat leuk dat je mijn artikel noemt. De vrouwen denken er allemaal hetzelfde over, maar ik heb mijn man nog niet kunnen overtuigen! Erg leuk trouwens zo’n overzicht.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten