lees mee #1

Lees mee 1 | De 5 leukste blogs van afgelopen week

Natuurlijk schrijf ik zelf graag, maar ik lees ook heel graag met anderen mee. Daarom heb ik deze nieuwe rubriek bedacht, die elke zaterdag online komt. In Lees Mee verschijnen blogs van die week die ik fantastisch, hilarisch en/of interessant vond. Als je zelf aanvullingen hebt, of ik heb jouw blog volkomen gemist, voel je vrij om je tip achter te laten in de reacties!

Vaccinatie

Ik volg de discussie rondom het inenten met grote belangstelling, ook omdat ik hier zelf al eens een klein onderzoek naar deed en over schreef. Een sterk stuk dat op mijn mening aansluit, staat op Mamsatwork. Marjolijn wijst, terecht volgens mij, op het punt dat crèches en andere vormen van opvang een kind niet mogen weigeren als deze niet ingeënt is. En hoewel ik dat ergens logisch vind, zit er een risico aan. Stel dat jouw kind hierdoor op het randje van de dood komt te balanceren, zoals in het geval van Daphne, dan zou het prettig zijn als je vooraf in elk geval had geweten dat niet iedereen zijn of haar kind heeft laten inenten.

Kinderseries

In het blog van Josan kan ik me wel vinden. Ze schrijft dat ze een hekel heeft aan de helden van haar kinderen. En eerlijk is eerlijk, ik heb Dora (nou ja, met name Boots) lange tijd vervloekt. Inmiddels accepteer ik ze op een onnatuurlijke manier; ik sluit mezelf volledig af voor de irritante stem van die aap en probeer ervan te genieten als Rose enthousiast meedoet met de kaart. Maar als het aan mij lag, zouden ze voor altijd aan de Disneyfilms gaan. En dan het liefst Merlijn de Tovenaar, mijn lievelings!

Frustratie a.k.a. schoolfotograaf

Wie mijn blog vaker leest, weet dat ik een hekel heb aan het fenomeen schoolfotograaf. Waarom? Omdat ze altijd op het moment lijkt langs te komen dat onze wasmanden vol zijn en de kledingkasten leeg. Gelukkig ben ik niet de enige. Lisette schreef een grappig en herkenbaar artikel over haar eigen frustraties.

9 leuke kraamcadeaus

Ben je op zoek naar een ‘altijd-goed-kraamcadeau’? Kijk dan eens bij Monique. Zij geeft 9 tips en ik denk dat je hiermee altijd wel iets leuks kunt vinden dat bij de zwangere past.

Lang leve de liefde!

Ik speel een beetje vals – begint lekker zo in mijn allereerste overzicht ooit! Maar deze blog van Romy móet je gewoon lezen. Heerlijk liefdesverhaal, grappig en ontroerend tegelijk. Zelf las ik hem met heel veel plezier en vervolgens drong ik het Ro min of meer op, omdat ik er zo enthousiast over was. En nu doe ik dus hetzelfde met jullie.

Nu de vraag aan jullie: wat is jouw favoriete blog van afgelopen week (al dan niet van jezelf)?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

24 Replies to “Lees mee 1 | De 5 leukste blogs van afgelopen week

  1. Mijn bericht over dat ik werk heb is echt veel gelezen, maar denk dat mijn artikel van gisterenochtend (keihard werken voor succes) wel mijn beste was. Heel eerlijk heb ik amper artikelen gelezen afgelopen week omdat ik dus mega druk was met dingen regelen voor mn nieuwe werk.

    Heb eigenlijk bijna geen enkel artikel van hierboven gelezen behalve die van Monique. Dat vond ik ook een leuk artikel!
    Nicole onlangs geplaatst…5 persoonlijke verhalen | Uitslag blogfeestje #13My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge