koffie drinken rituelen

Ochtendstond heeft goud in de mond

Of in jouw geval koffie? Het is een vast ritueel voor velen. De wekker gaat af en je kruipt uit je bed. Beter gezegd, je sleurt jezelf uit bed. Je strompelt naar de keuken en je verwent jezelf met een lekkere straffe koffie. Met de koffiegeur nog vers in je neus stap je onder de douche. Je dag kan niet meer stuk.

Weet jij wanneer koffie is ontstaan?

Ons dagdagelijkse ochtendritueel danken we aan de herder Kaldi. Volgens een Ethiopische legende ontdekte de herder de kracht van koffie voor het eerst. Na het eten van een zekere plant zaten zijn geiten boordevol energie waardoor ze een hele nacht niet hebben geslapen.

Door het horen van dit verhaal hebben monniken een drankje gemaakt met de plant die de geiten hadden gegeten. Wat bleek nu? Dat dit drankje hen gedurende de hele nacht wakker hield voor het gebed.

Vandaag de dag bedanken we nog elke ochtend de monniken voor de geboorte van ons favoriete drankje.

Hoe drink jij je koffie?

Drink jij het liefst koffie van Lavazza of van Douwe Egberts? En drink je jouw koffie zwart of met een vleugje melk in? Koffie vind je in alle geuren en kleuren. Kies je dan voor gemalen koffie of toch voor Lavazza koffiebonen?

Het achterover slaan van een kopje koffie is een moment om van te genieten. Je drinkt het om tot rust te komen. Het kan ook een sociaal gebeuren zijn waarbij je super leuke conversaties hebt met je familie, vrienden of collega’s. Iedereen die mee wil praten is welkom!

Koffie als wereldleider?

Koffie is het populairste drankje ter wereld. Jaarlijks worden er dan ook maar liefst 400.000.000.000 kopjes koffie gedronken. Met de Scandinavische landen in pole position. Hoe kouder het weer, hoe beter je die kleine energie boost kan gebruiken zeker?

Koffie is zodanig ingeburgerd in onze simpele leventjes dat we het niet meer kunnen missen. Op elke hoek van de straat kan je tegenwoordig wel een koffietje kopen. Wat super leuk is uiteraard. Zeker als je ’s ochtends in een haast bent.

Dankzij het digitale tijdperk waarin we leven is het super gemakkelijk om altijd koffie in huis te hebben. Met een paar klikken kan je nu ook online je koffiebonen kopen. Je hebt dus geen excuus niet meer om geen koffie in huis te hebben omdat je vergat naar de winkel te gaan.

Geniet van je kopje koffie. Je hebt het verdiend!

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *