lees mee 14

Lees mee 14 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 14

Ook deze week heb ik weer genoeg moois voorbij zien komen. Lezen jullie mee met de blogs uit Lees mee 14? Als je toevoegingen hebt, graag!

Geboorteplan +

Dat je vooraf een geboorteplan kunt schrijven en dat dit handig is, beschreef ik al eens in mijn 9 tips. Maar heb je er ooit aan gedacht een geboorteplan op te stellen voor het geval je een keizersnede moet ondergaan? Natuurlijk is dat over het algemeen niet de gedachte die je vooraf hebt als je denkt aan je komende bevalling, maar het zou kunnen. 14 op de 100 vrouwen krijgen hier namelijk mee te maken. Slim om je vooraf voor te bereiden, toch?

Nederland fietsland

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik laatst vreemd opkeek toen ik een volwassen vrouw voorbij zag fietsen met een helmpje op. Helemaal omdat ik toevallig die ochtend een tweet las van Gera (Huismama), waarin ze zich afvroeg of ze ontaard was door zelf geen goed voorbeeld te stellen zonder helm op de fiets. Ze zocht de feiten uit over veilig fietsen.

Speciaal voor ouders van drukke kinderen

Maryke heeft een heerlijk energieke zoon. Om zijn levenslust in goede banen te leiden, geeft ze andere ouders met drukkere kinderen 10 tips.

Shoppen met een klein budget

Ook als je niet veel te besteden hebt, is het heerlijk om zo nu en dan lekker te kunnen gaan shoppen en jezelf te verwennen met iets nieuws. Cassandra geeft in dit blog meerdere shoptips voor wie een kleiner budget heeft. Handig toch?

Huwelijksverwachtingen loslaten

In dit openhartige stuk van Sofie schrijft ze over haar eigen huwelijksverwachtingen. Haar man blijkt daar toch niet helemaal aan te voldoen, ziet ze na verloop van tijd. En herkennen we dat niet allemaal? In een relatie kom je er na een paar jaar achter dat je verschilt van elkaar en dat bepaalde gedragingen soms vervelend kunnen zijn. Is dat erg? Nee hoor, je leert ermee leven. Alleen moet je er wel voor werken. Sofie geeft heel mooie en liefdevolle tips hoe je sommige dingen een plek kan geven en hoe je bovendien je partner blijft waarderen.

Kinderen van werkende ouders per definitie afschrijven?

Afgelopen tijd kwamen neurobiologe Nicole Strüber en pedagoog Gitty Feddema in het nieuws met commentaar op werkende moeders. De eerste beweerde dat kinderen van werkende ouders meer risico lopen op depressies of een burn-out; de band die je in het eerste jaar opbouwt met je ouders/verzorgers is namelijk bepalend voor de rest van je leven. De tweede levert commentaar op het gebrek aan investering in de kinderen door werkende ouders die steeds meer lijken te willen (in materiële zin). Dat kan pijn doen om te lezen als werkende moeder. Op deze uitspraken reageren Mary-Lou en Romy allebei op hun eigen manier. Wat vind jij?

Schoonouders mogen niet oppassen

Ik wil niet te veel verklappen, maar dit vond ik een erg interessant artikel. Het toont aan dat niet alles is wat het lijkt (toepasselijk met WIDM in het vooruitzicht vanavond), maar ook hoe belangrijk het is twee kanten van één verhaal te horen. Lees zelf maar hoe het zit.

Digital detox?

Niet alleen ik zit aan de detox, maar ook anderen om me heen zie ik steeds vaker bewust worden van hun telefoongebruik. Nicole schrijft hierover én noemt ook een handige app die je daar een handje bij helpt.

Stoppen met zeuren

Nederland, klaagland… Hoewel ik dol ben op ons koude kikkerlandje, weet ik ook dat als klagen een olympische sport zou zijn, oranje glansrijk kampioen werd. Helaas heb ik hem even gemist, maar afgelopen maandag was klaagvrije maandag. Desondanks lijkt het me een leuke uitdaging om het eens te proberen; een dagje niet klagen. Misschien voor mijn omgeving ook prettig 😉

5 dieettips

Heel handig, ook voor mij op het moment, zijn de vijf dieettips van Ilse. Al moet ik bekennen dat ik me misschien nog niet overal aan zal kunnen houden, het meeste moet te doen zijn. En in het kader van eventuele goede voornemens, deel ik deze kennis nu ook met jullie! Indien van toepassing dan.

Help, mijn kind heeft een hobby!

Hilarisch weer! Lisettes zoon heeft een nieuwe hobby en zij doet solidair met hem mee. Ook in het weekend, als hij allang in dromenland ligt…

Altijd handig: must-haves voor baby’s

Nicole geeft met dit lijstje vijf handige tips voor de babytijd. Welke flessen moet je nu echt hebben, welke babyfoon is extra handig en wat voor rompertjes kan je nu eigenlijk het best aanschaffen? Ook handig als je nog op zoek bent naar een ‘altijd-goed-kraamcadeau’!

Beschermd opvoeden? Liever niet!

Je kan ervoor kiezen om je kind heel beschermd op te voeden, maar onderzoekers beweren nu dat een beetje ruw spelen en meer risico nemen tijdens het spel heel goed voor ze is. Daar krijg je creatieve en sociale kinderen van. Volgende keer dus toch maar een oogje (of twee) dichtknijpen als June weer iets engs op het klimrek uitvoert.

25 dagen

Dit verhaal greep me zo aan, dat ik het met jullie wil delen. Als je last hebt van hormonen en/of zwanger bent, zou ik het niet lezen (al maakt die waarschuwing je misschien extra nieuwsgierig. sorry!) Angela verloor haar kindje met 25 dagen en schreef hierover meerdere gedichten, waarvan één in dit blog staat.

Heb je toevoegingen aan Lees Mee 14 (van jezelf of een ander), laat die dan achter in de reacties! Ik kom z.s.m. even lezen.


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

21 Replies to “Lees mee 14 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge