geen zin om te koken tips

Geen zin om te koken? 5 tips om het toch leuk te maken! *

Heb je geen zin om te koken? In dit artikel deel ik 5 handige tips die je in elk geval een handje in de goede richting helpen!

Geen zin om te koken?

Een keukenprinses ben ik niet echt. Ik kan in alle onbescheidenheid een aantal gerechten echt lekker maken (met als specialiteit biefstuk), maar ben geen all round kok. Ergens wel jammer, want het lijkt me heerlijk om een hele dag in de keuken te staan en Γ©cht goede gerechten op tafel te zetten. Toch vind ik koken erg fijn om te doen. Het scheelt gewoon als je een paar dingen in je keuken hebt die uitnodigen. Waar ik het over heb? In dit artikel deel ik 5 tips met je die het echt leuker maken om te koken.

5 tips om koken leuker te maken

Gebruik goed gereedschap

Je gaat er bijna automatisch beter van koken als je professionele tools in de keuken hebt staan. Zoals een mooie keukenmachine. Of wat dacht je van een professionele messenset?

Kook met kwalitatieve producten

Biefstuk is bijvoorbeeld wel mijn specialiteit, maar de smaak valt en staat uiteraard ook met de kwaliteit. Wij halen altijd duurder vlees bij Albert Heijn of de slager; dat scheelt gewoon. Bijkomend voordeel: je hebt een avondje uit eten, gewoon in eigen huis. Je hoeft geen oppas te regelen of veel geld neer te tellen, maar krijgt wel dat beetje extra!

Neem je tijd

Ro kan erg lekker koken. Zijn grootste geheim? Neem je tijd om het eten voor te bereiden. Het doet hem altijd denken aan zijn oma die ‘s ochtends vroeg al in de pannen stond te rommelen en het vlees ruim op tijd kruidde, zodat het extra smaakvol was. Dat kan wellicht niet altijd in onze drukke levens, maar door iets minder haastig te koken (en/of meer voor te bereiden) worden je gerechten een stuk lekkerder. En goed resultaat is automatisch leuker natuurlijk!

Probeer af en toe een beetje af te wisselen

Al zal dit persoonlijk zijn, maar wij koken niet heel gevarieerd. Het voordeel daarvan is dat ik inmiddels een uitmuntende pasta spinazie op tafel kan zetten πŸ˜‰ Het nadeel dat je verder weinig anders maakt. En hoe vaker je een bepaald gerecht kookt, hoe saaier het in de praktijk eigenlijk wordt. Door af te wisselen (of misschien zelfs eens een week vegetarisch te eten) houd je jezelf scherp en blijf je jezelf uitdagen.

Betrek je kinderen erbij

Hoewel het vaak niet werkt om meerdere kinderen tegelijk in de keuken te hebben, is het wel leuk om samen met je zoon of dochter te koken. Wie weet hebben ze een origineel idee en ontdek je een heerlijke twist aan je favoriete gerecht. Bijkomend voordeel: als ze leren koken, kunnen ze het te zijner tijd ook een keer van je overnemen als jij geen zin hebt πŸ˜‰

En helpt dit allemaal niks? Dan vind je tussen deze 37 simpele recepten voor moeilijke eters vast wel iets waar je vandaag wel zin in hebt πŸ˜‰

Hou jij van koken? En wat is jouw ultieme tip?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Lightfield Studios – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *