Lees mee 12 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee #12

Ook deze week las ik fantastische blogs. Hoewel ik halverwege de week geveld ben door (opnieuw) de griep, heb ik toch (behoorlijk) wat pareltjes uit de grote berg weten te vissen. Lezen jullie mee? En als je aanvullingen hebt voor deze lees mee #12, laat je me die dan weten? Dan kom ik snel even op bezoek!

Helaas, pindakaas

Treurig, ik had net zo’n zin… Nee, grapje. Ik heb een bloedhekel aan hardlopen en nu las ik van de week bij Mamsatwork dat dat hardlopen niet goed voor je is. In elk geval niet voor alle vrouwen. En na het lezen van dit blog besloot ik per direct het gewoon lekker bij wandelen, fietsen en t.z.t. fitness te houden. Hoe het allemaal precies zit, kun je in het artikel lezen! (En ik weet het, ik heb de laatste alinea ook gelezen. Maar die negeer ik voor het gemak even!)

Opruimen met een grote O

Een deel van Lisettes huis wordt binnenkort verbouwd. In het kader daarvan besloot ze de gang eens lekker onder handen te nemen. Hoe dat verliep, lees je op haar blog! Heel herkenbaar (en ik vermoed voor Ro ook). Een beetje in dezelfde lijn ligt dit blog van Romy. Fantastische titel en ook herkenbaar.

Over verbouwen gesproken…

Sommigen gruwelen ervan, maar voor veel mensen hoort een bezoek aan IKEA toch een beetje bij zo’n verbouwing. Maar wat is nu het beste tijdstip om te gaan? En hoe zit het met eten? Waar ik blij verrast door ben, is dat IKEA de kindermenu’s op de schop heeft genomen. Bij Nathalie kun je lezen hoe ze er tegenwoordig uit zien!

…en over opruimen

Je kunt natuurlijk voorkomen dat jouw tekortkomingen op gebied van opruimen overslaan op je kinderen. Sandra van Mamaplaneet heeft daarom verschillende tips om je kinderen te leren hun eigen rommel weer op te bergen. En al lezende besefte ik dat ik hier nog best iets van kon leren. Jullie ook?

Je eigen babyshower organiseren

Soms zie je een titel staan en daar móet je gewoon op klikken. Dat had ik met dit blog van Charlotte. Zij gaat namelijk haar eigen babyshower organiseren. Waarom en hoe ze dit zal gaan aanpakken, kun je hier uitgebreid lezen.

Lekker ‘ontspannen’ bij de kapper

Voor mijn gevoel (gebaseerd op mijn mentale gesteldheid wanneer ik er vertrek) vind ik het heerlijk om even te relaxen bij de kapper. Geen gillende kinderen, het gevoel dat je een lichter hoofd hebt en je nieuwe kapsel dat je fantastisch staat. Toch? Maar toen las ik dus dit blog van Geertje. Ze legt precies de vinger op de zere plek en zo bezien vind ik de kapper helemaal niet zo fantastisch. Ik heb af en toe hardop zitten lachen!

Je kind op social media

Zoals jullie waarschijnlijk weten, plaatsen we bewust geen foto’s van onze meiden op social media. Ook hun roepnamen gebruiken we niet in de blogs, om zoveel mogelijk de privacy te waarborgen. Voor zover dat lukt natuurlijk, want ik woon nog altijd in een dorp. Maar waarom andere mensen de keus maken wel hun kind te tonen, verwoordt Rory heel goed in haar blog over dit onderwerp. Stof tot nadenken.

Houd je bek!

Lees vooral dit sterke stuk van Josan over de keer dat ze ‘Houd je bek!‘ riep tegen een leraar. Ik blijf nog even bij GoodGirlsCompany, daarom wijd ik niet te veel uit over de blogs (heb je nog iets om te lezen). Ook interessant is namelijk dit artikel over vrouwen die links- of rechtsdragend zijn. Hoe zit dat bij jou? En tot slot kun je lezen waarom haar dochter nog geen smartphone heeft, als laatste in haar klas. Herkenbaar verhaal (voor ons)!

Oeps, telefoon vergeten!

Inmiddels ben ik er wel aan gewend om zonder telefoon rond te lopen. Maar als je niet hardcore aan het detoxen bent, kan je jezelf best ontheemd voelen. Fleur omschrijft op hilarische wijze hoe ze zich voelde, toen ze per ongeluk haar smartphone thuis had laten liggen.

Als je groter bent

Misschien kijk je nu weleens naar je kinderen en vraag je je af of je ooit naar ze op zult moeten kijken. Grote kans, omdat de meeste nog altijd langer worden dan hun ouders. Maar als je precies wil zien hoe lang ze straks echt zijn, lees dan eens dit blog van Kristel over de groeicalculator!

Geen kraambezoek?

Vanzelfsprekend komen opa’s, oma’s en andere familieleden de eerste dagen na de geboorte op bezoek. Misschien ook een horde goede vrienden en wat kennissen die spontaan langskomen. Maar wil je dat wel? Mary-Lou doorbreekt het taboe door aan te geven dat ze misschien helemaal niet zo’n zin heeft in bezoek. En dat is natuurlijk als pas bevallen vrouw je goed recht, toch?

Zusterliefde

Mirjam schreef een heel mooie ode aan haar zus. Weinig aan toe te voegen, behalve dat ik blij ben ook zo’n zusje te hebben.

Guilty pleasure

Ik ben stiekem dol op lijstjes met vreemde babynamen. Even eerlijk, de top 10 kennen we inmiddels allemaal wel, maar waar mensen af en toe mee komen blijf ik een prestatie op zich vinden. Daarom moest ik dit blog van Allinmom gelijk lezen. Er staan weer bijzondere exemplaren tussen!

Oma Bobje

De moeder van Miriam schrijft ook mee op de site van haar dochter en gaat dit keer in op de controle op borstkanker en bijbehorende mammografie. Goed stuk, laat je weer beseffen hoe belangrijk die onderzoeken zijn. En ook hoe makkelijk het erbij inschiet eigenlijk.

Het ouderschap is één grote levensles

Zo vond ook Nicole, die 26 dingen beschrijft die ze leerde sinds ze moeder is. Ik denk herkenbaar voor alle moeders. Wat veranderde voor jou?

Secundaire kinderloosheid

Vrouwen die geen kinderen hebben en misschien zelfs nooit kunnen krijgen, verdienen alle begrip – laat dat voorop staan. Iets dat soms minder begrip krijgt, maar ook pijnlijk kan zijn is secundaire kinderloosheid (dat wil zeggen dat je al een kindje hebt, maar ongewild niet meer zwanger mag of kan raken). Geertje schreef hier heel openhartig over om het taboe te doorbreken. Want ook als je geen kinderen meer krijgt, kan en mag je verdriet voelen.

Tussen wal en schip

Ik lees Jacqueline al een tijdje. Voor wie haar niet kent een korte samenvatting: Jacqueline heeft EDS, een chronische aandoening waarbij het bindweefsel niet goed is aangelegd. Ze schreef vorig jaar dit indrukwekkende artikel over haar pijn, dat voor de lezer tastbaarder maakt hoeveel hinder EDS met zich meebrengt in het dagelijks leven. Blogs over haar baan in het onderwijs combineert ze met handige tips voor wie net als zij dagelijks leeft met pijn en artikelen waarin ze bijvoorbeeld vertelt over de mooie jurkjes die ze allemaal zelf naait.

Terug naar haar artikel van de week, waarop ze me wees in de reacties: ze valt nu, zoals ze zelf omschrijft, een beetje tussen wal en schip. Ze is weliswaar gehandicapt, maar niet ‘gehandicapt genoeg’. Ik hoop dat het delen van dit blog bijdraagt aan meer begrip!

Welke blogs heb ik gemist afgelopen week? Deel die van jezelf of een ander in de reacties onder deze lees mee #12, dan kom ik snel even kijken!


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

34 thoughts on “Lees mee 12 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Mooi overzicht, er zitten er best wat bij die mij ook waren opgevallen, zoals die over secundaire kinderloosheid en houd je bek.
    Ik heb deze week vooral zitten klagen op mijn blog en in een column op supportbeurs.nl. Deed wel wat stof opwaaien op mijn werk en bij sommige lezers op Facebook.

    1. Ik heb die op supportbeurs zojuist gelezen en voeg hem toe aan mijn overzicht. Die komt in elk geval niet over als klagen, maar inderdaad hoe je hem bedoelt: om mensen bewuster te maken.

        1. Graag gedaan! Die pingbacks worden niet altijd gestuurd, geloof ik 🙂 En heb laatst iets aangepast in mijn instellingen, dus misschien daardoor. Goed stuk.

  2. Superleuk dat je mij vermeld hebt Merel! Tof! Ik heb direct ook wat andere blogs gelezen. Zo fijn, want soms ontbreekt het mij aan tijd om mijn lijstje af te lopen en weer bij te lezen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten