Kreadoe 2018 | De hotspots én kans op een meet & greet!

Vind hier 11 leuke workshops Kreadoe 2018 en een verslag van donderdag 1 november

Zin om je onder te dompelen in de nieuwste knutseltechnieken? Wil je graag die ene toffe workshop doen? Of ben je benieuwd naar het haakboek van Bobbi Eden? Ik mag 3 keer twee vrijkaarten weggeven voor de Kreadoe 2018. Bovendien maak je kans op een Meet & Greet!  

DIY 

Volg je me langer dan weet je misschien al dat ik niet direct het prototype CreaBea ben. Vaak heb ik iets heel leuks in gedachten dat in de praktijk totaal niet lijkt op wat het had moeten zijn. En dan was er nog het schmink debacle… Maar toch hou ik ervan. Het resultaat hoeft niet Pinterest Perfect te zijn, het gaat meer om het bezig zijn en je gedachten te verzetten. Je hoeft dus helemaal niet dagelijks tot rust te komen bij het getik van breinaalden om een leuke dag te hebben op de KreaDoe: de beurs is er écht voor iedereen. 

KreaDoe 2017

Uitgerekend de vorige editie van KreaDoe hielp me enorm om mijn zinnen te verzetten. Die ochtend leek werkelijk alles mis te gaan wat ook maar mis had kunnen gaan. Een zakenman sneed me met opzet zodanig af dat ik bijna in de vangrail belandde, vervolgens kwam ik te laat op de beurs aan en eenmaal op de Bloggerspot barstte ik bijna in tranen uit van ongeluk. Ik voelde me verloren en verschrikkelijk onprofessioneel op dat moment. Dat er ook nog eens niemand naar me toe kwam en de toevallige passanten alleen naar binnen liepen vanwege het toffe interieur, maakte helemaal dat ik me afvroeg of dit wel een goede zet was geweest. 

Gelukkig heeft mijn verhaal een Disney-einde. Niet veel later besloot ik te gaan rondwandelen op de beurs en naarmate ik doorliep, kon ik steeds meer door mijn verdriet heen prikken. Ik zag overal gelukkige vrouwen (en een enkele man) die workshops probeerden, mooie creaties en toffe knutseltechnieken. Uiteindelijk ging ik zelf aan de slag met Shadowpainting (dit jaar 9.B096). Hier vloeide het laatste beetje stress weg en kon ik weer genieten. Helemaal zen wandelde ik aan het eind van de dag richting de auto mét een schilderijtje en een hele fijne ervaring achter de rug. 

5. Met zwarte contourpaint accentueer ik de lijnen en klaar is mijn eigen schilderijtje!

Daarom hou ik dus zo van creatief bezig zijn. Met de kleintjes ga ik regelmatig tekenen, ik knoopte een berg armbandjes als bedankje en herinnering aan de groep 8 musical afgelopen jaar en startte een Bullet Journal. Dit jaar bezoek ik de KreaDoe dus met een heel andere insteek. Ik wil graag nieuwe Ecoline Brush pennen, washi-tape en me laten verrassen door alles dat ik nog tegen kom. 

Bord van vorig jaar

Meet & Greet 

Onderaan deze blog lees je hoe je kans maakt op de kaarten, maar eerst even over de Meet & Greet. Op donderdag 1 november as. zit ik namelijk in de Bloggerspot. Kom dus zeker ook even langs om gedag te zeggen en/of een praatje te maken. En heb je vragen over bloggen? Dan ben je natuurlijk ook meer dan welkom! Alleen maar gezellig. 

De tofste hotspots op KreaDoe 2018

Beeldhouwen, 8.E044

De workshop van SAM Stone kost € 25,00. Je gaat aan de slag om van speksteen een mooi beeldhouwwerk te maken. Op de KreaDoe krijg je de instructies en kan je van alles vragen aan de begeleidende docenten, thuis mag je hem afmaken. De reden waarom deze ertussen staat, is omdat ik beeldhouwen zo ontzettend stoer vind. Daarnaast is het echt een proces: je schaaft een beetje bij, kijkt er nog eens naar… 

Brushlettering & Blending, 8.D012

Ik heb een aantal Brush pennen, maar wil de technieken graag nog wat meer onder de knie krijgen. Wat is er dan beter om een cursus te doen van een docent die écht weet waar ze het over heeft? Voor € 5,00 ga je aan de slag met een eigen poster van Papicolor. 

Decoratie voor in de kinderkamer, 7.MM03/04

Natuurlijk is dat ene gekochte item heel mooi, maar in een kinderkamer hou ik persoonlijk ook van iets waar liefde in zit. Tijdens de workshop Decoratie voor in de kinderkamer kan je aan de slag met onder andere macramé, mozaïek of een dromenvanger. Kosten: vanaf € 10,00. 

Handlettering & Bullet Journaling, 9.B060

Ideaal voor wanneer je nog veel meer wil leren over hoe je mooie teksten in je Bullet Journal creëert. Je gaat aan de slag met Brushmarkers van STAEDTLER. Kosten? Deze workshop is gratis! 

Jute Vlaggenlijn versieren, 8.WA04

Sinterklaas komt eraan en voor je tot je oren in de papiersnippers en papiermaché zit, kan je die decoratie maar vast op orde hebben toch? Ik heb er echt zin in en hoop hier even te kunnen aanschuiven. De kosten voor deze workshop bedragen € 12,00. Ook leuk om hier te doen: het maken van een Sinterklaaskrans. 

Koekjes decoreren, 8.WB01

Iets met #vreetzakforlife vrees ik, maar de kans om koekjes te decoreren (en opeten) kan je toch niet laten liggen? Voor € 12,50 mag je vier koekjes mooier maken met verschillende technieken én je krijgt na afloop een koekrecept mee om het thuis nog eens over te doen. 

Memory Keeping in a Journal, 8.C066

Valt het op dat ik nogal bezig ben met die Bullet Journals? Ook deze workshop lijkt me echt heel tof om te doen. Je leert hier namelijk hoe je eenheid krijgt op je pagina’s en welke materialen je daarbij kan gebruiken. De workshop kost € 15,00.

Deze en nog talloze andere workshops vind je verspreid over de verschillende hallen van KreaDoe. 

Eervolle vermelding krijgt trouwens de workshop Knutselen met Ducttape. Jammer dat Ro niet meegaat naar de KreaDoe; die zweert er namelijk bij! 

Welke workshop zou jij willen volgen? 

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Kreadoe 2018 | De hotspots én kans op een meet & greet!

  1. Dat zou echt super zijn!!! ? Nog nooit geweest, maar lijkt mij zooo geweldig. Ik ben mijn creatieve kant aan het ontdekken en dat “smaakt naar meer”! ?
    Ik zou o.a. heel graag de workshop “koekjes decoreren” willen volgen! Maar heel benieuwd naar nog veel meer… Naar mama maakt, technieken van de plotter, cupcake eenhoorn en en en… ???

  2. Ahhhh heel leuk. Ik zou heel graag heen willen met mijn schoonmoeder. Ik hou van bakken en taartjes decoreren. En mijn dochter van handlettering. Ik ga voor haar opzoek naar de nieuwste gadgets daarvoor. Alvast voor onder de boom of 5/12.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *