Lees Mee 10 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee #10

Wat vliegt de tijd nog! Ik weet nog goed het moment dat ik besloot een wekelijks leesoverzicht te gaan maken en inmiddels zitten we al bij Lees mee #10. Hoewel best tijdrovend soms, is het wel erg leuk om te doen. Ik leer steeds meer bloggers kennen en probeer daarmee elke week weer een gebalanceerd overzicht te schrijven. Deze week lopen de onderwerpen uiteen van doorgeschoten emancipatie tot een herkenbare irritatie onder zwangere vrouwen. Lees je mee? En opnieuw de vraag om aanvullingen, dan kom ik graag even bij jou of de ander kijken!

Zijn we niet een beetje doorgeschoten met emanciperen?

Gera vraagt zich af waarom het nog steeds niet algemeen geaccepteerd is wanneer vrouwen vrijwillig fulltime thuisblijven met de kinderen. Waarom anderen je meewarig aankijken of je verdenken van een gebrek aan ambitie. Is het echt zo’n schande? Ik vind van niet en zij verwoordt heel helder waarom. Niet werken heeft namelijk in onze gevallen ook te maken een persoonlijke keus. En moet niet elke vrouw het recht hebben te doen wat bij haar past, of dat nu wel of geen betaalde baan is?

Een zorgverzekering als je zwanger bent

Patricia is momenteel zwanger en staat stil bij een onderwerp dat m.i. erg belangrijk is: het kiezen van de juiste zorgverzekering. In dit blog vertelt ze hoe zij dit aanpakte, waar ze op lette bij haar keus en geeft ook een paar handige tips om over na te denken!

Buik aanraken tijdens de zwangerschap

Laat voorop staan dat je het van de één beter kunt hebben dan van een ander, maar ik ben vooralsnog weinig vrouwen tegengekomen die het niet waanzinnig irritant of ongemakkelijk vonden dat soms wildvreemden uit het niets aan je buik gaan zitten. Marjo schrijft hierover en geeft twee recente voorbeelden waarin anderen zomaar haar buik aanraakten. Wat vind jij?

Sociaal wenselijk gedrag

Wat een feest der herkenning weer bij Rory! Ze schrijft over sociaal wenselijk gedrag en dat ze hier soms te moe voor is. Of geen zin in heeft. En in tegenstelling tot vroeger, geeft ze nu vaker gehoor aan haar eigen gevoelens. Dat lucht op. Maar tegelijkertijd blijft dat stemmetje van binnen toch weleens zeuren dat je toch moet gaan. Of je daar echter naar luistert is een tweede…

Van meisje naar mevrouw

Als (jonge) twintiger denk je hier niet over na, maar het eerste moment dat iemand je mevrouw noemt en zelf misschien nog geen tien jaar met je scheelt is confronterend. Ten minste, voor mij wel. Vooral omdat ik gevoelsmatig in dezelfde leeftijdscategorie zit. Judith schrijft hoe zij zich hierbij voelt. Gelukkig ben ik dus niet de enige!

De 8 leukste notitieboekjes

Als fervent lijstjesschrijver zal het geen wonder heten dat ik een stapel notitieboekjes meedraag in mijn tas. Van klein en handig tot mijn wekelijkse planner. Maar dan zie je dit overzicht bij Nicole… Ik werd op slag hebberig! En al heb ik niets gekocht, ik geloof toch dat ik zo tegen mijn verjaardag in maart spontaan mijn huidige exemplaren heb volgekalkt!

Gratis babyboxen?

Wat voelde ik me blij toen ik de Blije Doos voor het eerst opende. Het voelde als een pakket vol cadeautjes! Maar eigenlijk gooi je een heleboel weg aan verpakkingsmateriaal en flyers waarmee je nooit iets doet. Daarom vind ik dit blog van Lori zo interessant, die schrijft over alternatieven voor zo’n gratis babybox die veel beter zijn voor het milieu.

Wie of wat heb ik gemist? Laat het achter in de reacties onder deze Lees Mee #10 en ik kom snel langs!

De foto van het lezende meisje is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

12 thoughts on “Lees Mee 10 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

 1. Dankjewel voor de vermelding! Deel mijn (nuchtere) tips graag en natuurlijk ook mijn – soms wat minder ‘rozige’ – kijk op mijn zwangerschap. Artikel over ons eerste bezoek aan de verloskundige heeft wat dat betreft voor mij deze week juist heel veel losgemaakt. Fijn is het dan om te lezen dat andere artikelen ook worden gewaardeerd.

  1. Graag gedaan.
   Ik vind die nuchtere houding prettig, je bent gewoon eerlijk.
   Je blog over de verloskundige heb ik ook gelezen en even twijfelde ik erover die te delen, maar ik denk toch dat het artikel dat ik nu noemde een groter publiek aanspreekt en jou dus sneller nieuwe lezers zal brengen. Hoe dan ook, lees je met veel plezier!

 2. Leuk dat mijn notitieboekjes er tussen staan en dat artikel van Patricia was zeker erg handig! Heb trouwens nog niet gehad dat iemand zomaar m’n buik aanraakte, oh wacht.. jawel.. toch wel.. Hmmmz dat was inderdaad niet fijn!

  1. Ja ik vond ze allemaal zo leuk, wilde ze het liefst alle acht hebben haha.

   En nee he? Vooral het onverwachte en dat iemand het niet vraagt, kan heel ongemakkelijk voelen.

 3. Over de emancipatie: sinds ik een kind heb ben ik juist zó geschrokken van het gebrek aan emancipatie. Helemaal eens dat vrouwen er voor zouden moeten kunnen kiezen om thuis te blijven, maar wat mij betreft geldt dat ook voor mannen en dat lijkt nu nauwelijks denkbaar. Vooralsnog kunnen vaders hun kinderen alleen nog in het vrouwentoilet verschonen, om maar wat te noemen.

  1. Dat is zeer zeker een heel goed punt van je! Je ziet verschoonplekken ook nog wel eens op een invalidetoilet, maar anders inderdaad op het damestoilet. Daar had ik nog helemaal niet over nagedacht…

  2. Goed punt, hebben wij het hier ook weleens over. Het is vreemd dat je als man je kind inderdaad soms niet kan verschonen. En ik ben het helemaal met je eens dat mannen net zo goed thuis zouden moeten kunnen zijn als ze dat willen. Gelijke monniken, gelijke kappen.

 4. Dank voor de vermelding Merel! En ik vind het een leuk overzicht, omdat ik zo ook in een oogopslag interessante blogs zie en kan lezen. Ik wens jou en je gezin een heel goed, gezond en gelukkig 2017 en het zou leuk zijn elkaar weer te zien in het nieuwe jaar! Liefs, X

 5. Bedankt voor de vermelding lieve Merel! En wat zijn er een hoop leuke blogs, leuk dat je er een overzicht van maakt!
  Ik wens je een goede jaarwisseling en een gelukkig 2017. Ik hoop dat je het wakker blijven redt 😉

  Liefs Gera

  1. Graag gedaan, interessant stuk en je ziet: het maakt iets los 🙂 Jullie ook een goed 2017 en het is net gelukt haha, ben 00.12 uur naar boven gegaan omdat ik me ziek voelde (veel hoesten, hoofdpijn). Niet bepaald spectaculair dit jaar! Liefs

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten