koffie drinken nespresso

Start jouw dag ook niet echt zonder koffie?

koffie drinken nespresso

Vraag mensen wat ze echt niet kunnen missen in de ochtend, en het antwoord zal heel vaak koffie zijn. Zeker mensen die wat moeite hebben om op gang te komen, kunnen vaak nauwelijks functioneren voordat zij hun eerste koffie van de dag naar binnen hebben gewerkt. Pas dan zijn ze aanspreekbaar, zien zij de dag weer zitten en kunnen ze zelfs misschien weer een beetje lachen. Herken je jezelf of je partner in dit beeld? Dan is de kans groot dat in jouw keuken het koffiezetapparaat een prominente plek heeft.

Moeite met wakker worden: je bent de enige niet

Er zijn mensen die, zodra hun wekker is gegaan, zo fris als een hoentje naast hun bed staan. Helemaal klaar om aan de nieuwe dag te beginnen. Ze staan met gemak een uurtje eerder op, om voor het werk nog even een rondje hard te kunnen lopen, of een lekker uitgebreid ontbijt te kunnen maken. Je herkent deze mensen aan hun gezang of gefluit, want ook daar zijn ze druk mee, zo vroeg in de ochtend.

Ben jij het tegenovergestelde van dit soort mensen, dan haat je ze waarschijnlijk. De eerste paar uur van de dag, althans, daarna zakt het wel weer. Want jij bent niet zo’n type, dat is duidelijk. Jij komt met moeite je bed uit, en draait je het liefst nog een paar keer om. Je bent nauwelijks aanspreekbaar, en hebt al helemaal geen zin in zingende of fluitende mensen. Iedere ochtend voelt als een martelgang. Er is vaak maar één manier om het leed te verzachten: koffie.

Koffie helpt je de ochtend door

Voor veel mensen met een ochtendhumeur, is het koffiezetapparaat hun redding in nood. Voor hun omgeving trouwens ook, want na dat eerste kopje koffie is de persoon in kwestie alweer iets beter aanspreekbaar, en doet hij of zij meer dan wat grommen.

Koffie biedt troost, kunnen we wel stellen. Deels zit hem dat in de warmte die het letterlijk en figuurlijk biedt. Daarnaast helpt ook de stevige smaak mee om wakker te worden. Maar het echte geheim zit hem natuurlijk in de cafeïne die rijkelijk aanwezig is in het drankje. Deze geeft je de energiekick die je nodig hebt om de dag aan te kunnen, om écht wakker te worden. Welk soort koffieautomaat je gebruikt om aan je redder in nood te komen, dat maakt niet zo veel uit. De Nespresso koffiemachine is populair, vanwege zijn snelheid, verse kopjes die hij aflevert en keuze in smaken, maar voor velen is een Senseo ook toereikend. Kies vooral het apparaat waarvan jij verwacht dat hij je door al die ochtenden heel zal slepen. Samen komen jullie er wel.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Rawpixel.com – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Start jouw dag ook niet echt zonder koffie?”

  1. Vroeger dronk ik alleen maar thee. Maar tegenwoordig heb ik ’s morgens TWEE bakken koffie nodig om op te starten en het liefst nog een bakkie in de middag om door te stomen. Ik vind het nu heerlijk. Ik moet echt oppassen dat er geen koffie door mijn aderen stroomt. Hahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.