Home » Vrije tijd » Entertainment » Last Christmas: de leukste kerstfilm van 2019?

Last Christmas: de leukste kerstfilm van 2019?

Kerstfilm Last Christmas: maakt hij de verwachtingen waar?

Dol op kerstfilms

Ik ben echt een sucker voor kerstfilms, zoals ze dat geloof ik noemen. Ik hou ervan en zou het liefst halverwege oktober al in mijn huispak beginnen met mijn grote favorieten (zoals Last Holiday). De film Last Christmas klonk dan ook veelbelovend en had alle ingrediënten die een goede kerstfilm nodig heeft: goede acteurs, Brits en een knaller van een kersthit.

De film Last Christmas

Afgelopen maandag ging ik er met vriendinnen naartoe. Meteen ook een goede afleiding voor alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd, even iets luchtigs! Maar of het ook dé kerstfilm van 2019 is? Ik vertel je er alles over in deze uitgebreide recensie.

Review Last Christmas

Het verhaal van Last Christmas

Kate is eigenlijk niet blij met hoe haar leven nu is. Ze werkt in een kerstwinkel die bulkt van de kitcherige accessoires, maar zou het liefst op West End staan in een succesvolle musical. Bovendien heeft ze op gebied van haar gezondheid een pittige operatie achter de rug en probeert ze nu alles uit het leven te halen wat erin zit.

En dan komt ze Tom tegen, in de dagen voor Kerstmis. Hij laat haar anders naar dingen kijken en toont haar dat ze op dat moment nogal zelfdestructief bezig is. Langzaam neemt hij haar mee de goede kant op. Terwijl de stad Londen in het teken staat van feesten en samen zijn, probeert Kate vooral op te krabbelen uit haar eigen puinhoop, met hulp van Tom. Al komen er wat onverwachte hindernissen voorbij.

Je hoort de muziek van George Michael en Wham! regelmatig in de film voorbij komen. Ook is er in de kerstfilm een nummer van hem te horen dat nog niet eerder is uitgebracht.

Acteurs

 • Kate (Emilia Clarke)
 • Tom (Henry Golding)
 • Moeder van Kate (Emma Thompson)
 • Santa (Michelle Yeoh)
 • Martha (Lydia Leonard)

Regie: Paul Feig
Geschreven door: Bryony Kimmings en Emma Thompson

Last Christmas draait nu in de bioscoop

Trailer

Maakt Last Christmas zijn verwachtingen waar?

Alle ingrediënten voor een goede kerstfilm

Eigenlijk kon het bijna niet misgaan. De film draait om een gigantische kersthit, er zit humor in, maar ook een paar serieuze onderwerpen en aan de acteurs ligt het zeker niet. En toch pakte hij me pas vrij laat in het verhaal. Eerst dacht ik dat het lag aan de duur van de film, maar dat bleek achteraf maar 103 minuten te zijn. Misschien omdat dan ineens alle dingen op hun plek vallen?

Is hij een aanrader?

Als liefhebber van kerstfilms én de muziek van George Michael is het een film die je eigenlijk gewoon gezien moet hebben. En hoewel ik het niet de beste kerstfilm aller tijden vind, brengt hij je wel helemaal in de kerststemming.

Winnen: een Last Christmas pakket!

Heb jij ook zin om te genieten van George Michaels stem? En kan je leven wel een beetje kerststemming gebruiken? Doe dan mee aan de winactie!

Waar maak je kans op?

Namens Universal Pictures mag ik drie lezers/lezeressen blij maken met een Last Christmas pakket met daarin:

 • 2 vrijkaartjes
 • Een muts (zoals op mijn foto op Instagram)
 • Thermosfles

Hoe doe je mee?

 1. Laat in een reactie onder de blog of op social media weten dat je meedoet én waar je het meest naar uitkijkt van de kerst
 2. Volg Lotus Writings op social media (als je dat nog niet deed natuurlijk!)
 3. Optioneel: tag een vriend(in) waarmee je graag zou willen gaan!

Op deze winactie zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Benieuwd naar onze andere lopende winacties? Kijk dan snel in het overzicht!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Last Christmas (2019)
Author Rating
41star1star1star1stargray

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

14 gedachten over “Last Christmas: de leukste kerstfilm van 2019?

 1. Kerst … huis gezellig maken en samen met lieve mensen eten, kletsen, spelletjes doen, genieten van elkaar!

 2. Ik doe mee en ik kijk het meest uit naar tweede kerstdag, dan doen we helemaal niks en eten lekker kaasfondue!

 3. Heerlijk met kerst weer in Nederland, familie en vrienden terug zien. Gezellig samen zijn, lekker eten en dan met mijn dochter naar deze film?

 4. Ja graag, lijkt me een mooie film! Ik kijk het meest uit naar Kerstavond. Een spelletjesavond en/of filmavond met de hele fam. Heerlijk ontspannend en natuurlijk ontbreken de lekkernijen en ragout met pasteitjes volgens oma’s recept niet.

 5. Eerlijke review, dan zijn de verwachtingen ook niet al te hoog gespannen van de film als je gaat. Maar het wordt ook moeilijk om een kerstfilm van het niveau van Love Actually te maken.
  Maar ik hou zeker van de muziek van George Michael en Wham, dus ik wil de film toch graag zien en mijn zus dan meenemen (mag zij die muts ook dragen)
  Waar ik mij het meeste op verheug, dat ik een weekje vrij heb met mijn gezin en dat een paar drukke projecten op het werk voor die tijd hopelijk netjes zijn afgerond. Vanwege de drukte lukt het nog niet goed om in de feestdagenstemming te komen.

 6. Kerst met onze familie is het hoogtepunt van het jaar. Ik ben dol op Kerst. De kerstboom en alle kerstversiering mag weer in huis en dat vind ik zo leuk , sfeervol en gezellig.De foute kersttrui mag weer aan ! 😀 De supermarkten zijn vol met lekkere hapjes . Ik kan elke dag luisteren naar : All I want for Christmas is you ……Eten, samen zijn met familie en vrienden, gezelligheid, kerstiedjes, kerstfilms🎄🎄 Sfeer, lichtjes, eten, familie en cadeaus uitwisselen. 🎁 🌟✨It’s the Most Wonderful Time of the Year !! <3 Ik ben heel erg benieuwd naar deze film 🙂 🙂

 7. Ik verheug me erop om 2e kerstdag weer met de hele familie samen te zijn! We hebben heel wat meegemaakt afgelopen jaar en zijn dankbaar dat het erop lijkt dat we er nog allemaal zijn eind dit jaar.
  Met vriendin Hyacint zou ik graag samen naar die heerlijke film gaan.

 8. Het meest kijk ik uit naar tijd met het gezin!
  Doordeweeks is het altijd druk, maar in het weekend ook met sporten, zwemmen, verjaardagen etc.
  In de kerstvakantie kunnen we weer even in de relaxstand en genieten van elkaar in de gezellige kerstsfeer♡

 9. Ik doe graag mee! En ik kijk erg uit naar de kerstbrunch bij ons thuis met de hele familie! Weer eens iets anders!

 10. Nou wij hebben dit jaar een opkikkertje nodig, we zijn met de kerst voor het eerst met ons tweetjes, de kleindochters hebben andere verplichtigen maar ja dat is het leven he, ik kan in ieder geval een lekkere warme muts gebruiken en dan gaan we lekker met zijn tweetjes naar de bioscoop een pleistertje op de wonde…

 11. Het samenzijn met de familie. Iedereen heeft het tegenwoordig druk maar met kerstmis maken we altijd tijd voor om elkaar weer te zien. Ik geniet ervan om de kookkunst van mijn schoonmoeder te bewonderen. Met z’n allen aan de tafel zitten zo gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten