lees mee 13

Lees mee 13 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 13

Het heeft even op zich laten wachten, maar daar zijn we weer! In Lees mee 13 gaat het over de gevaarlijke indoorspeeltuinen, killerbodies en schimmel in je giraf. Heb je aanvullingen, laat ze vooral achter!

Waarom zou je lang voeden?

Als ‘langvoedster’ vind ik het altijd fijn om bij anderen te lezen waarom zij kiezen voor borstvoeding. De leukste artikelen vind ik toch wel de nuchtere. Die sluiten meer aan op hoe ik het ervaar dan een belerend stuk dat ageert tegen het vergif dat Nutrilon heet. Zo kwam ik uit bij Josan, die vertelt over de verschrikking tijdens hun eerste maanden en waarom ze toch doorzette.

Indoor speeltuinen

Wie het nieuws heeft gevolgd, weet inmiddels ook dat indoor speeltuinen behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn. Deze link deelde ik al via Facebook, maar nu ook in dit rijtje. Esmée, van Website4mama geeft in haar artikel ook een link waarmee je kunt controleren of jouw speeltuin ook een waarschuwing heeft gekregen. De cijfers zijn niet mis!

Hoezo geen Blue Tuesday?

Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar lees eens dit stuk van Barbara. Ze schrijft over Blue Monday en waarom ze het niet (helemaal) eens is met de gekozen term en dag. Ze laat je hierdoor anders tegen de zaken aan kijken. Verfrissend!

Als zwanger raken niet zo vanzelfsprekend is

Het indrukwekkende verhaal van Chantal laat ik voor jullie. Wat ik wel wil zeggen, is dat dit verhaal me eens te meer doet beseffen hoe dankbaar je mag zijn als zwanger raken geen problemen oplevert. Talloze mensen leven met verdriet van een (onvervulde) kinderwens. Lees je mee?

Mannen vs. vrouwen

Lekker luchtig is dit artikel van Mamsatwork, waar vijftien verschillen tussen mannen en vrouwen worden geschetst. Leuk stuk! En allemaal zo herkenbaar haha!

Betaalbare hypes

Het is leuk hoor, dat de ene hype de ander opvolgt, maar als ouders weet je soms niet waar je het geld nu weer vandaan moet trekken. Daarom is het fijn als je budgettips krijgt, waardoor je kind toch kan meedoen met de trend van het moment en zijn of haar nieuwe favoriete held(en). Marguerita geeft tips waar je leuke spullen kunt vinden van Star Wars en Soy Luna!

Ontdekfabriek

Het is voor ons iets uit de buurt, maar misschien voor jou lekker dichtbij. Daarom deel ik dit blog over de Ontdekfabriek in Eindhoven. Stefanie vertelt hoe zij het vonden!

Killerbody vs Reallifebody

Over de killerbody is veel gezegd, maar het meest zinnige dat ik las kwam uit de digitale pen van Romy. Een pleidooi voor verdraagzaamheid! Ook erg grappig om te lezen is dit blog met peuterpraat, waarin ze vertelt over de leukste uitspraken van haar dochter Elise.

Zwanger na een miskraam

Misschien geldt voor de meeste vrouwen wel dat het spannend is om zwanger te zijn, vooral tijdens het eerste trimester. Ik kan me in elk geval zelf nog goed herinneren dat ik het best eng vond, zeker toen ik bloed verloor. Maar hoe moet het zijn om zwanger te raken na een miskraam of missed abortion? Nathalie vertelt heel openhartig haar verhaal.

Consultatiebureau

Marijke neemt afscheid van het consultatiebureau. Daarom schreef ze een blog, waarin ze verschillende moeders aan het woord laat. Zo ook ondergetekende. Wat vinden we nu eigenlijk van het bureau? Is de illustere bijnaam ‘consternatiebureau’ terecht? Of hebben we er veel aan? Lees en discussieer mee!

Schimmel in je giraf?

Ooit over nagedacht dat Sophie de Giraf beschimmeld kan raken? Ik niet! Ouders in Amerika ontdekten dat er iets dubieus op de rubberen giraffe van hun kind groeide. Voor je nu, net als talloze hysterische ouders, je geliefde Sophie aan flarden wil gaan knippen om hem te onderzoeken, is het slim om eerst dit blog nog even te lezen.

Iets in je neus?

Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik zou kunnen doen wanneer Rose of May iets in hun neus stoppen – behalve flink in paniek raken en Ro of mijn moeder bellen. Gelukkig las ik dit blog van Krystle en zij geeft een paar handige tips (voor het geval dat).

Wasbaar maandverband

Interessant onderwerp vind ik. Je ziet toch steeds vaker vrouwen overstappen op milieuvriendelijker varianten van de reguliere maandverbandmerken en tampons. Yoni is daar een voorbeeld van, de menstruatiecup, maar ook wasbaar maandverband. Hier lees je er alles over. Veel beter voor de natuur, maar ook voor je lichaam.

Heb je aanvullingen voor Lees mee 13, laat ze vooral achter in de reacties!


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

16 Replies to “Lees mee 13 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Ik moest er even over nadenken waar ik het ook alweer had gelezen, maar ik heb ‘m gevonden.

    Zelf ervaar ik deze 3e zwangerschap als zwaar. Soms vergeet ik daardoor dat er ook gewoon veel is om wel van te genieten. Daarom vond ik de benadering in deze blog verfrissend en een goede reminder.
    http://www.mijnlevenalsmama.nl/2017/01/16/waarom-3e-zwangerschap-eitje-is/
    Mary-Lou onlangs geplaatst…Scoor punten met een origineel Valentijnscadeau+ winactieMy Profile

    1. Haha ja ik had ook niet altijd meer helder voor ogen waarin een derde zwangerschap makkelijker is, maar nu ik dit lijstje lees, zie ik ook genoeg herkenbare punten. Niet allemaal, maar wel meer dan ik had verwacht 🙂 Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge