krullen

Mixed kids | Hoe tem je die woeste krullenbol?

Rose: onze prachtige krullenbol!

Ik schreef al vaker over de schitterende krullen van onze middelste en ook op Instagram komt haar kapsel weleens voorbij, maar hoe kam je zo’n bos? Omdat dit de meest gestelde vraag is van buitenstaanders, besloot ik hier een blog over te schrijven. Hoe doe je dat eigenlijk, die volle bos krullen transformeren tot een keurig kapsel?

Lees ook: De Peuter Tag: over Rose en een heleboel klei

 1. Spray het haar nat voor je gaat kammen

  Echt, ze kunnen haar vijf blokken verderop horen als je zonder enige voorbehandeling begint met kammen. Zodra je het haar nat spuit, wordt het al makkelijker doorkambaar. Maar wacht, je bent er nog niet!

 2. Gebruik een lotion om het haar te verzachten

  Persoonlijk zweer ik bij onze fles Care Free Curl Activator. We hebben andere producten uit de lijn, maar die vind ik toch minder prettig. Deze lotion zorgt er in elk geval voor dat je het haar aanzienlijk makkelijker kunt doorkammen. Het merk Pink schijnt ook een fijn product te zijn. Wil hem nog aanschaffen om te zien hoe de werking is; te koop bij onder andere Kruidvat.

 3. Schaf een goede anti-klitborstel aan

  Wij kochten een Tangle Teezer. De borstel is aan de prijzige kant, maar ik vind hem fantastisch. Je hoeft geen kracht te zetten en als je het haar stevig vasthoudt bij de schedel, dan voelt je kindje er veel minder van dan met een normale borstel.

 4. Verdeel het haar in vieren

  Als je in delen werkt, is het haar veel gemakkelijker uit te kammen.

 5. Wees creatief met staartjes of vlechten

  Misschien ben je nog niet handig, maar zorg ervoor dat je zelf ook leert (op)vlechten. Het hoeft niet moeilijk te zijn: zoek via YouTube naar tutorials en oefen veel (wel eerst op een pop: kinderen zijn niet zo geduldig). Zet tijdens het vlechten de televisie aan, zodat ze zijn afgeleid. Je kunt ervoor kiezen om het haar van voor naar achteren in te vlechten, maak verschillende staartjes of vlechten, draai het haar in twee knotjes op het hoofd. Persoonlijk ben ik ook dol op zo’n wilde coupe, maar het nadeel daarvan is dat het haar al snel weer zal klitten. Na het uithalen van de staartjes kun je met één keer doorkammen volstaan.

Heeft jouw kind ook een hekel aan krullen doorkammen? En hoe los jij dit op?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge