Lees mee 11 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee #11

De oliebollen zijn inmiddels grondig weggespoeld met een laatste slok champagne en we zijn weer over tot de orde van de dag. Dat betekent dus ook dat ik niet heb stilgezeten. Deze week was er namelijk weer genoeg te lezen, wat ik voor je samenvat in lees mee #11: van een blog over de moedermaffia tot het verdriet van de vrouw met een kinderwens dat niet altijd wordt erkend.

De moedermaffia

Is hier niet alles al over gezegd en geschreven? Mijn antwoord is kort en bondig: nee. Dit is een vrij lang blog, maar ik heb me geen seconde verveeld of al voortijdig door willen lezen. Goed geschreven én een boodschap om over na te denken. Want als je heel eerlijk bent, is het dan niet ook op jou van toepassing?

Gelukkige stellen delen minder op social media

Toen ik de titel van dit artikel las, geschreven door Karen van Dejlig, was ik gelijk nieuwsgierig. We kennen ze allemaal wel denk ik, geliefden die hun Facebookpagina eerst nog vol gelukzalige foto’s hebben staan van hun vriend/vriendin. Hand in hand, verliefde blikken en een begeleidende tekst die niks aan de verbeelding over laat. Een week later is de relatiestatus ‘single’ en zijn alle foto’s zorgvuldig verwijderd. Alsof ‘the love of my life‘ nooit bestaan heeft. Nu blijkt uit onderzoek dat koppels die weinig foto’s delen in de online wereld, gelukkiger zijn in het echte leven. Of het klopt, geen idee, maar interessant is het zeker!

Blijf maar lekker in 2016!

Nicole, één van mijn favorieten, schreef een grappig en herkenbaar lijstje over zaken die wat haar betreft niet mee hoeven naar 2017. Ik sluit me er vrijwel volledig bij aan! Want wat moeten we dit jaar nu nog met grijze haren, vuurwerk, zwangerschapsdementie (want ja, daar heb ik nog steeds weleens last van) en te vaak op je smartphone kijken? Wat mag van jou in 2016 blijven?

Dingen die je denkt als je met vier kinderen naar de bios gaat

Lisette ging laatst met vier kinderen naar de bioscoop. Ik heb hardop gelachen om de 58 dingen die ze dat moment dacht. Helemaal herkenbaar is het nog niet, omdat de jongste twee nog niet oud genoeg zijn en de oudste hier natuurlijk allang zelfstandig naar de wc kan. Maar ik kan me zo goed voorstellen dat het een bijzondere situatie is!

Thuisblijfpapa?

Ik ben groot voorstander van een gezinsinvulling die minder traditioneel is, maar toch zie ik niet vaak dat vaders thuisblijven bij de kinderen. Daarom vond ik het zo leuk om te lezen hoe het thuis gaat bij Annelore. Zij is sinds augustus vorig jaar kostwinner en haar man is fulltime met de kinderen samen. Hoe dat in de praktijk gaat, kun je hier lezen!

Over zusters en een piramidespel

Misschien zag je het bericht al eens op Facebook voorbij komen: vrouwen (zusters) die elkaar oproepen een cadeautje te geven van € 10,00 waarna je beloond zal worden met maar liefst 36 cadeaus. Zelf heb ik niet meegedaan aan deze moderne kettingbrief. Wat ik echter niet wist, is dat het zelfs een officieel piramidespel is. Nathalie zocht het uit!

Slecht naar jezelf luisteren

Soms lijkt het alsof een ander teksten schrijft die over jou hadden kunnen gaan. Die ervaring heb ik regelmatig met Rory. Zij weet gevoelens en gedrag zodanig te omschrijven dat volgens mij veel vrouwen zich in haar teksten herkennen. Dit keer schrijft ze over luisteren naar jezelf. En toevallig zat ik oudejaarsavond met knallende hoofdpijn en een akelige hoest te wachten tot het 12 uur was. Waarom? We wilden June niet teleurstellen door de jaarwisseling niet samen te vieren, maar vielen bijna in slaap. Waarom doe je dat? Ik geloof dat we dit in 2017 anders moeten aanpakken. Vaker luisteren naar ons lichaam. Wat jij?

Onbegrepen verdriet

Mijn hart brak bij het lezen van deze tekst van Miriam. Graag zwanger willen worden en dan vijf keer in twee weken tijd moeten verwerken dat anderen een kindje verwachten is veel. Veel te veel, zou ik zelfs willen zeggen. Dat heeft niks te maken met misgunnen, maar met eigen (onverwerkt) verdriet. Voor moeders in een zelfde soort situatie én de buitenwereld, die deze vrouwen niet altijd goed begrijpt, schreef ze een heel mooi, openhartig blog.

Heb je aanvullingen op lees mee #11 van jezelf of een ander, laat ze achter in de reacties! Ik kom snel even lezen.

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

17 thoughts on “Lees mee 11 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

  1. Wat een handig artikel! Goede tips. Ik heb 1 januari Mamazijn gestart. Een platform waar mama’s kunnen zoeken, shoppen en bloggen. Wellicht vindt je daar ook leuke en interessante mama blogs 😊

  2. Wow Merel, wat een compliment weer van je. Superleuk en lief. Dank voor het delen. Soms komen de dingen vanuit mijn tenen (ben nog steeds grieperig trouwens. Ik moet echt beter naar mijzelf gaan luisteren).

    1. Graag gedaan, vermoed heel herkenbaar artikel voor velen! En inderdaad, hup naar bed 😉 Nee hoor, weet als geen ander hoe moeilijk het is. Beterschap!

  3. Mijn best gelezen artikel is mijn overzicht van mamabloggers (vergeet je blog niet aan te melden). Op de voet gevolgd door stuk over hoe wij onze zwangerschap bekend hebben gemaakt bij familie, vrienden, werk en online. Sowieso druk deze week op de site. Iedereen nog van vakantie aan het genieten denk ik?

    1. Staat op de planning 😉
      Vond dat ook een goed stuk, lees je sowieso graag. En ik denk inderdaad dat de vakantie ermee te maken heeft, hier ook drukker dan normaal.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten