mannenpanel

Mannenpanel | Voorstelronde van de vaste leden

Tijd voor eerlijkheid!

Misschien herken je het wel: je vraagt advies aan mannen in je omgeving en ze pakken je voorzichtig aan. Als een fragiel, teer poppetje. Soms is dat heel prettig. Uiteindelijk wil volgens mij niemand horen dat je kont echt dik lijkt in die broek en heb je één specifieke periode per maand juist behoefte aan lieve, zachte woorden en begrip. Maar soms wil je ook gewoon de harde waarheid horen. Bijvoorbeeld als het gaat om relatieadvies. Is je nieuwste aanwinst wel te vertrouwen en zal die vos zijn streken ooit verliezen? Of wanneer het gaat om invulling van het vaderschap. Hoe kan je voor elkaar krijgen dat je man gewoon doet wat jij belangrijk vindt? Of moet je die wens laten varen? Om antwoord te krijgen op al je vragen, heb ik een nieuwe rubriek in het leven geroepen: komt een man bij de blogger.

Komt een man bij de blogger

Vanaf deze maand zal ik elke laatste vrijdag van de maand een stelling voorleggen aan het panel. Dat kan over elk willekeurig onderwerp gaan, zolang het maar draait om vragen die vrouwen altijd al eens aan mannen hadden willen stellen. ‘Mijn’ mannen geven eerlijk antwoord, dus weg met de handschoentjes! Het onderwerp kan iets zijn dat ik zelf aandraag, maar natuurlijk ook naar aanleiding van een ingezonden mail. Wil je dus anoniem of onder je eigen naam meewerken, stuur me dan een mail naar merel@lotuswritings.nl. Dan nu de mannen:

Frans

De eenenzestigjarige Frans staat volop in het leven. Naast zijn werk, waar hij meer dan veertig uur per week aan besteedt, fitnesst hij dagelijks, voetbalt bij de veteranen en bezoekt samen met zijn vrouw regelmatig (jazz)concerten. Ook leest hij veel: van satirische humor tot geschiedenis en filosofie. Maar het allerliefst brengt hij tijd door met zijn vier kleinkinderen. Na jarenlange ervaring met een gezin vol vrouwen weet deze sportieve duizendpoot als geen ander hoe je iets tactisch, maar eerlijk kunt brengen.

Ro

Uiteraard kan Ro niet ontbreken in dit rijtje. Uit onderzoek blijkt dat mannen die vier dagen werken en drie dagen zorgen het gelukkigst zijn. Hij beaamt dat voor de volle honderd procent. Zijn werkdagen brengt mijn humoristische vriend door als uitvoerder bij een grote energiemaatschappij, de overige drie besteedt hij volledig aan zijn dochters (en lieftallige eega). Als groot voorstander van gelijkheid voor mannen en vrouwen heeft hij een uitgesproken mening over mannen die de zorg voor kinderen en huishouden volledig bij de vrouw neerleggen.

Erwin

Ondernemer Erwin (37) reist graag. Samen met zijn minstens zo reislustige vriendin plannen ze een paar keer per jaar een goede vakantie, waarbij ze cultuur snuiven combineren met heerlijk ontspannen. Samen bezoeken ze graag naar de bioscoop voor de laatste spannende blockbusters, genieten tussen de drukke bedrijven door van het leven en gaan regelmatig op pad met hun neefjes en nichtje. Opgegroeid tussen vrouwen, kent Erwin als geen ander de problematiek waar we tegenaan lopen. Hij schuwt de eerlijkheid echter ook niet en zegt je recht voor zijn raap hoe hij erover denkt.

Lionel

Lionel (32) is niet alleen een graag geziene gast op zijn werk: overal waar hij komt neemt hij zijn warme persoonlijkheid en gezelligheid met zich mee. Hij is helemaal gek van Formule 1, deed zonder training mee aan Mudmasters en kan poolen als de beste. Naast reizen en mode heeft hij sinds kort een nieuwe interesse die al zijn vrije tijd opslokt: hij is namelijk al bijna een halfjaar trotse vader van een mooie, levenslustige zoon.

De eerste aflevering van het Mannenpanel

De eerste aflevering zal vrijdag 27 januari online komen. Als je dus een vraag wil voorleggen aan het Mannenpanel, om eens te horen hoe mannen nu over bepaalde kwesties denken, laat dan vooral een reactie achter of mail me (merel@lotuswritings.nl). Ook als jij (of je man) eens wil aanschuiven bij het panel kan je mailen! Elke maand zullen ze hun mening geven en daar kunnen wij vrouwen toch alleen maar wijzer van worden?

Wat zou jij graag willen weten van de mannen van het Mannenpanel?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Mannenpanel | Voorstelronde van de vaste leden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge